Volg hier de slotrit van de Tour de l’Ain 2022

donderdag 11 augustus 2022 om 12:20
Volg hier de slotrit van de Tour de l’Ain 2022

Guillaume Martin begint als klassementsleider aan de slotrit van de Tour de l’Ain, maar de eindzege is nog verre van binnen. De laatste etappe van de driedaagse ronde is misschien wel de zwaarste van allemaal. Slaagt de vélosoof erin om zijn concurrenten af te houden? Volg het hier op WielerFlits!

De derde etappe van de Tour de l’Ain begint meteen pittig, want vrijwel direct vanuit het vertrek is het klimmen geblazen. De Col du Cuvillat is met 3,3 kilometer relatief kort, maar het gemiddelde stijgingspercentage van 7,3 procent belooft een explosief begin. De ongecategoriseerde Col de Bérentin en de Côte de Giron (3,7 km aan 6,7%) lopen vervolgens wat beter. Dit is echter allemaal nog maar voorspel, het zwaarste komt nog.

We krijgen namelijk nog een dubbele beklimming van de Col de Menthières (9,1 km aan 6,4%). Als de top voor de eerste keer bereikt wordt, is het nog zo’n vijftig kilometer naar de finish; na de tweede passage wachten er nog goed twintig kilometer. Van deze laatste twintig kilometer loopt ongeveer de helft bergaf, daarna gaat het weer gestaag omhoog naar Lélex Monts-Jura. Eenmaal daar, weten we wie de rit wint én wie er met de eindzege vandoor gaat.

Op dit moment heeft Martin een voorsprong van zes seconden op Mattias Skjelmose Jensen. Ook de nummers drie tot en met zeven – met onder anderen Mauri Vansevenant op plek vier – staan nog binnen de twintig seconden. Kortom: het kan nog alle kanten op!

De renners gaan van start om 12.35 uur. De finish van de slotrit wordt verwacht tussen 15.34 en 15.53 uur. De finale van de Tour de l’Ain is live te volgen op televisie via de Eurosport Player en Eurosport 1 vanaf respectievelijk 14.00 en 14.05 uur.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (PCS)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TourdelAin)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Steven_E 11 augustus 2022 om 15:37

Beste plek om te volgen: https://www.feltet.dk/live/tour_de_lain_3_etape_2022/

Steven_E 11 augustus 2022 om 15:55

Pedrero rijdt op kop, op weg naar rit- en misschien zelfs eindzege omdat ze erachter niet overeenkomen. Bij die groep zit Sweeny, als enige van Lotto. Puntengewijs moet die Lotto-man zich nu toch gewoon op kop zetten en maken dat Pedrero die eindzege niet pakt? Sweeny heeft absoluut geen klassement te verdedigen hier, en speculeren op de 2e plek levert hem persoonlijk 5 UCI-punten op maar omdat hij niet in Lotto’s top-10 staat draagt hij daarmee toch niets bij.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.