Cannondale presenteert vernieuwde Topstone Carbon gravelbike

donderdag 7 april 2022 om 13:30
Cannondale presenteert vernieuwde Topstone Carbon gravelbike

Cannondale heeft zijn Topstone Carbon gravelbike opnieuw ontworpen. De fiets heeft volgens Cannondale nu een verbeterde geometrie en een verbeterde, soepelere Kingpin-vering, wat hem geschikt maakt om overal mee naartoe te kunnen. “Of het nu de lokale singletrack is, je eerste gravel race, of die nachtelijke fietstocht”, aldus Nina Baum, productmanager bij Cannondale.

Kingpin vering
De nieuwe Topstone Carbon is voorzien van Cannondale’s Kingpin vering, wat de fiets 100 gram lichter, duurzamer en meer gestroomlijnd maakt dan voorheen. Kingpin absorbeert schokken en trillingen door gebruik te maken van een asscharnier in de zitbuis waardoor het hele achterste deel van het frame kan buigen.

Op het vlak van geometrie zijn er enkele aanpassingen zoals een lagere hoogte van de bovenbuis en een lagere trapas. De fiets wordt geleverd met Lefty voorvork en 700c wielen en biedt ruimte voor banden tot 45mm. De Topstone heeft ook een aantal rekjes en een Cannondale StrapRack waarmee je luchtkamers en gereedschap kunt monteren.

Smartsense
Daarnaast is de Topstone Carbon uitgerust met SmartSense, Cannondale’s intelligente licht- en radarsysteem waarover we al eerder schreven tijdens onze review van de Synapse.  Het is ontworpen om de alertheid en het zicht te verbeteren, zodat de berijder beter kan zien en gezien kan worden. Alle Topstone Carbons zijn klaar voor SmartSense, en sommige modellen zijn al uitgerust met het systeem.

De fiets is verkrijgbaar in de maten XS – XL. De modellen Topstone Carbon 1 Lefty en Topstone Carbon 2 Lefty zijn uitgerust met de Oliver Lefty. SmartSense zal aanwezig zijn op de modellen Carbon 1 RLE, 2 L en 3 L. De prijzen voor de Topstone Carbon variëren van € 2.849 tot € 8.999,-

Meer info over de Topstone Carbon lees je op de site van Cannondale

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone