Aqua Blue Sport contracteert laatste vijf renners

maandag 24 oktober 2016 om 12:04
Aqua Blue Sport contracteert laatste vijf renners

Aqua Blue Sport heeft haar selectie voor 2017 op orde. De nieuwe Ierse ProContinental-ploeg maakte maandag bekend dat Brits kampioen Adam Blythe, Andrew Fenn, Mark Christian, Larry Warbasse en de talentvolle klimmer Daniel Pearson de laatste aanwinsten voor komend seizoen zijn.

Scoren
Met Blythe en Fenn wil de ploeg van teammanager Rick Delaney gaan scoren in de sprints en voorjaarsklassiekers. “Voor mij is het een grote kans om alles uit mezelf te halen in 2017, en om de steun te krijgen waardoor dat mogelijk is. Mijn doel is om volgend jaar koersen te winnen”, legt Blythe zijn ambities uit. Warbasse is binnen gehaald vanwege zijn ervaring in grote rondes. De op Isle of Man opgegroeide Christian en en diens ploeggenoot Pearson komen over van Team Wiggins. De 22-jarige Welshman staat in het beloftencircuit bekend als een van de betere klimmers. Aqua Blue Sport zou al zeker zijn van wildcards in de Amstel Gold Race en Milaan-San Remo. Met Michel Kreder en Peter Koning staan er ook twee Nederlanders onder contract.

Selectie flag-ie Aqua Blue Sport 2017
flag-gb Adam Blythe (Tinkoff)
flag-ie Matthew Brammeier (Dimension Data)
flag-gb Mark Christian (Team Wiggins)
flag-at Stefan Denifl (IAM Cycling)
flag-ie Conor Dunne (JLT Condor)
flag-gb Andrew Fenn (Sky)
flag-nz Aaron Gate (An Post-Chain Reaction)
flag-dk Lasse Norman Hansen (Stölting Service Group)
flag-au Leigh Howard (IAM Cycling)
flag-ie Martyn Irvine (Madison Genesis)
flag-nl Peter Koning (Drapac)
flag-nl Michel Kreder (Roompot-Oranje Peloton)
flag-no Lars Petter Nordhaug (Sky)
flag-gb Daniel Pearson (Team Wiggins)
flag-us Larry Warbasse (IAM Cycling)
flag-au Calvin Watson (An Post-Chain Reaction)

Dit artikel delen:

10 Reacties

Colbrelli. 24 oktober 2016 om 12:16

Hebben toch nog wel een aardig teampje bij elkaar weten te schrapen, meer proconti-waardig dan nieuwkomers als Roth en Funvic vorig jaar.

0
jvh93 24 oktober 2016 om 12:20

Leuk ploegje is het zeker, vraag me alleen af of 15 renners niet een beetje weinig is als er bijvoorbeeld 1 of2 geblesseerd raken

0
nietram 24 oktober 2016 om 12:20

Zonder dat ze ook nog maar een kilometer hebben gereden, ben ik nu al fan van deze ploeg. :D

0
Verweggistan 24 oktober 2016 om 12:21

Leuk team, met Christian en Pearson (dit weekend nog goed in AbuDhabi) twee goede Britse renners erbij. Voor renners als Blythe en Fenn is dit wellicht het niveau waar ze het beste tot hun recht komen.
@jvh: 16.

0
Cycl3mi 24 oktober 2016 om 12:40

Leuke ploeg! Opvallend veel renners die succesvol actief zijn geweest op de baan of dat nog steeds zijn. (Hansen, Irvine, Blythe, Pearson, Christian, Gate)

@jvh93: Ik heb ergens gelezen dat ze maximaal 1 koers per dag rijden. Dan is 16 renners wel voldoende toch?

0
jvh93 24 oktober 2016 om 12:53

Ja daar was ik niet van op de hoogte, dan is 16 renners inderdaad meer dan genoeg en kunnen ze overal een mooi/sterk team opstellen.

0
TiesW 24 oktober 2016 om 14:01

Met Denifl, Warbasse en Petter Nordhaug echt wel een aantal leuke aanvallende renners. Hopelijk kunnen vooral die eerste twee hun stijgende lijn van dit jaar voortzetten. En hopelijk kunnen Blythe en Fenn hier ook een beetje loskomen. Lijkt me een leuke ploeg te worden!

0
bilthoven 24 oktober 2016 om 16:16

Best een leuk team. Benieuwd wat Mark Christian volgend seizoen kan laten zien. Deze klimmer heeft tot nu toe te weinig koersen kunnen rijden, die hem liggen. Daniel Pearson komt net kijken, maar heeft toch al een paar keer getoond dat hij een heel goede ronderenner zou kunnen worden.
En tot slot: Verrassend dat Blythe voor deze ploeg heeft getekend. De verwachting was dat hij wel eens naar Dimension Date zou kunnen gaan.

0
Covadonga 24 oktober 2016 om 16:34

Met Fenn, Blythe en howard hebben ze een enkele rappe mannen aan boord. Fenn heeft het bij Sky niet echt laten zien. Ik dacht dat hij sneller was. Mogelijk is een nieuw team voor hem wel de oplossing.

0
IlPirata 24 oktober 2016 om 18:27

Leuk team geworden, al vind ik nog steeds dat Nordhaug op het hoogste niveau behoort.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone