Alaphilippe en Gilbert goed omringd in de Amstel Gold Race

vrijdag 19 april 2019 om 19:17
Alaphilippe en Gilbert goed omringd in de Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Met Julian Alaphilippe en viervoudig winnaar Philippe Gilbert heeft Deceuninck-Quick Step twee grote kanshebbers aan het vertrek van de Amstel Gold Race. De Belgische formatie stelt vrijwel dezelfde zeven namen op als tijdens de Brabantse Pijl, waarin nipt naast de winst werd gegrepen.

In de Brabantse Pijl ontbrak alleen Gilbert na zijn zege in Parijs-Roubaix. Zondag neemt hij de plek in van Tim Declercq in zijn veertiende deelname aan de Amstel Gold Race, de koers die hij liefst viermaal wist te winnen. In 2010 en 2011 zegevierde hij op de Cauberg en in 2014 en 2017 op de hertekende aankomst in Berg en Terblijt.

Alaphilippe kwam vooralsnog niet verder dan de zesde plek in de Nederlandse klassieker, maar dit seizoen bleek hij al meermaals de maatstaf. Zo won hij Strade Bianche en Milaan-San Remo en etappes in Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. Laatstgenoemde koers moest hij vroegtijdig verlaten door een val, maar in de Brabantse Pijl deed hij alweer mee om de winst.

De competitie in die wedstrijd moet zijn vruchten afwerpen in de komende koersen, naast de Gold Race zijn dat de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “Ik wilde dat de koers nuttig was voor de wedstrijden die komen. Ik was niet top, maar ik finishte hier tussen heel solide renners. De manier waarop we wegreden was mooi”, zei hij na de Brabantse Pijl.

Gilbert en Alaphilippe worden in de Amstel Gold Race omringd door de ervaren Dries Devenyns, Pieter Serry en Petr Vakoč. De jonge Rémi Cavagna en Mikkel Frølich Honoré mogen voor het eerst ruiken aan de Nederlandse koers.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor de flag-nl Amstel Gold Race 2019
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Dries Devenyns
flag-be Philippe Gilbert
flag-dk Mikkel Frølich Honoré
flag-be Pieter Serry
flag-cz Petr Vakoč

Dit artikel delen:

3 Reacties

Pret en verzet 19 april 2019 om 19:30

Had hier wel nog jungels verwacht.

Tonydepony 19 april 2019 om 19:52

Jungels gaat alleen nog Luik rijden aangezien hij ook de Giro doet

Santipro 19 april 2019 om 20:29

Geen luik voor jungels !

Headlines

Materiaalzone

Populair