Acht renners Roompot-Charles nog altijd zonder ploeg

donderdag 24 oktober 2019 om 11:17
Acht renners Roompot-Charles nog altijd zonder ploeg

foto: Cor Vos

Nog acht renners van Roompot-Charles hebben geen nieuwe ploeg voor volgend jaar gevonden. Twee weken geleden maakte WielerFlits een overzicht met alle transfers op dat moment. Inmiddels hebben drie andere renners onderdak gevonden.

Alle renners moeten op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend seizoen, omdat de Nederlands-Belgische formatie aan het einde van het seizoen stopt. De afgelopen weken werden een aantal nieuwe transfers bekendgemaakt. Zo doet Michael Van Staeyen een stapje omlaag, hij komt volgend jaar uit op continentaal niveau voor de Belgische formatie Tarteletto-Isorex. De Belg heeft een contract voor één seizoen getekend.

Michael Van Staeyen – foto: Cor Vos

Ook Arjen Livyns heeft een nieuwe ploeg voor volgend seizoen gevonden. De 25-jarige Belg vertrekt naar de Belgische ploeg Wallonie-Bruxelles. Net als Van Staeyen heeft Livyns een contract voor één jaar ondertekend.

Naast de twee Belgen is Elmar Reinders een andere renner die onderdak heeft gevonden. Reinders vertrekt net als Nick van der Lijke naar de Deense ProContinentale-ploeg Riwal-Readynez, wist WielerFlits vorige week al te melden.

Geen ploeg
In totaal hebben tien renners een nieuwe werkgever gevonden voor volgend seizoen. Dat betekent dat nog acht renners zonder ploeg zitten voor volgend jaar. Zo tast Lars Boom nog in het duister voor volgend seizoen. Boom vertelde dinsdag, in aanloop naar de Nacht van Woerden, tegen WielerFlits dat hij met enkele partijen in gesprek is.  De gedachte aan stoppen is ook door het hoofd van de ex-wereldkampioen veldrijden geschoten. Voor nu neemt Boom even rust, om in december eventueel weer een aantal crossen te rijden.

Verder zit Pieter Weening nog zonder ploeg. De Harrekiet heeft aangegeven nog een jaar te willen koersen, maar tot op heden heeft hij nog geen onderdak gevonden voor volgend seizoen. Naast Weening wacht ook Jan-Willem van Schip op zekerheid. De wereldkampioen op de puntenkoers heeft nog geen contract getekend, maar kan wel rekenen op interesse. Zo is Van Schip in gesprek met BEAT Cycling Club, wisten wij eerder deze week te melden.


Renners Roompot-Charles nog zonder ploeg voor 2020
flag-nl Jesper Asselman
flag-nl Lars Boom
flag-be Sean De Bie
flag-be Matthias De Witte
flag-nl Huub Duijn
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-nl Pieter Weening

Renners Roompot-Charles met een nieuwe ploeg voor 2020
flag-nl Maurits Lammertink naar flag-be Wanty-Gobert
flag-be Senne Leysen naar flag-be Corendon-Circus
flag-nl Nick van der Lijke naar flag-dk Riwal-Readynez
flag-be Arjen Livyns naar flag-be Wallonie-Bruxelles
flag-nl Boy van Poppel naar flag-be Wanty-Gobert
flag-nl Elmar Reinders naar flag-dk Riwal-Readynez
flag-nl Oscar Riesebeek naar flag-be Corendon-Circus
flag-be Stijn Steels naar flag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-nl Justin Timmermans naar flag-nl VolkerWessels-Merckx
flag-be Michael Van Staeyen naar flag-be Tarteletto-Isorex

Dit artikel delen:

17 Reacties

FDJ 24 oktober 2019 om 11:19

Ik zou het toch wel zonde vinden als Werving geen ploeg meer weet te vinden. Zou binnen elke WT ploeg een prima knecht zijn.

robert-jan 24 oktober 2019 om 11:28

Komop Corendon, haal van Schip. Kan nu al zin krijgen aan het interview met hem nadat ie zich helemaal leeg gereden heeft in Roubaix voor Mathieu.

Jalabertje 24 oktober 2019 om 11:39

Helemaal mee eens

kampie 24 oktober 2019 om 12:07

+1

De Speedies 24 oktober 2019 om 12:27

Haha, dat gaat schippie echt niet doen. Die kan zich niet aan stal-orders houden

robert-jan 24 oktober 2019 om 12:40

Volgens mij was vooral Taco van der Hoorn het opvliegerige type die zich niet kon beheersen. Jan Willem van Schip heeft eerder al aangegeven dat hij op de weg lekker op kop wil sleuren om inhoud te kweken voor zijn baanprogramma. Een jongen van zijn kaliber met die ambities kun je volgens mij juist fantastisch gebruiken in het voorjaar om de boel uit elkaar te sleuren of op een lint te trekken waarna de kopmannen de finale aan kunnen vangen.

WernerFranke 24 oktober 2019 om 14:03

Correndon mocht toch Van Schip niet halen van Giant?

robert-jan 24 oktober 2019 om 14:20

Er gaan wat wilde roddels rond dat Canyon moeilijk zou doen maar dat is niet bevestigd uit een officiële bron en ook al tegen gesproken in andere artikelen.

aardappeljager 24 oktober 2019 om 14:24

Canyon wil hem niet hebben met zijn afwijkende stuur

Scott Sunderland 24 oktober 2019 om 11:45

Het zal mij niet verbazen als van deze jongens alleen Van Schip nog een fatsoenlijke ploeg vindt, waarschijnlijk PCT.

Boom en Weening zie ik wel stoppen als ze geen ploeg op niveau vinden. Die gaan niet bij een Tarteletto ofzo fietsen, zeker Weening niet.

josi 24 oktober 2019 om 11:45

Zou jammer zijn als de carrière van Weening als een nachtkaars uit zou gaan. Hij verdient beter en zou in menige ploeg niet misstaan.

Cyclinglife 24 oktober 2019 om 11:45

Pieter Weening en Lars boom , beide voor een jaartje naar COC moet toch makkelijk kunnen. Lars schijnt enige ervaring te hebben in het veld en heeft in de tour bewezen goed over kasseien te kunnen rijden. handig voor PR. En weening als extra koers kapitein en zorgen dat je genoeg manschappen hebt om mee te strijden.

Marco Willems 24 oktober 2019 om 12:32

Had toch wel verwacht dat Asselman al een ploegje zou hebben gevonden. Boom is me om het even maar hoop wel dat Weening nog onderdak vindt, die kun je voor een boodschap sturen of op kop laten sleuren als op het WK. Van Schip naar BEAT lijkt me ook logisch

Thoin 24 oktober 2019 om 12:58

Lars Boom heeft sinds zijn hartoperatie weinig tot niks meer laten zien.
Hem zie ik wel stoppen.
Weening zou inderdaad niet misstaan bij een ploeg als NTT of ICA in de WT of menig PCT team
Waarom niet bij Wanty?

west 24 oktober 2019 om 16:26

Als Schip afketst bij BEAT dan Asselman? Die heeft immers ook een baanverleden en ze missen daar nog een beetje een kopman op de weg met het vertrek van Havik en Budding…
Weening is wel een raadsel… Misschien nu Cofidis, Total en Wanty zekerheid hebben hoe ze ervoor staan dat ze nog wat jongens aantrekken? (Bv. Met Bonifazio, Taaramae en Weening naar de Giro kunnen?)

IlPirata 24 oktober 2019 om 18:14

Weening is een prima renner en een aanwinst voor elke worldtour ploeg in wat voor rol dan ook.

Theo Smits 24 oktober 2019 om 23:45

Dat Weening nog geen contract heeft snap ik niet , als je die afgelopen WK heb zien fietsen , iedere topper wil zo’n knecht.( Oomen, Kelderman)

En samen Met Niki Terpstra vrijbuiten Total Direct Energie geeft ook gegarandeerd resultaat

Headlines

Materiaalzone