Volg hier de vierde dag van het EK baanwielrennen 2019

zaterdag 19 oktober 2019 om 14:45
Volg hier de vierde dag van het EK baanwielrennen 2019

De voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn belooft een spectaculaire dag te worden. Zien we vandaag opnieuw enkele Nederlandse medailles en slaagt België er ook in om eremetaal te veroveren? Bespreek het hier op WielerFlits!

De keirin is traditioneel een van de meest prestigieuze onderdelen van de nobele baansport. Zowel de mannen als de vrouwen strijden vandaag om de Europese titel op dit spectaculaire nummer. Nederland heeft maar liefst vier kanshebsters: Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen, Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen zullen de oranje eer verdedigen. België heeft met Nicky Degrendele ook een serieuze medaillekandidaat in huis bij de vrouwen.

Bij de mannen en vrouwen staat ook de puntenkoers op het programma. Annelies Dom wil de Belgische eer hooghouden bij de vrouwen, om kampioene te worden zal ze onder meer moeten afrekenen met de sterke Nederlandse Amy Pieters. Bij de mannen neemt Gerben Thijssen het op tegen regerend wereldkampioen Jan-Willem van Schip.

Tot slot staat ook de individuele achtervolging voor mannen op het programma. Namens de lage landen verschijnt enkel Rune Herregodts in de baan. De medailles worden verdeeld in het avondprogramma. Dat is vanaf 19.00 uur live te volgen via NOS.nl en Eurosport.

Links
Voorbeschouwing: EK Baanwielrennen Apeldoorn 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst

Volledig programma
Medaillespiegel

Livetiming

Dit artikel delen:

8 Reacties

josmuskens 19 oktober 2019 om 17:24

Laurine van Riessen ligt er al uit. Toch vreemd dat het middagprogramma nergens via een livestream te volgen is. Een EK in eigen land. Sporza doet in elk geval nog een poging met een paar (twitter-) berichten.

A.M.M. Jonkers 19 oktober 2019 om 18:19

Via de livestream nos.nl is er vanaf 18:57 uur een rechtstreeks verslag van de finales in de diverse onderdelen. Inderdaad heel vreemd dat er niet meer aandacht aan wordt besteed. Maar dat zijn wij van de NOS wel gewend. Commentaar is vakkundig van Jeroen Koster. Dus wij hoeven het Duo Dom & Dommer (Dijkstra & Ducrot) een paar maanden niet aan te horen. Het zou een zegen zijn als die 2 de laan zouden worden uitgestuurd. Dijkstra met zijn eeuwigdurende lofzang op Drenthe en het constant verwijzen naar het schaatsen.
Vuilnisman, kunnen die 2 zakken ook nog mee?

Merlinappa 19 oktober 2019 om 18:21

Eens, maar de budgetten zijn in deze tak van de wielersport helaas erg klein, wat er toe leidt dat bijvoorbeeld het middagprogramma niet kan worden uitgezonden, omdat het budgetair niet mogelijk is.. Ach, nodigt uit om er zelf heen te gaan en de organisatie wat te spekken, nietwaar? :)

kielabokki 19 oktober 2019 om 21:17

Schippie grote koning.

NCK17 19 oktober 2019 om 21:18

Iedereen reed op het wiel van Van Schip en toch wint hij nog bijna, hij was duidelijk de sterkste.

itty 19 oktober 2019 om 21:49

Geweldige renner die van het Schip. Iedereen op zijn wiel en dan nog bijna winnen

xistnc 19 oktober 2019 om 21:53

Wat een baas, die Schip. Diens trui levert Coquard het goud op, maar Jan-Willem kwam nog heel dichtbij.

Nederlandse sprintmannen ook weer erg sterk op de Keirin. Büchli leek haast de 'ontsnapping' van Lavreysen te beschermen.

Peter Lippens 20 oktober 2019 om 12:49

Van Schip, een echte maestro, heeft duidelijk het talent om in het 6-dagen circuit opvolger te worden van Keisse al is die al enkele jaren gestopt met de 6-dagen behalve in zijn eigen Gent. Van Schip kan misschien de 6-dagen weer wat leven inblazen, heb genoten van zijn exploten vandaag maar ook op de weg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.