Oliver Naesen verlengt contract en krijgt andere rol bij AG2R Citroën: “Meer als helper”
foto: Cor Vos
maandag 25 september 2023 om 11:57

Oliver Naesen verlengt contract en krijgt andere rol bij AG2R Citroën: “Meer als helper”

Oliver Naesen koerst ook de komende twee seizoenen voor AG2R Citroën. Dat nieuws hing al in de lucht, maar is nu ook officieel aangekondigd door het Franse team. De inmiddels 33-jarige Naesen krijgt wel een andere rol, want hij doet afstand van het kopmanschap. “Ik ga meer werken als ploeggenoot naast onze kopmannen”, vertelt hij.

“Mijn avontuur bij de ploeg gaat verder in een andere rol dan de afgelopen zeven seizoenen”, vertelt Naesen over zijn contractverlenging. Het kopmanschap zegt hij vaarwel. “Natuurlijk blijven de klassiekers het hoogtepunt van het seizoen, daar wil ik stralen. Maar er is veel veranderd de laatste jaren op het hoogste niveau. Ik wil het seizoen daarom anders benaderen en mijn ervaring overdragen naar de jonge renners.”

“Ik ben vastberaden om alles te geven zo lang als ik voor de ploeg rijd”, aldus de voormalige Belgisch kampioen. “Ik ken AG2R Citroën inmiddels van binnen en buiten. Dat ik loyaal blijf aan de ploeg betekent heel veel voor mezelf. Ik kijk uit naar de nieuwe verhalen die we gaan schrijven.”

Nog vier contractverlengingen
Ook Geoffrey Bouchard, Paul Lapeira en Andrea Vendrame hebben hun contract bij AG2R Citroën met twee seizoenen verlengd, tot eind 2025. Het aflopende contract van Larry Warbasse is met een jaar verlengd, tot het einde van het seizoen 2024. Eerder hadden ook al Clément Berthet, Benoît Cosnefroy, Felix Gall en Nans Peters hun contract verlengd.

Volgens ploegbaas Vincent Lavenu is het belangrijk voor de continuïteit binnen de Franse formatie dat deze sterkhouders blijven. “Als nieuwe renners bij ons komen, is het essentieel dat deze renners binnen onze structuur blijven. Zij zijn het cement van de ploeg, deel van onze historie en delen onze filosofie”, stelt hij.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 september 2023 12:00
Uiteindelijk de enige juiste keuze. Hij heeft vaak het kopmanschap gehad, maar eigenlijk geen enkele keer waar kunnen maken. Wel gewoon een goede renner, en een leuk figuur om in het peloton te hebben. Zeker geen grijze muis, ook niet qua uitspraken en interviews.
25 september 2023 13:26
Ollie heeft het kopmanschap goed verborgen weten te houden dan de afgelopen 3 jaren.
25 september 2023 12:05
Helper voor wie precies? In de klassiekers is het armoe troef als ik snel door hun renners heen scroll...
25 september 2023 12:16
Heeft denk ik het geluk dat hij goed in de groep ligt bij Ag2R, want zijn prestaties dit jaar lijken nog een extra duik te hebben genomen. Zal vast stevig hebben moeten inbinden, maar heeft nu toch al minstens een contract tot zijn 35. Voor het Vlaamse werk zal hij nog wel 1 van de kopmannen zijn lijkt mij, want veel grote namen hebben ze daar inderdaad niet.

Ik vraag mij wel af wat er met die kapitaalinjectie van Citroën is gebeurd. Want volgens de berichten toen stonden ze ineens bij de top-5 van grootste budgetten in de WT. Met O'Connor en Gall leuke subtoppers voor de bergen, en Cosnefroy is een zeer goeie puncher als hij zijn dagje heeft. Maar verder vooral veel middelmaat. Benieuwd of zij zich nog roeren op de transfermarkt.
25 september 2023 12:29
Met de huidige toppers en vooral topploeg tjv naast zich zijn veel voormalige winnaars helaas kansloos
25 september 2023 14:13
Mooi en verstandig dat hij deze keuze maakt. Had elders waarschijnlijk wel nog ergens als halve kopman/ in een vrije rol aan de bak gekund, maar die rol is hem gewoon niet op het lijf geschreven. Blonk ook uit toen hij het vuile werk voor Bardet kon opknappen en deed het in deze Tour voor O'Connor en Gall uitstekend. Lijkt me een echte modelploegmaat, uitstekende en gewaardeerde kracht om een klimmer in de vlakke Touretappes bij te staan maar een klassieker zie ik hem niet meer winnen.

Reacties zijn gesloten.