Volg hier de derde etappe in de Tour of Guangxi 2019

zaterdag 19 oktober 2019 om 05:05
Volg hier de derde etappe in de Tour of Guangxi 2019

Het is vandaag alweer tijd voor de derde etappe van de Tour of Guangxi. De eerste etappes werden gewonnen door Fernando Gaviria en Daniel McLay. De grote vraag is alleen of we ook nu weer een (massa)sprint krijgen, aangezien de finale zeer pittig is. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de derde etappe.

Na een verplaatsing is het peloton aangekomen in Nanning, de hoofdstad van de regio Guangxi. Gedurende de hele dag is de miljoenenstad gastheer van de derde etappe. Nanning leeft van de handel en het toerisme, maar investeert ook nadrukkelijk in de wetenschap, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Het meer zuidelijke gedeelte van de stad kenmerkt zich door het nodige reliëf: het ligt namelijk in het Qingxiu-gebergte. Voor het eerst lijken de sprinters niet aan zet in de Tour of Guangxi. De 143 kilometer lange etappe kent namelijk 1425 hoogtemeters, wat weer in de kaart speelt van de puncheurs en klimmers.

De beklimming van Qingxiu Mountain die in totaal vijf keer op het programma staat ligt niet al te ver van de finish. Eenmaal op de top is het namelijk nog geen zes kilometer naar de meet. Het startschot klinkt om 05.20 uur Nederlands-Belgische tijd, terwijl de finish wordt verwacht tussen 8.31 en 8.48 uur.

Voor het eerst in de historie van de Tour of Guangxi zal de wedstrijd rechtstreeks te volgen zijn. Live-uitzendingen worden alle dagen aangeboden door Velon.

Links
Voorbeschouwing: Tour of Guangxi 2019

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Livestream (Velon)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.