Manuel Senni, Tour de l’Espoir, Zesdaagse van Melbourne

woensdag 6 februari 2019 om 20:00
Manuel Senni, Tour de l’Espoir, Zesdaagse van Melbourne

Senni als eindwinnaar van de Colorado Classic - foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Manuel Senni, de Tour de l’Espoir en de Zesdaagse van Melbourne.

Aangereden Manuel Senni succesvol geopereerd

Bardiani-CSF zal de komende tijd niet kunnen beschikken over Manuel Senni. Eerder deze week werd de 26-jarige Italiaan aangereden op training, waarbij hij meerdere handwortelbeentjes brak. De klimmer is inmiddels succesvol geopereerd.

Senni zal zijn arm ruim één maand in het gips moeten houden, aangezien de blessures erger zijn dan aanvankelijk gedacht. Naast twee gebroken handwortelbeentjes, is ook wat kraakbeen beschadigd.

Het is nog niet bekend wanneer de Italiaan zijn rentree kan maken. Senni mag de komende tijd wél op de roller trainen, om zodoende zijn conditie op peil te houden.


Yacob Debesay grijpt de macht in Tour de l’Espoir

Yacob Debesay was al één dag leider in de Tour de l’Espoir, maar de 19-jarige Eritreeër heeft in de derde etappe definitief de macht gegrepen. Hij kwam na een 68,3 kilometer bergetappe solo aan, voor het Ecuadoraanse duo Alexis Benjamin Quinteros en Santiago Montenegro.

In het klassement heeft Debesay nu een mooie voorsprong op zijn landgenoten Natnael Mebrahtom en Daniel Habtemichael. Morgen gaat de Tour de l’Espoir – de eerste wedstrijd van de UCI Nations Cup U23 – verder met een 111,1 kilometer lange etappe naar Yaoundé.


Zesdaagse van Melbourne zonder Nederlandse renners

In Australië begint morgen de Zesdaagse van Melbourne. Hoewel de naam anders doet vermoeden, duurt deze wedstrijd slechts drie dagen. De koers maakt deel uit van de Six Day Series, een regelmatigheidsklassement over zeven zesdaagsen. Ook de zesdaagsen van Londen, Berlijn en Kopenhagen telden al mee voor deze ranking. In Australië zorgen Bryan Boussaer en Matthias Van Beethoven voor de Belgische inbreng; er staan geen Nederlanders aan het vertrek.

flag-au Zesdaagse van Melbourne 2019
Deelnemers
flag-au / flag-au Sam Welsford-Cameron Scott
flag-us / flag-us Daniel Holloway-Adrian Hegyvary
flag-at / flag-at Stefan Matzner-Stefan Mastaller
flag-us / flag-us Shane Kline-Eric Young
flag-au / flag-au Lucas Plapp-Godfrey Slattery
flag-be / flag-be Bryan Boussaer-Matthias Van Beethoven
flag-de / flag-gb Leon Rohde-Jonathan Dibben
flag-gb / flag-au Stephen Bradbury-Jarrad Drizners
flag-au / flag-au Leigh Howard-Kelland O’Brien
flag-gb / flag-gb Chris Latham-Andy Tennant
flag-de / flag-de Henning Bommel-Kersten Thiele
flag-au / flag-au Stephen Hall-Joshua Harrison
flag-cz / flag-cz Daniel Babor-Ludek Lichnovsky
flag-nz / flag-nz Shane Archibold-Aaron Gate
flag-ie / flag-ie Joshua Murphy-Fintan Ryan

Dit artikel delen:

3 Reacties

SolerEritrean 6 februari 2019 om 15:10

Yacob is de broer van Mekseb en Mossana. Heeft de genen dus zeker mee! Jammer dat er zo weinig gedaan wordt met het talent uit Eritrea…

0
Verweggistan 6 februari 2019 om 20:44

Een CT ploeg uit Eritrea zou ideaal zijn, die kan dan meedoen aan de wedstrijden in Afrika, naast een team van de nationale ploeg, dan is het niet meer zo dringen voor een plekje in de selectie. Wellicht kan zo’n CT ook wat wedstrijden in Europa en Azië rijden. Dan wordt ook duidelijker welk niveau die renners hebben. En renners die de pech hebben geen contract meer te krijgen (Debesay en Teklehaimanot) kunnen dan voor zo’n team koersen.

0
finton 6 februari 2019 om 23:41

Ze kunnen onderhand wel een leuke PCT ploeg samenstellen in Eritrea. Echt onbegrijpelijk dat Mekseb D. zomaar aan de kant wordt gezet, zelfde geldt voor Teklehaimanot.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone