AG2R: “Betancur moet zo snel mogelijk terugkeren”

dinsdag 17 juni 2014 om 16:08

foto: Sirotti

AG2R zit met de affaire rond Carlos Betancur in de maag. Zoveel blijkt duidelijk uit de woorden van ploegleider Vincent Lavenu in L’Équipe. “Hij heeft gewoon eenzijdig aangekondigd niet mee te doen aan de Tour.”

“We zijn nog steeds in afwachting van de resultaten van de medische onderzoeken”, reageert Lavenu in het Franse dagblad. Die resultaten zouden moeten uitwijzen of de Colombiaanse kopman inderdaad met een herpesvirus aan bed gekluisterd is, zoals zijn Italiaanse mentor beweert. “Voorlopig heeft hij eenzijdig aangekondigd niet deel te nemen aan de Tour de France.”

En dat zorgt ervoor dat de voorlopig achtkoppige Tourselectie zonder kopman zal rondrijden, iets waar Lavenu niet bepaald mee kan lachen. “Ik vraag hem om terug te komen naar de Savoie, waar hij zijn verblijfsvergunning moet vernieuwen rond 15, 20 juli. Er volgen uiteraard sancties. Geen financiële, want het arbeidsrecht verbiedt dat, maar een procedure is op zijn plaats. Het kan een berisping, waarschuwing of ontslag zijn.”

Vuelta op wedstrijdprogramma
Dat laatste heeft echter niet de voorkeur van de Fransman. “We willen niet definitief van hem af, maar we willen wel dat hij zijn wedstrijdprogramma respecteert, dat hijzelf aan de start van het seizoen heeft goedgekeurd met zijn trainer Michele Bartoli.” Daar zou nu de Vuelta a España op staan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair