Volg hier de eerste etappe van de Tour de l’Ain 2022

dinsdag 9 augustus 2022 om 12:00
Volg hier de eerste etappe van de Tour de l’Ain 2022

Dinsdag gaat de Franse etappekoers Tour de l’Ain van start. Er wordt drie dagen in Frankrijk gekoerst op het 2.1-niveau. Met onder meer UAE Emirates, Quick-Step Alpha Vinyl en Trek-Segafredo staan er een aantal sterke WorldTour-teams aan de start.

De eerste etappe van de Tour de l’Ain vertrekt in Châtillon-Sur-Chalaronne. Na 150,7 kilometer zullen de renners aankomen in Val Revermont. De eerste rit is hoofdzakelijk vlak, maar kent in de laatste 30 kilometer twee heuvels. Zowel de eerste heuvel, de Côte des Esses (2,6 km aan 5,4%), als de tweede, de Côte de Plain Champ (1,5 km aan 5%), zijn beklimmingen van vierde categorie.

Na de top van de Côte de Plain Champ is het nog tien kilometer tot de streep in Val Revermont. Een sprint lijkt het meest waarschijnlijke scenario, al zullen de punchers dit profiel ook graag zien. Onder meer Julian Alaphilippe, Guillaume Martin, Tim Wellens en Jesús Herrada staan aan de start. Een andere opvallende naam is Thibau Nys, die voor het eerst in actie komt voor Trek-Segafredo.

De renners gaan van start om 12.15 uur. De finish van de eerste etappe wordt verwacht tussen 15.30 en 16.00 uur. De finale van de Tour de l’Ain is live te volgen op televisie via Eurosport 1 en de Eurosport Player vanaf 14.00 uur.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (PCS)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Poeksel 9 augustus 2022 om 15:30

Kleine verschillen na de heuvel op 10km van de finish, Nys is er vermoedelijk goed bij,

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.