‘Bergrit naar Sappada een van de sleuteletappes in Giro van 2024’
maandag 18 september 2023 om 14:59

‘Bergrit naar Sappada een van de sleuteletappes in Giro van 2024’

De Giro d’Italia van 2024 kent volgens de regionale krant Il Messaggero Veneto een passage door de regio Veneto. Het zou gaan om een ‘zware etappe’. Verder keert de Giro – na een afwezigheid van zes jaar – weer terug in Sappada voor een finish van de negentiende rit.

Sappada, een gemeente in de Italiaanse provincie Udine in het hart van de Dolomieten, heeft een rijke Giro-geschiedenis. Daarvoor moeten we terug naar de Ronde van Italië van 1987 en ‘het verraad op Roberto Visentini’, maar de plaats kent ook een recent(er) Giro-verleden.

In de editie van 2018 finishten de renners ook in Sappada, na een zware bergrit over Passo del Mauria, Passo Tre Croci, Passo Di Sant’Antonio en de klim naar Costalissoio richting de tien kilometer lange slotklim naar Sappada. Er bleek die dag geen kruid gewassen tegen Simon Yates, die in de roze trui naar de zege wist te soleren.

Het is nog onduidelijk of de organisatie volgend jaar voor een blauwdruk gaat van deze rit, of een alternatieve route op het oog heeft. Op vrijdag 13 oktober weten we meer, want dan zal de presentatie van de 107e Giro d’Italia plaatsvinden.

Geplaatst als onderdeel van: Het laatste nieuws over het parcours van de Giro d’Italia 2024

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.