Alafaci rijdt tegen openslaande autodeur en breekt middenhandsbeentje

Alafaci rijdt tegen openslaande autodeur en breekt middenhandsbeentje

foto: Sirotti

dinsdag 3 juli 2018 om 17:48

Slecht nieuws voor Eugenio Alafaci. De renner van Trek-Segafredo heeft op training twee middenhandsbeentjes gebroken. De (bizarre) reden; de Italiaan kon een openslaande autodeur niet meer ontwijken. Dit laat hij weten op Instagram.

De 27-jarige renner was een tiental kilometer onderweg, toen hij een geparkeerde auto wilde passeren. Op het moment van passeren ging echter plots het voorportier open. De onfortuinlijke Alafaci kon niet meer reageren, waardoor hij ten val kwam.

Naast gebroken middenhandsbeentjes schoot ook zijn schouder uit de kom. De Italiaan laat weten teleurgesteld te zijn, en roept op tot respect. “Vandaag duurde mijn fietstocht tien kilometer. Ik fietste alleen toen een geparkeerde automobilist besloot om zijn voordeur te openen. Ik had niet eens de kans om de aanrijding te vermijden.”

“Ik wilde gewoon op mijn fiets stappen en mijn job uitoefenen, maar in plaats daarvan zal ik een maand buiten strijd zijn. Een blessure in deze tijd van het jaar kan zelfs mijn carrière in gevaar brengen. Ik ben vooral boos omdat het een gevolg is van te weinig respect voor fietsers en voetgangers. Het wordt steeds gevaarlijker om te fietsen. We vragen alleen maar om aandacht en respect!”, is de emotionele boodschap van Alafaci.

CI VUOLE PIÙ ATTENZIONE PER LE STRADE!! Oggi la mia uscita in bici è durata 10km…. Stavo pedalando DA SOLO e SUL LATO DELLA STRADA quando un’automobilista parcheggiato sulla destra decide di aprire la portiera nel preciso istante in cui passavo….Non ho nemmeno avuto modo di frenare o provare ad evitarla….la conseguenza è stata la frattura del primo e secondo metacarpo e lussazione della spalla…. Volevo solo uscire in bici per allenarmi e svolgere il mio lavoro,invece ora dovrò stare 1mese con il gesso,e questo infortunio in questo momento della stagione può anche compromettere il mio futuro….. La cosa che mi fa più rabbia é che ancora una volta questo è successo perché sulle strade nn si ha abbastanza attenzione per noi ciclisti e pedoni ….ultimamente sta diventando davvero pericoloso pedalare per le nostre strade…serve solo più ATTENZIONE e RISPETTO!! Tranquilli che nn mollo e supererò anche questa… #nevergiveup

Een bericht gedeeld door Alafaci Eugenio (@alafacieugenio) op

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sagan=hulk 3 juli 2018 om 17:55

Dit kom ik vaak tegen. Autobestuurders moeten hier veel meer voor opletten.

0
Secondant 3 juli 2018 om 17:57

Beetje een overdreven reactie van Alafaci. Dit heeft niets te maken met het feit dat er geen respect is voor wielrenners. Heb ooit exact hetzelfde gehad en ben ook tegen een openslaande autodeur gereden. De bestuurder in kwestie gaf simpelweg aan niet goed gekeken te hebben toen hij de deur openzwiepte. Kan gebeuren. Is een fout maar heeft niets te maken met een gebrek aan respect. En als een blessure van een maand je carrière in gevaar brengt dan heb je de afgelopen jaren liggen slapen. En vanaf augustus zijn er nog genoeg koersen om je te tonen. Dramaqueen Eugenio ‘Neymar’ Alafaci.

0
KnightBiker 3 juli 2018 om 18:01

Idem. in Engeland promoten ze 'the dutch reach' om dit te voorkomen:
https://www.dutchreach.org/

@secondant
Ik snap wat je bedoelt, maar als je als automobilist in het verkeer niet denk aan fietsers geef je ze niet het respect dat ze verdienen.

0
Marszzz 3 juli 2018 om 18:26

Hij moet ook de hand in eigen boezem steken, ook als is het de schuld van de automobilist. Je moet als fietser er ook op beducht zijn dat portieren open kunnen gaan. Dus altijd maar dan ook altijd veilige marge houden met geparkeerde auto’s.

0
Tpinotfan 3 juli 2018 om 18:43

@marszz dan rijd je in Nederland vaak naast het fietspad op de rijbaan, en in andere landen op de andere weghelft. Dan gaat het ook fout.

0
KimJungPoels 3 juli 2018 om 19:15

Vind het sneu voor Alafaci maar ben het wel met Secondant eens dat het niet direct aan een gebrek aan respect hoeft te liggen. Zeker voor niet fietsers is de snelheid van een wielrenner vaak moeilijk in te schatten. Ikzelf betrap me er ook regelmatig op bij de fietsers met flinke trapondersteuning. Niet dat ik ze aan heb gereden, maar wel dat ze een stuk dichter bij zijn dan ik eigenlijk had verwacht.

0
vanSpringel 3 juli 2018 om 21:02

Ach zo ben ik ook al 2x tegen de grond gegaan. Was geen bewuste keuze van de autobestuurder, maar daarna zit je wel met een aantal gekneusde ribben en schaafwonden. Aldoende leert men, dus dat wordt spreekwoordelijk geen 3de keer.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone