Amerikaans inreisverbod bezorgt Rally Cycling Women kopzorgen

donderdag 16 juli 2020 om 18:09
Amerikaans inreisverbod bezorgt Rally Cycling Women kopzorgen

Chloe Hosking - foto: Cor Vos (archief)

Chloe Hosking hoopt eind augustus voor een tweede keer La Course te winnen, maar de Australische sprintster van Rally Cycling kan wellicht maar rekenen op drie ploeggenotes. De Europese Unie heeft eind juni namelijk het inreisverbod verlengd voor mensen uit de Verenigde-Staten.

Rally Cycling Women heeft tien rensters onder contract staan, zes vrouwen komen uit de Verenigde-Staten. “Door de huidige reisbeperkingen moeten we rekening houden met een selectie bestaande uit Canadese rensters en Chloe Hosking”, zo laat Jake Erker namens de ploeg weten aan Cyclingnews.

“We willen natuurlijk graag met Amerikaanse rensters aan de start staan van La Course en met een volledige ploeg beginnen aan de eerstvolgende wielerwedstrijden, maar het is aan de Europese Unie om een beslissing te nemen.” Volgens de UCI-richtlijnen moet een vrouwenformatie met minimaal vier renners aan de start staan van een Women’s WorldTour-koers.

De volgende rensters van Rally Cycling hebben een Amerikaans paspoort: Kristabel Doebel-Hickok, Heidi Franz, Leigh Ann Ganzar, Emma White, Lily Williams en Megan Jastrab.


Lees ook: Ian Garrison geweigerd op vlucht naar Amsterdam

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone