Alejandro Osorio herovert roze trui in Baby Giro, Sean Bennett pakt ritzege

woensdag 13 juni 2018 om 15:24
Alejandro Osorio herovert roze trui in Baby Giro, Sean Bennett pakt ritzege

foto: IsolaPress

Alejandro Osorio heeft de leiding heroverd in de Giro d’Italia U23. De Colombiaan van GW-Shimano maakte in de zesde rit deel uit van een vier renners tellende kopgroep, die in Pergine Valsugana om de zege streed. Hij moest het dagsucces laten aan Sean Bennett. De Amerikaan verwees Robert Stannard, Mark Donovan en Osorio naar de overige ereplaatsen.

Stephen Williams van het Nederlandse SEG Racing Academy ging aan de leiding na het eerste klimtweeluik van deze Baby Giro. De zesde rit naar Pergine Valsugana was slechts 120 kilometer lang en kende een vlakke slotfase, maar makkelijk zou de rit niet zijn. Ook hadden de renners de weersomstandigheden niet mee en dus werd in Dimaro Folgarido gestart met regenjasjes.

Vanuit de start ging het in dalende lijn en zuidelijke richting naar Trento, waar het peloton in hoog tempo naartoe reed. Na de passage van Trento moest er worden geklommen en meerdere renners probeerden de oplopende weg aan te grijpen voor een ontsnapping. Uiteindelijk viel de beslissing van deze etappe op de beklimming van de Madrano.

Vier gevaarlijke vluchters
Vier renners slaagden erin zich los te wrikken, te weten Alejandro Osorio, Robert Stannard, Mark Donovan en Sean Bennett. Osorio was er de gevaarlijkste klant, want hij stond tweede in het klassement op slechts dertien tellen van Williams. Ook Donovan had minder dan een minuut achterstand op de roze trui.

De voorsprong van de vier vluchters liep op tot meer dan twee minuten en de winnaar moest vooraan worden gezocht. Sean Bennett bezorgde Hagens Berman Axeon op de oplopende finishstraat in Pergine Valsugana het tweede dagsucces na de ritzege van Jasper Philipsen drie dagen geleden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

jessevdalen 13 juni 2018 om 15:37

Dat ze deze mannen hebben laten rijden zeg

0
AWestie 13 juni 2018 om 16:12

Ik bennett gewend aan oa George en Sam, en dan komt Sean er ook nog aan

0
Youri IJnsen 13 juni 2018 om 17:31

@WCEendt
Stannard terug in het AK en Bennett ritzege. Poggio is nog ver.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone