Antwan Tolhoek na sterke vierde plaats: “Gevoel dat ik koester”

dinsdag 15 mei 2018 om 09:25
Antwan Tolhoek na sterke vierde plaats: “Gevoel dat ik koester”

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Antwan Tolhoek leek in de tweede rit van de Tour of California op weg naar een podiumplek, maar werd in extremis nog overvleugeld. De 24-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. “Na drie maanden aan de kant te hebben gestaan is dit een gevoel dat ik koester”, blikte hij na afloop terug.

Tolhoek stond de afgelopen tijd aan de kant vanwege een knieblessure. Daardoor moest hij onder andere de Giro d’Italia aan zich voorbij laten gaan. Zijn laatste wedstrijdkilometers waren van een lange tijd geleden, namelijk eind februari. Toen wist hij in de Abu Dhabi Tour naar een zestiende plaats te rijden in het eindklassement. In Californië maakte hij deze week zijn rentree.

In de tweede etappe van de Tour of California probeerde een sterke Tolhoek op de steile Gibraltar Road Egan Bernal te volgen, maar hij kon niet voorkomen dat de Sky-renner uiteindelijk solo over de meet kwam. “Ik heb alles gegeven en tot de laatste kilometer had ik hoop Bernal bij te halen en de leiding in het klassement te pakken. Maar ik kwam er net niet bij en plafonneerde in de laatste kilometer.”

Ongekende prestatie
Ploegleider Merijn Zeeman had mooie woorden over voor Tolhoek. “Chapeau. Na al zijn blessureleed was dit een ongekende prestatie. Zonder te koersen, maar met harde slimme training haalde hij dit niveau. Een knappe prestatie van Antwan.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Jean Dumas 15 mei 2018 om 09:29

Lef getoond om zijn grenzen te verkennen. Volgende keer gewoon Yates en Majka laten werken en kat uit de boom kijken.

Brummel 15 mei 2018 om 09:37

Mooi dat hij zich heeft getest. Nu weet hij beter waar zijn grenzen liggen en dat hij echt wel wat kan.

Blijkbaar is hij het type dat goed trainingsschema’s kan uitvoeren, zelfs zonder competitie. Dat is tegenwoordig een goede eigenschap voor een prof.

jvh93 15 mei 2018 om 09:45

Wat enorm zonde dat Tolhoek niet optijd hersteld was voor de Giro, had van enorme waarde kunnen zijn voor Bennett en wellicht zelf via een ontsnapping ook wel eens gek kunnen doen. Verwacht nog wel wat van deze jongen in de toekomst qua ritoverwinningen

ikbenprocycling 15 mei 2018 om 09:46

Prima, waar Powless er door zakte

EdEnd 15 mei 2018 om 09:53

Zet die kerel maar vaker aan de kant als je hem wilt laten presteren zo lijkt het nu ;)

Wat een prestatie tussen deze mannen. Maar volgens mij gaat hij met meer koersritme nog veel beter rijden dus laat hem maar lekker nog meer wedstrijden doen!

Wheely 15 mei 2018 om 09:57

Vette shit hoor van Tolhoek, wat een baasje.

horsm 15 mei 2018 om 10:15

Chapeau ook voor het team. Met Tolhoek en Bouwman hebben ze nu twee renners die echt niet bekend stonden als toptalenten klaargestoomd tot prima klimmers. En beiden lijken ook nog groeimogelijkheden te hebben.

Het heeft denk ik goed gewerkt dat ze naast het klimknechten ook af en toe gelegenheid hebben gehad om voor eigen kans te gaan.

josi 15 mei 2018 om 10:52

Knap wat Tolhoek hier laat zien, zeker na een tijd afwezig te zijn geweest. Had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij zich zo zou weten te ontwikkelen toen TLJ hem destijds aantrok.

kelderfan 15 mei 2018 om 10:58

Een prima terugkomst voor Antwan Tolhoek na zijn langdurige blessureleed.
Jammer dat in de laatste km de man met de hamer tegenkwam, maar dat is ook niet verwonderlijk te noemen na zo’n lange afwezigheid uit ’t peloton.

horsm 15 mei 2018 om 11:00

@kelder, maar hij stortte ook weer niet helemaal in en zag uiteindelijk maar twee renners passeren.

assen 15 mei 2018 om 11:15

Ik ben erg onder de indruk en blij verrast. Na Terpstra’s prestaties in het voorjaar, met name RVV, ben ik van geen enkele Nederlander zo onder de indruk en verrast, als van Tolhoek vannacht!

robba1998 15 mei 2018 om 11:40

waar was powless dan

Alexander 15 mei 2018 om 12:01

Ik ben persoonlijk wel onder de indruk van de prestaties van de renners van TLJ. Tolhoek, Bouwman, Battaglin, Bennett, Roglic allemaal hebben ze bij deze ploeg echt grote stappen gezet.

Headlines

Materiaalzone

Populair