Adam Blythe (30) kondigt afscheid aan als prof

donderdag 31 oktober 2019 om 09:45
Adam Blythe (30) kondigt afscheid aan als prof

foto: Cor Vos

Adam Blythe hangt zijn fiets aan de wilgen. De 30-jarige Brit, die afgelopen seizoen nog uitkwam voor Lotto Soudal, heeft besloten een punt achter zijn loopbaan te zetten. “Ik heb de sport veel zien veranderen de laatste jaren. De offers werden voor een prof steeds groter om te blijven meedoen op topniveau”, schrijft Blythe.

De grootste overwinning van Blythe was de zege in de Prudential RideLondon Classic in eigen land. Daarnaast werd hij in 2016 Brits kampioen op de weg. “Ik heb veel verhalen meegemaakt en heel veel mooie herinneringen”, aldus Blythe, die daarna begint over de dingen die hij moet opofferen voor de sport. “Met dat in gedachten, is het nu de hoogste tijd om een stap opzij te doen.”

Betrokken bij het wielrennen
“Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw en drie kinderen, terwijl ik mij focus op andere dingen die ik voor de sport kan doen. Ik hou van wielrennen en kan mij niet voorstellen om niet deel te zijn van de sport, op welke manier dan ook. Ik kijk uit naar het zoeken van nieuwe kansen die op mijn pad komen”, vertelt Blythe. In 2010 begon zijn profloopbaan bij Omega Pharma-Lotto, waarna hij in 2012 de transfer maakte naar BMC. Via NFTO en Orica GreenEDGE kwam hij terecht bij Tinkoff, dat vervolgens stopte. Na twee jaar stopte ook Aqua Blue Sport, waarna Lotto Soudal hem in 2019 bij de ploeg nam.

Van de negen profzeges die Blythe boekte, behaalde hij er zes in België. Hij won in 2010 twee etappes en het eindklassement in het Circuit Franco-Belge en won dat jaar ook de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. In 2012 zegevierde hij in Binche-Chimay-Binche en vorig jaar schreef hij de Elfstedenronde op zijn naam.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Simon1 31 oktober 2019 om 10:31

Lijkt snel achteruit zijn gegaan, volgens mij heeft hij uiteindelijke amper sprints aangetrokken voor Ewan. Monaco heeft em de das omgedaan lijkt mij.

Zijn interview series voor de rapha cycling podcast is een aanrader.

aardappeljager 31 oktober 2019 om 11:35

Ik hoop dat hij deze interviews blijft doen. Met veel plezier naar geluisterd, vooral het interview met de Gendt vond ik briljant

Bazzz 31 oktober 2019 om 11:11

Is niet een renner die ik me na zijn afscheid ooit nog zou herinneren

Samlambeej 31 oktober 2019 om 12:12

Kiest nog verstandig 3 bijzondere fotootjes voor z'n afscheid instagram. 1 in Nationaal kampioenentricot 1 in de sprint van dat NK waarbie Cavendish klopte en 1 waar ie nog 3 groten klopt (oa. Gilbert) in de sprint van Ride London.

freirefreire 31 oktober 2019 om 14:04

Werd als jongeling de hemel in geprezen. Duidelijk voorbeeld van iemand die de belofte nooit echt ingelost heeft.

Fieldbird 31 oktober 2019 om 15:45

Kan beter over wielrennen lullen dan het zelf doen. Al eerder genoemd, maar de interviews die hij deed voor de Cycling Podcast zijn erg goed. Daarnaast zat ie tijdens de Giro weleens bij de Breakaway, analyseprogramma van Eurosport op Youtube. Leuke gast wel samen met Wiggins

HoofdIsVrij 31 oktober 2019 om 16:02

‘Maar’ 9 overwinningen. Voor een sprinter toch erg weinig terwijl ik het gevoel had dat hij er toch vaak dichtbij was. Denk een honderdtal top 10 gesprint…

west 31 oktober 2019 om 16:18

Te klein voor het tafellaken te groot voor het servet? Zijn beste jaren heeft hij gehad helemaal in het begin van zijn carrière en daarna bij NFTO en Aquablue. Hij had misschien veel meer kunnen winnen had hij zijn hele carrière op pro-continentaal niveau gereden.. Echter, in dienst rijden is ook een vak en die vier grote rondes was ie dan nooit gestart.

Headlines

Materiaalzone

Populair