Aqua Blue Sport-baas betaalt salaris Conor Dunne bij nieuwe ploeg

vrijdag 23 november 2018 om 20:21
Aqua Blue Sport-baas betaalt salaris Conor Dunne bij nieuwe ploeg

foto: A.S.O. / K.D. Thorstad

Conor Dunne wordt bij zijn nieuwe ploeg Israel Cycling Academy betaald door Rick Delaney, de baas van zijn vorige ploeg Aqua Blue Sport. Dat meldt Cycling Weekly. De website kreeg een brief gericht aan Dunnes nieuwe ploeg onder ogen, die was opgesteld door Delaney. Die bevestigde vervolgens de legitimiteit van die brief.

“Conor was de laatste renner die bijtekende voor 2019, dus ik had een verplichting tegenover Conor dat hij iets zou hebben voor 2019”, reageerde Delaney op de bijzondere overeenkomst. “Dus ik financier zijn salaris voor komend jaar. Zo ben ik met alle contractuele afspraken; ik doe precies zoals ik zeg.”

“Mensen lazen wat ze lazen en mensen geloven vanzelfsprekend eerder de slechte dingen dan de goede. Zo is het leven, ik kan dat niet veranderen. Feit is dat elke renner die onder contract stond, is betaald voor 2018. En elke renner die onder contract stond voor 2019 heeft óf iets anders gevonden óf is, als in het geval van Conor, door mij ondersteund”, aldus Delaney.

Dit artikel delen:

15 Reacties

KimJungPoels 23 november 2018 om 20:26

Zo dat geeft even een heel ander beeld van deze man dat tot nu toe geschetst werd. Heeft op ieder moment gewoon aan de vereisten voldaan en is toch als de kop van jut behandeld. Puur omdat het geld wat hij de renners schuldig was nog bij de UCI was gestald naar het schijnt.

0
SolitaryShell 23 november 2018 om 22:07

Er is helemaal geen geld gestald bij de UCI. Ploegen moeten een bankgarantie overleggen voordat ze een licentie krijgen. Dan stelt de BANK (en dus niet de UCI) zich garant als het fout gaat. En het ging fout, want de renners kregen geen salaris meer, volkomen de schuld van Delaney, en dus moest de bankgarantie aangesproken worden.

0
KimJungPoels 23 november 2018 om 22:43

Hmm zoals ik het uit het toenmalige artikel begreep is er wel degelijk 400.000 gestald bij de UCI.

0
AnderJ 23 november 2018 om 23:08

Bovendien: een bankgarantie werkt normaal gesproken met een contra-garantie: de bank kan de uitbetaling onder bankgarantie verhalen, bijvoorbeeld op een bij de bank aangehouden bankrekening. Het geld komt dus linksom of rechtsom bij de ploeg (of haar eigenaar of een andere financierder) vandaan ook als het wordt getrokken onder een bankgarantie.

0
Mwielerfan 23 november 2018 om 23:25

Dat heb je dan helemaal verkeerd begrepen. Feit: heel veel renners hadden een contract tot eind 2018 en dat is eenzijdig opgezegd. Feit 2 Delaney heeft gewoon de plicht het hele jaar uit te betalen maar deed dat niet.
Gelukkig beschermd de uci renners enigszins tegen dit soort mafiosie die halverwege het jaar hun contractuele verplichtingen schenden. Met een bankgarantie. Dat betekent dat er volgens een bank een bepaald bedrag in kas is om de puinhopen te fixen en schuldeisers e betalen.
Delaney doet alsof het over de schutting kieperen naar de uci goed ploegleiderschap is, terwijl hij dit alles had moeten regelen.
Je kunt je voorstellen dat elke club wel informatie nodig heeft van bijvoorbeeld de salaris administratie om de salarissen goed uit te betalen. Zomaar geld overmaken is ook niet echt handig. De uci gaf aan dat delaney onvoldoende administratie had aangeleverd om het snel goed te kunnen regelen.
Dat hij 2019 voor één renner goed geregeld heeft werpt wat mij betreft weinig ander licht op eind 2018.

0
arjando.ooms 24 november 2018 om 08:07

Ik heb hetzelfde begrepen als KJP. Dat dat niet de manier zou moeten zijn wanneer je een ploeg opdoekt ben ik wel eens.

0
KimJungPoels 24 november 2018 om 08:26

Zoals die ploegleider het toen stelde was er gewoon genoeg acqua blue geld bij de UCI aanwezig om alle renners tot einde contract te betalen. De UCI gaf pas op het laatst aan extra papieren te moeten hebben en daardoor kwamen de uitbetalingen te laat. Zo heb ik het gelezen.

Hoe het ook zij. Deze investeerder met interesse voor de sport heeft vanaf het begin gewoon een onevenredig grote hoeveelheid stront over zich heen gekregen.

Deze conservatieve sport pruimt investeerder met passie voor wielrennen die hervormingen willen voor een beter verdienmodel gewoon niet. Terwijl we wel altijd geroepen wordt dat het verdienmodel beter moet.

0
Mwielerfan 24 november 2018 om 18:04

Dan heb je je voor laten liegen door die ploegleider en investeerder. Naïef dat je geloofd dat tijdens een contract de boel opdoeken ok is. En dat een bankgarantie afgegeven door een bank betekent dat alle organisatie eromheen wel even door een derde organisatie overgenomen wordt. Dat kost veel energie en uitzoeken hoe alles geregeld is. En daar was ook nog eens geen geld voor.
Delaney gaf aan dat er geld voor salaris was plus enkele honderden euros. Al dat organiseren kost zo meerdere duizenden euro alleen al.
Dat je dat verhaal geloofde, oei

0
Polleke 23 november 2018 om 23:17

Zo lang er geen bankgarantie gestort is kan er ook nooit een licentie uitgegeven worden…dus die centen waren zeker bij de UCI….

0
Mwielerfan 23 november 2018 om 23:34

Dat is niet de werking van een bankgarantie. Je kunt beter de schuldige beschuldigen… en de uci doet al genoeg echt niet goed om dit ook nog als verwijt te krijgen

0
arjando.ooms 24 november 2018 om 08:05

Een bankgarantie is geen zak geld maar een partij die garant staat als jij niet aan je verplichtingen kan voldoen. Je betaalt daar dan periodiek een premie voor.

0
Stenalic 24 november 2018 om 02:17

“en de uci doet al genoeg echt niet goed om dit ook nog als verwijt te krijgen”

?????

0
Explorer 24 november 2018 om 07:51

Zoals ik het nu lees hhebben jullie er allemaal geen verstand van en brabbelen jullie allemaal maar wat heen.
Zeg dan niks, dat voorkomt verwarring en schep pas duidelijkheid als je feiten kunt onderbouwen met inhoud.

Ontopic: heel erg fijn voor de renner dat er betaalt is.

0
benjo maso 24 november 2018 om 10:27

@explorer
De anderen brabbelen….ik tel 3 taalfouten en een tikfout in jouw bijdrage van drie zinnen.

0
Verweggistan 24 november 2018 om 16:28

Dat is dan netjes. Het lijkt erop dat er het verschil qua uitbetalen is tussen Aquablue en het privévermogen van Delaney en dat hij Dunne nu uit eigen zak betaald.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone