Julian Alaphilippe tevreden met tweede plaats in Brabantse Pijl

donderdag 18 april 2019 om 08:44
Julian Alaphilippe tevreden met tweede plaats in Brabantse Pijl

foto: Cor Vos

Ondanks dat Julian Alaphilippe gisteren in de sprint niet was opgewassen tegen Mathieu van der Poel is de Fransman tevreden met zijn optreden in de Brabantse Pijl, zes dagen na zijn val in de Ronde van het Baskenland. “Ik had liever gewonnen, maar dit geeft me vertrouwen voor de Ardennenklassiekers.”

“Ik wil het niet meer over die val hebben”, zei Alaphilippe na afloop van de Belgische 1.HC-koers tegen Het Nieuwsblad, “De blessure was op zich niet zwaar, maar ik heb een moeilijke aanloop naar deze wedstrijden gehad. Daarom moet ik blij zijn vandaag.”

Na zijn kennismaking met het Baskische asfalt, waar Alaphilippe flink wat schaafwonden en pijn aan overhield, trainde hij alweer flink op de wegen van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Ook de Brabantse Pijl beschouwde hij grotendeels als training: “Ik wilde dat de koers van vandaag nuttig was voor de wedstrijden die komen. Ik was niet top, maar ik finish hier tussen heel solide renners. De manier waarop we wegreden, was mooi”, kijkt hij terug op de koers.

“Van der Poel was sterker”
“Vanmorgen was ik al blij dat ik opnieuw kon koersen en nu ben ik content om op het podium te staan”, vervolgt de winnaar van Milaan-San Remo op het digitale huis van zijn werkgever, Deceuninck-Quick Step. “Natuurlijk had ik liever gewonnen, dat zit in mijn natuur. Maar het was een goede test die me vertrouwen geeft voor de Ardennenklassiekers.”

Over Van der Poel was de Franse veelvraat kort maar krachtig: “Hij was frisser en sterker. Ik ben blij voor hem. Hij reed de perfecte finale.” Komende zondag komen beide heren elkaar weer tegen in de Amstel Gold Race.

Dit artikel delen:

9 Reacties

ikbenprocycling 18 april 2019 om 09:00

Komende Amstel Gold veel interessanter dan die dokker-dollemansrit-roulette/circusact 2019 over gehypte k-t kasseien.

Ik hoop dat MvdP nog lang niet voor eendagsglorie P-R zijn voorjaar zal riskeren

Amstel overleven vrijwel even knap

Hollow Knight 18 april 2019 om 09:28

Parijs-Roubaix is veel hoger in te schatten als de Amstel Gold Race. Ook een veel mooiere koers om naar te kijken. Wees eens niet zo chauvinistisch zeg.

ikbenprocycling 18 april 2019 om 09:32

BS m.i., en respecteer zelf andere mening

arjando.ooms 18 april 2019 om 09:57

Weinig “respect” bij als je het zelf over een circusact en k-t kasseinen hebt.

ikbenprocycling 18 april 2019 om 14:13

touche, dat idd te provocatief aangezet ;-)

Wuyts noemde het overigens woensdag in Extra Time Koers een goochelact met ledematen

zijwieltjes 18 april 2019 om 09:37

tis onze eigen ‘klassieker’ en kijk er altijd naar uit, maar is vaak toch behoorlijk saai. wel goed dat finish niet meer op Cauberg ligt. maar finish in Maastricht met laatste 10km vlak..zou wellicht eea mooier kunnen maken. word wel altijd moe van commentaar op Sporza over alle verkeersdrempels etc, dat is in RVL en PR niet veel beter.

ikbenprocycling 18 april 2019 om 09:46

voor de ervaringsdeskundige (helpt, al v.a. recreatief) wielerfijnproever, monumentalist en tacticus is het echter niet ‘vrij saai’, maar spannend tot het gaatje, en qua landschap onvergelijkbaar met de wasteland van P-R

(niets chauvinistisch aan deze mening; ben objectief t.o.v. elke koers)

LucasR 18 april 2019 om 13:27

Ehm, afgelopen twee edities zeker gemist?

ikbenprocycling 18 april 2019 om 14:20

ehm nee, wat vond jij precies het probleem aan die Amstels ?