Basketballer LeBron James investeert in Canyon

zaterdag 30 juli 2022 om 10:08
Basketballer LeBron James investeert in Canyon

foto: Cor Vos

De Amerikaanse basketballer LeBron James heeft met zijn bedrijf LRMR Ventures geïnvesteerd in Canyon, het fietsenmerk waar Mathieu van der Poel de grote ambassadeur van is. James heeft, samen met zijn zakenpartner Maverick Carter, een paar procent van de aandelen gekocht van het Duitse merk.

Volgens The Financial Times gaat het om 4 procent van de aandelen van Canyon, die LRMR Ventures samen met SC Holdings heeft gekocht. Een van de redenen voor de investering is om de groeiplannen van Canyon in de Verenigde Staten te ondersteunen, onder meer op het gebied van e-bikes en wereldwijde naamsbekendheid.

Roman Arnold, de oprichter van Canyon, laat weten dat het bedrijf eigenlijk niet op zoek was naar nieuwe investeerders. “Maar de mensen achter LRMR en SC begrepen meteen onze missie om te bouwen aan het meest inspirerende en innovatieve fietsbedrijf ter wereld”, legt de CEO uit in een persbericht.

Ook Maverick Carter, die ook een mediapersoonlijkheid is in de VS, ziet kansen. “Als fervent fietser en verhalenverteller ben ik erg enthousiast over de samenwerking met Canyon. De kwaliteiten van de producten, de kracht van het merk en de unieke manier van distributie biedt voor ons veel mogelijkheden”, zegt Carter. Hij runt het investeringsbedrijf samen met de 37-jarige LeBron James, een speler van de LA Lakers die gezien wordt als een van de beste basketbalspelers ooit.

Mathieu van der Poel
Canyon is sinds 2020 in Belgische handen, nadat de holding GBL een meerderheidsaandeel nam in de fietsenproducent. Het bedrijf heeft onder meer Mathieu van der Poel als een van de wereldwijde uithangborden. Hij is sinds 2019 officieel ambassadeur.

In het persbericht wordt Van der Poel genoemd als ‘superster’ van Canyon, net als triatleet Jan Frodeno en downhiller Fabio Wibmer waarmee het bedrijf samenwerkt. In het wielerpeloton rijden onder meer Alpecin-Deceuninck, Movistar en Canyon-SRAM op het merk.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Steven_E 30 juli 2022 om 10:20

Canyon is toch niet “van” MvdP?

the student 30 juli 2022 om 10:30

Dit is wel een vreemd artikel.

Een ivesteringsmaatschappij koopt wat aandelen Canyon. Niet meer en niet minder. Bedrijfstechnisch gaat Lebron James er geen reet mee te maken hebben. Het kan hem hooguit indirect wat pegels opleveren via LRMR ventures.

En Matthieu heeft er al helemaal niets mee van doen.

Paddie 30 juli 2022 om 11:57

Misschien kan Matthieu ook basketballen, zou me niet verbazen.

Jurjen81 5 augustus 2022 om 19:03

Enige merk wat blijkbaar een xxl kon leveren.

Edwin Jansen 10 augustus 2022 om 11:23

Door Fabio een downhiller te noemen doe je hem toch wel ernstig tekort. Hij is een trick master, komiek, YouTuber en ergens af en toe mss wel stiekem een downhiller.

Edwin Jansen 10 augustus 2022 om 11:23

Door Fabio een downhiller te noemen doe je hem toch wel ernstig tekort. Hij is een trick master, komiek, YouTuber en ergens af en toe mss wel stiekem een downhiller.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.