Thibau Nys maakt debuut bij Trek-Segafredo in Tour de l’Ain: “Voelt onwerkelijk aan”

dinsdag 9 augustus 2022 om 08:54
Thibau Nys maakt debuut bij Trek-Segafredo in Tour de l’Ain: “Voelt onwerkelijk aan”

foto: Cor Vos

Thibau Nys maakt dinsdag zijn debuut in het shirt van Trek-Segafredo, als stagiair. De 19-jarige Vlaams Brabander gaat van start in de Tour de l’Ain. “6 jaar geleden vergezelde ik de renners van Trek-Segafredo tijdens een rustig fietstochtje. Ik keek toen enorm op naar al die renners op hun rode Trek-fiets. Het was een onvergetelijke dag.”

Sinds 1 augustus is Nys stagiair bij Trek-Segafredo, vanaf volgend jaar wordt hij volwaardig prof bij de ploeg van onder meer Mads Pedersen, Bauke Mollema en Jasper Stuyven. Samen met Gianluca Brambilla, Markus Hoelgaard, Alexander Kamp, Mattias Skjelmose Jensen en Julien Bernard gaat Nys in actie komen in de Tour de l’Ain. De Franse etappekoers (2.1) gaat dinsdag van start en duurt tot en met donderdag.

“6 jaar geleden vergezelde ik de renners van Trek-Segafredo tijdens een rustig fietstochtje. Ik keek toen enorm op naar al die renners op hun rode Trek-fiets. Het was een onvergetelijke dag”, aldus Nys op Instagram. “Vandaag nam ik het vliegtuig naar Lyon om mijn eerste wedstrijd met datzelfde team te rijden. Het voelt onwerkelijk aan. Let’s rock this.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Thibau Nys (@thibau_nys)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Cadellie 9 augustus 2022 om 10:33

Succes Thibau!

0
Jean Dumas 9 augustus 2022 om 10:38

Die gaat erin vliegen.

0
Marlin 9 augustus 2022 om 13:41

Het is me nog steeds niet duidelijk welke richting het uitgaat met Thibau Nys. Inderdaad, enkele flitsen in het verleden. Zeer goed tot bij de junioren in het veldrijden. Nadien niet meer bij de beloften. Dan plots weer een Europese titel op de weg bij de beloften. Gevolgd door alweer een slecht veldritseizoen, wel goed afgesloten met brons op het WK. Dit seizoen op de weg net niet genoeg laten zien. Soms steekt hij even zijn neus aan het venster bij een spurt. Maar in een reguliere massasprint eindigt hij dan weer vrij ver. Toch een klein rondje gewonnen dit seizoen.
Ik denk dat hij het zal moeten hebben van lastige aankomsten, waar hij met zijn punch enkele medevluchters kan kloppen. Toch als het parcours voordien niet te zwaar is. Een topsprinter zie ik hem niet worden. Voorlopig zijn er ook geen aanwijzingen dat hij vlot een lange beklimming aankan.

0
jooprioolpijp 9 augustus 2022 om 13:54

Jouw beschrijving klinkt toch als het ideale Trek-profiel van eenlingen met uitschieters? Of hij goed genoeg is of wordt voor de WT valt idd nog te bezien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone