Europese Unie verlengt inreisverbod voor Amerikanen
Quinn Simmons met de Amerikaanse vlag - foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 30 juni 2020 om 16:48

Europese Unie verlengt inreisverbod voor Amerikanen

Staan renners als Tejay van Garderen en Quinn Simmons over ruim één maand wel aan de start van de eerste wielerwedstrijden sinds de coronabreak? De Europese Unie heeft namelijk het inreisverbod verlengd voor mensen uit de Verenigde-Staten.

De Europese Unie is het eens geworden over een lijst van niet-lidstaten waarvan de inwoners vanaf 1 juli weer de Unie in mogen reizen. Ook EU-burgers kunnen dan weer naar die landen buiten de Europese Unie toe.

Veertien veilige landen 
Het gaat om de volgende landen: Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Thailand, Tunesië, Uruguay en Zuid-Korea. Ook China staat op de lijst, maar van dat land is het nog onduidelijk of het reizigers uit de EU wil toelaten.

De EU-landen konden het vorige week niet eens worden over de lijst. Sommige landen (zoals Griekenland, Spanje en Italië) willen zo snel mogelijk weer toeristen ontvangen om zo de economie een noodzakelijke boost te geven, andere landen zoals Polen en Duitsland willen meer garanties.

‘Zwarte lijst’
Burgers uit de Verenigde-Staten, Brazilië en Rusland zijn ook na 1 juli niet welkom in de Europese Unie, wat gevolgen kan hebben voor renners als Van Garderen, Simmons en Brandon McNulty. Deze coureurs verblijven op dit moment in de Verenigde-Staten. Een aantal wielrenners, waaronder Sepp Kuss en Chad Haga, vertoeven al in Europa.

Ook Colombia ontbreekt op de lijst van de Europese Unie, maar renners als Egan Bernal, Nairo Quintana en Miguel Ángel López hopen midden juli de oversteek te maken naar Europa. De Colombiaanse wielerfederatie heeft inmiddels een chartervlucht geregeld, al is het onduidelijk of de renners ook daadwerkelijk mogen vliegen naar Europa.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2020 17:32
Powless zit desondanks in het vliegtuig zoals te zien is op zijn Instagram story
    30 juni 2020 18:23
    Misschien vliegen naar Rwanda en dan vanuit daar wel de EU in mogen
30 juni 2020 18:35
Kom op europa rug recht houden en niet toegeven voor een paar sporters. Dicht is dicht, uitzonderingen gaan geheid voor rumoer zorgen.
    30 juni 2020 19:34
    Kijk maar naar Nieuw-Zeeland
    30 juni 2020 19:41
    edit wf: niet doen
    30 juni 2020 22:01
    Inderdaad. Rug recht gaan houden nu. Dan maar een jaartje geen Amerikanen, Colombianen etc.
    1 juli 2020 11:48
    Misschien een muur bouwen om de EU?
30 juni 2020 21:18
Ook voor de renners uit de VS komt er vast wel een oplossing.
    1 juli 2020 09:50
    Waarom zouden we die maken? Onveilig is onveilig. USA heeft een inreisverbod voor Europeanen en omgekeerd.

    Lees zojuist dat de spelers van Bayer Leverkusen van de club na de bekerfinale niet terug mogen naar Zuid-Amerika in voorbereiding naar de Europa League. Want het is daar te onveilig. Waarom dan wel renners omgekeerd hier naar toe gaan halen. Onveilig is onveilig. Volgend jaar weer welkom als het veilig is.
1 juli 2020 10:11
Helemaal mee eens fdj
1 juli 2020 11:09
Als de amerikaanse renners 2 weken in Quarantaine gaan, mogen ze wat mij betreft best hier heen komen.

Reacties zijn gesloten.