Antwan Tolhoek tekent voor twee jaar bij LottoNL-Jumbo

donderdag 11 augustus 2016 om 12:37

Antwan Tolhoek rijdt de komende twee seizoen voor LottoNL-Jumbo. Dat heeft de Nederlandse WorldTour-ploeg vandaag bekendgemaakt. De 22-jarige renner komt over van Roompot-Oranje Peloton. “Ik ben super blij dat ik de volgende stap in mijn carrière bij LottoNL-Jumbo zet”, aldus Tolhoek in een persverklaring.

“De ploeg staat als een huis en het plan dat er voor mij ligt, staat mij aan”, vervolgt hij. “Ik kom vanuit een omgeving waarin ontwikkeling centraal staat en de visie en begeleiding waarmee LottoNL-Jumbo mij wil opleiden, geeft vertrouwen. Robert Gesink en Steven Kruijswijk hebben ook vanuit de jeugd de weg naar de top gevonden bij dit team. Het is mijn droom om grote rondes op WorldTour-niveau te rijden en die wil ik bij LottoNL-Jumbo najagen. Ik wil verder groeien als renner.”

Technisch directeur Nico Verhoeven ziet potentie in Tolhoek. “Antwan is een jonge renner in ontwikkeling”, stelt hij. “Hij komt uit de schaats- en skeelerwereld en fietst pas een aantal jaren. Dat zorgt ervoor dat hij perfect past in onze filosofie om jong talent op te leiden naar het hoogste niveau. In Oostenrijk en Zwitserland heeft hij dit seizoen bovendien al laten zien hoeveel hij in zijn mars heeft.”

In de Ronde van Zwitserland behaalde Tolhoek de bergtrui. De renner uit Yerseke zat toen vijf dagen achter elkaar in de vroege vlucht.

Dit artikel delen:

52 Reacties

mus van de maasstad 11 augustus 2016 om 12:42

nice….

ben benieuwd hoe hij het goed doen. vond hem echt leuk rijden met zn bergtrui

josi 11 augustus 2016 om 12:51

Geen verrassing natuurlijk. Hopelijk weet hij zich de komende jaren verder te ontwikkelen, hij heeft in ieder geval de nodige potentie.

Team Spaak 11 augustus 2016 om 12:51

Valt hij ook onder de ondersteuning voor Kruijswijk?

Wacht nog steeds op ‘grote’ namen die bergop echte versterkingen zijn voor Kruijswijk…
Vooral ook benieuwd wat Kelderman gaat doen!

Frits des Jeux 11 augustus 2016 om 12:53

Net als bij Groenewegen geeft deze transfer de absolute meerwaarde van Roompot in het peloton weer. Deze jongens hebben door Wildcards al even aan de Wt mogen ruiken in een ploeg zonder druk. Vervolgens maken ze alsnog de stap. Die tussenstap is gewoon heel belangrijk. Ook mooi dat Roompot hier aan meewerkt want volgens mij had hij nog een doorlopend contract.

klootje kriekeljon 11 augustus 2016 om 13:00

Mooi kereltje. Hoop dat wat hij dit jaar aan potentie liet zien er volgend jaar dubbel uit komt!

kelderfan 11 augustus 2016 om 13:04

Leuke renner om erbij te hebben. Maar het is een renner voor de toekomst en niet een directe versterking voor de klimploeg rond Kruijswijk.

KnightBiker 11 augustus 2016 om 13:04

Logische keuze!

Ik had trouwens begrepen dat RoomPot in franse handen is gekomen. ben benieuwd wat dat betekent voor de ploeg op lange termijn.

jvh93 11 augustus 2016 om 13:08

Mooi, nu Maurits lammertink nog weghalen van roompot en de goede klimknecht aantrekken die kruijswijk nodig heeft

OscarV 11 augustus 2016 om 13:09

Frits des Jeux, geheel met je eens. Een ploeg als Roompot is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van NL talent.
Of Roompot ook echt mee wilde werken aan deze overstap is niet te zeggen. In contracten van (pro)conti renners is volgens mij altijd opgenomen dat, wanneer een renner van een (pro)conti ploeg naar een WorldToour ploeg kan verhuizen, het contract bij de (pro)conti ploeg automatisch wordt opgeheven. Volgens mij is dat een UCI-regel.
Kan alleen zo snel geen bron vinden.

Thailand 11 augustus 2016 om 13:35

Het allermooist is dit voor Antwan, die jongen krijgt loon naar werken. Ik hoop dat hij het goed gaat doen!
@ Frits des Jeux, helemaal mee eens idd.
@ OscarV, klopt volgens mij idd een UCI regel.

HoofdIsVrij 11 augustus 2016 om 13:41

@KnightBiker

Dat vroeg ik mij ook af. Wellicht kan Wielerflits dat even navragen?

LaurentJalabert 11 augustus 2016 om 13:47

Even een vraagje aan mensen hier. Iedereen geeft nu aan dat hij een rondetalent zou zijn etc. etc. Maar naar mijn idee is dat gebaseerd op de RvZ waar hij de bergtrui heeft weten te behalen door iedere dag in de ontsnapping te zitten.
Ondanks het feit dat dat heel knap is zegt dat wat mij betreft niet heel erg veel over zijn “echte” klimcapaciteiten. Voor de rest heeft hij toch niet heel veel gepresteerd bergop? Correct me if i’m wrong.

Behalve dat hij er durft in te vliegen, goed in een ontsnapping kan zitten en redelijk kan klimmen zegt het mij allemaal niet zoveel. Ik ben derhalve benieuwd naar het “plan” waar hij het over heeft.

DerEffe 11 augustus 2016 om 14:03

Nog nooit iets van deze renner gezien dat een overstap naar een WorldTour ploeg rechtvaardigt, maar ik hoop voor hem dat het wat wordt. Wordt als een klimtalent gezien, maar dan wel eentje zonder bijzondere klimresultaten. Bergtrui in Ronde van Zwitserland is leuk, maar zegt natuurlijk vrij weinig.

schipperaar 11 augustus 2016 om 14:11

Elke keer dat ie erin vliegt gaat ie beter klimmen natuurlijk. Schaatsers en skeelers rijden niet op hun elf en dertigst maar gaan op elke afstand voluit, goed gezien van Nico dit keer.

sooike 11 augustus 2016 om 14:21

Een renner van dertien in een dozijn…Ik snap werkelijk niet waarom ze hem er zo graag bij willen hebben. Ik hoop toch niet dat ze in hem een klimmer ter assistentie van Kruijswijk zien! Een beetje in de lijn van TLJ….allemaal net niet met één topper in de gelederen: Kruijswijk. Ik kan me niet voorstellen dat hij om Tolhoek heeft gevraagd. Volgens mij zag zijn verlanglijstje er iets anders uit….

achtpuntzes 11 augustus 2016 om 14:22

lijkt me een aanvaller te zijn, en met maar 61 kilo ga je natuurlijk al gauw wat gemakkelijker omhoog.

albertooo 11 augustus 2016 om 14:22

@DerEffe
Klopt zeker, qua resultaten rijdt er heel wat beters rond tussen de U23. Maar hij is een Nederlander, relatieve nieuwkomer als wegrenner, en heeft nog relatief weinig kilometers bergop gemaakt. Ik verwacht dat hij sowieso een redelijke puncheur kan worden, de toekomst zal uitwijzen wat voor motor er in hem schuilt.

OscarV 11 augustus 2016 om 14:25

sooike, do telll…. Hoe ziet het lijstje van Kruijswijk eruit?
Ja, mijn reactie is enigzins sarcastisch, toch ben ik ook nieuwsgierig naar wie jij denkt dat Kruijswijk graag als zijn assistent ziet.

Verder wordt er zowel in dit artikel als in de reactie vanTLJ nergens gesproken over wat voor renner Tolhoek volgens TLJ is.

Chrys 11 augustus 2016 om 14:27

Wat die resultaten betreft, vorig jaar een erg goede stage afgeleverd bij Tinkoff!

kelderbelg 11 augustus 2016 om 14:38

@LaurentJalabert

‘Iedereen geeft nu aan dat hij een rondetalent zou zijn etc.’

Met iedereen bedoel je niemand?

Prima Facie 11 augustus 2016 om 14:44

@sooike. Dertien in een dozijn, wat een onzin. Deze jongen heeft in drie koersen laten zien dat hij zeker potentie heeft. Dumoulin bijvoorbeeld was ook nooit het supertalent.

Maar wat betreft de klimknechten voor Kruijswijk wordt de spoeling inderdaad dun. Als Kelderman vertrekt en Clement niet komt, dan blijft er niet veel over dat betaalbaar is. Ik zet mn geld alvast op Jelle Vanendert.

achtpuntzes 11 augustus 2016 om 14:45

ook nog niemand horen zeggen dat Tolhoek een rondetalent zou zijn.

wel kan je zien dat hij zich nogal eens wat (berg)punten bijeensprokkelt, dus hij valt veel en schijnbaar graag aan. vandaar dat ik stel dat hij een aanvaller lijkt te zijn.

Front-runner 11 augustus 2016 om 14:49

Dit is inderdaad niet het type knecht wat Kruijswijk tot ver in de finale zal kunnen bijstaan. Je moet je wel afvragen of dat soort jongens (type Kreuziger en König) wel haalbaar is voor TLJ.
Tolhoek liet vorig jaar (als stagiair) al mooie dingen zien in Noorwegen en reed lekker aanvallend in Zwitserland. Dit is een logische vervolgstap.

LaurentJalabert 11 augustus 2016 om 14:51

@keldebelg – hij is toch aangewezen als kopman in de Ronde van de Toekomst. Dus om antwoord te geven op je (vast retorisch bedoelde, maar redelijk mislukte retorische) vraag nee met iedereen bedoel ik niet niemand, anders zou ik daar uberhaupt geen opmerking over maken.

LaurentJalabert 11 augustus 2016 om 14:53

En hij zegt het hier ook zelf nog eens. Dus ik ga ervan uit dat mensen dat hem hebben verteld.

Headlines

Materiaalzone

Populair