Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobert zijn klaar voor Ster van Bessèges
Danny van Poppel - foto: Cor Vos
dinsdag 2 februari 2021 om 10:31

Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobert zijn klaar voor Ster van Bessèges

Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobert hebben de selecties voor de Ster van Bessèges (3-7 februari) op papier. Tim Merlier lijkt de vooruitgeschoven pion bij Alpecin-Fenix, Intermarché-Wanty-Gobert rekent onder meer op de gebroeders Boy en Danny van Poppel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merlier krijgt Tobias Bayer, Belgisch kampioen Dries De Bondt, Silvan Dillier, Sam Gaze, Senne Leysen en Otto Vergaerde mee als ploegmaats. “Ik ben conditioneel nog aan het groeien. Dan neem ik beter geen pauze”, zo vertelde de rappe Merlier afgelopen maandag nog aan WielerFlits, een dag na het WK veldrijden in Oostende.

Jonas Rickaert is traditioneel mijn vaste lead-out, maar die is er in Bessèges niet bij. Op stage bleek dat ook Gaze dat zou kunnen. Als mountainbiker is hij best stuurvaardig en hij is snel. Als de omstandigheden het toelaten, willen we dat in Bessèges een paar keer testen”, zo blikt Merlier vooruit.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix
flag-at Tobias Bayer
flag-be Dries De Bondt
flag-ch Silvan Dillier
flag-nz Sam Gaze
flag-be Senne Leysen
flag-be Tim Merlier
flag-be Otto Vergaerde

Tim Merlier – foto: Cor Vos


WorldTour-formatie Intermarché-Wanty-Gobert rekent vanaf woensdag dan weer op de volgende renners: de gebroeders Van Poppel, Théo Delacroix, Tom Devriendt, Odd Christian Eking, Jonas Koch en Rein Taaramäe. Met Danny van Poppel beschikt de ploeg over een snelle spurter. Ook de Duitser Koch is niet traag.

De Noorse puncheur Eiking en de Estse klimmer Taaramäe zijn wellicht in staat om een goed klassement te rijden. In de uitgebreide voorbeschouwing van WielerFlits lees je alles over de historie van de wedstrijd, het parcours en de favorieten voor de eindzege.

Selectie flag-be Intermarché-Wanty-Gobert
flag-fr Théo Delacroix
flag-be Tom Devriendt
flag-no Odd Christian Eiking
flag-de Jonas Koch
flag-nl Boy van Poppel
flag-nl Danny van Poppel
flag-ee Rein Taaramäe

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 februari 2021 10:48
In de lastigere ritten zal Alpecin naar mijn gevoel weinig klaarspelen.
    2 februari 2021 12:05
    Het glas is blijkbaar halfleeg! Je kan ook schrijven, in de vlakke rit zouden ze kunnen verrassen!
2 februari 2021 13:36
In de vlakke rit zou Alpecin wel eens kunnen verrassen! ;)

Reacties zijn gesloten.