Alaphilippe zit met vraagtekens na ziekte van Pfeiffer

Alaphilippe zit met vraagtekens na ziekte van Pfeiffer

Foto: Sirotti

donderdag 14 januari 2016 om 16:19

Julian Alaphilippe is nog altijd herstellende van de ziekte van Pfeiffer. De 23-jarige Fransman was dé revelatie in de Ardennenklassiekers, maar de vraag is of hij daar dit jaar überhaupt wel bij is. “Ik weet niet of ik op tijd in vorm geraak”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Virus overwinnen
Alaphilippe wacht op groen licht van de doktoren om te mogen beginnen aan zijn training. “Mijn eerste doel is om deze aandoening achter me te laten en met de echte voorbereiding te beginnen. Op dit moment kan ik trainen, maar heel miniem en niet specifiek. Het vergt gewoon tijd. Ik weet ook nog niet waar ik mijn seizoen begin. Misschien in februari, maar dat weten we nog niet. Ik hoop nog tijd te hebben om me voor te bereiden op de Ardennenklassiekers. Als je twee keer op het podium eindigt, wil je terugkeren en proberen om te winnen. Ik zal mijn uiterste best doen om in goede vorm te geraken voor de klassiekers, meer weet op dit moment niet of me dat op tijd lukt.”

Niet verwachte resultaten en Tour 2016
Als gezegd was de Franse puncheur de verrassing van de jongste heuvelklassiekes met een zevende plek in de Amstel Gold Race en tweede plekken in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Ik had daar geen rekening mee gehouden”, zegt Alaphillippe. “Je hoopt het zeker, maar om direct twee kee podium te rijden in de klassiekers en een bergrit in de Tour of California te winnen is toch wel heel speciaal.” Hoe zijn schema er na de klassiekers van dit jaar uit ziet, weet de Etixx-Quick-Step-renner nog niet. “Misschien moet ik voor mezelf als prof eens een grote ronde rijden. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus waarom niet de Tour de France? Het speelt door mijn hoofd, maar ik kan er nog niets over zeggen omdat ik eerst fit moet zijn.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

JeDaRe 14 januari 2016 om 16:46

Ik heb op exact hetzelfde moment als hem Pfeiffer gekregen, hij staat op het punt om 1) zijn carrière om zeep te helpen of 2) een wijs besluit te nemen. Zet die winst dit voorjaar uit je hoofd, vergeet die Tour, je hebt nog zoveel jaren voor je. Nu overhaast trainen is blijvende problemen. Hoop dat de dokters hem hiervan kunnen overtuigen. Heb er – als wielrenner – zelf ook nog flink last van. Rotziekte

gavirialaphilippe 14 januari 2016 om 17:15

mee eens, sterkte!

RainbowJersey 14 januari 2016 om 19:36

Hopen dat hij goed kan herstellen van de ziekte en hier sterker uit terug komt. Idd voorjaar en Tour maar even uit zijn hoofd zetten, eerst moet die ziekte uit zijn lijf.

rahimns 14 januari 2016 om 23:29

Ik kan me nog herinneren dat Bauke Mollema op die leeftijd ook pfeiffer had en het hem 5 of 6 maanden kostte. Hij moet gewoon geduld hebben, hij heeft nog alle tijd.

Mark 14 januari 2016 om 23:29

Bij iedereen uit zich Pfeiffer anders, het virus gaat in je cellen zitten en levert blijvende schade op, bij sommigen heel miniem en merk je er niet zo veel van. Bij mij triggerde het prikkelbare darmsyndroom (ik kan geen lactose verdragen o.a.) en hevigere symptonen van het syndroom van Gilbert.
Effecten die ik voelde toen ik Pfeiffer had was enorme spierpijn, alsof je die dag 200 km hard had gefietst, druk op de borst en het gevoel dat je lichaam niet mee wou werken als je in wil spannen, het blokkeerde gewoon. Je lichaam eist gewoon rust om het virus te kunnen bestrijden, die periode werkte ik erg veel 40+ uur per week, maar op de een op de andere dag lukte het niet eens om überhaubt iets te doen. Ik heb drie maanden nodig gehad om te herstellen april t/m juni 2009 (ik was toen 22 jaar), daarna in augustus mijzelf verbaast door de Col de Vars op te rijden (ik deed er iets van 2,5-3 uur over vanaf de voet, inclusief rusten verschillende keren onderweg), met een in dat jaar aangeschafte racefiets (Koga Miyata Flyer). Een aantal jaren later reed ik de klim in iets van een uur en kwartier op, uiteraard zonder te stoppen, toen ik wel in het voorjaar heb ik kunnen fietsen en uiteraard wat meer ervaring in de bergen.

Ik kan me geheel aansluiten bij JeDaRe, dit kan je carrière verwoesten zie o.a. Cunego, die na zijn Pfeiffer nooit meer de oude is geworden. Neem rust en race misschien nog Lombardia en Milaan-Turijn, of zoiets, in het najaar. Ga vooral niet forceren. Er is volgend jaar ook nog een Tour de France.

JeDaRe 15 januari 2016 om 10:37

Bijzonder verhaal @ Mark… Thnx

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair