Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

vrijdag 22 juni 2018 om 14:01
Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

foto: Sirotti

Chris Froomes trainer Tim Kerisson heeft in een uitgebreid interview met The Guardian gereageerd op de uitspraken van Bernard Hinault aan het adres van Froome. Kerisson uit nu zijn zorgen over de veiligheid van Froome tijdens de Tour de France.

“Het is onverantwoord dat er dingen gezegd worden die woede of wrok aanwakkeren richting Chris. Ik denk dat een eerlijke behandeling in de media een verantwoorde vereiste is om de veiligheid van renners te waarborgen”, zegt Kerisson, die al jarenlang de trainer is van de Brit.

Hinault roept op tot staken
Vijfvoudig Tour de France-winnaar Hinault riep eerder deze week het peloton op te gaan staken. “Ik vind dat Chris Froome niet aan de start van de Tour mag staan, simpelweg omdat hij een positieve test heeft afgelegd. De UCI zou hem moeten zeggen: ‘Je bent gepakt, dus je blijft thuis.’ Contador zou een klacht moeten indienen. Tom Dumoulin ook, want hij eindigde in de Giro tweede achter Froome.” Sky noemde Hinault in een statement “slecht geïnformeerd”.

Kerisson realiseert zich dat de ontvangst van Froome in Frankrijk allerminst hartelijk kan gaan zijn. Sky heeft zich onlangs laten adviseren door beveiligingsspecialisten om de veiligheid van het team en Froome tijdens de Tour te verbeteren. “We hebben fantastische ervaringen met koersen in Frankrijk en met het Franse publiek. Maar we weten ook dat er een kleine groep is dat vijandig en haatdragend richting ons is”, aldus Kerisson.

Dit artikel delen:

73 Reacties

Shinzawai 22 juni 2018 om 14:04

Hinault koerste ook gewoon door toen Zoetemelk een tijdstraf van 10 minuten kreeg na een positieve test. Niet zeuren dus.

0
girardengo 22 juni 2018 om 14:16

Je mag toch hopen dat het niet tot fysieke agressie komt. In het voetbal is het ook ooit met een enkel incident begonnen. De lol gaat er dan snel af. Hopelijk wordt het langs juridische weg op een goede manier opgelost (voor mij betekent dat overigens wel een beperkte schorsing van Froome).

0
Scotty 22 juni 2018 om 14:18

Zucht… allemaal niet goed te praten natuurlijk dat er überhaupt een beveiligingsteam nodig is, maar hoe groot moet dat bord wel niet zijn dat Sky voor de kop heeft hangen?

En maar zielig doen, en onbegrepen, en iedereen is tegen ons. Rupsje-nooit-genoeg Chris Froome/David Brailsford kunnen toch ook eens hand in eigen boezem steken?

0
Lord Melchett 22 juni 2018 om 14:22

Eerlijke behandeling! De pot verwijt de ketel…

0
Timocycling 22 juni 2018 om 14:22

Oh oh oh oh wat speelt Sky het weer smerig en uiterst schijnheilig. Wat een smerige ploeg is het toch.

0
superbove 22 juni 2018 om 14:26

sky bashers topic…next please

0
dumoman 22 juni 2018 om 14:27

Ik ben het in dit geval helemaal eens met Sky, het Franse wielrenvolk was vorige TDF edities al niet sportief, boegeroep, spugen, pis gooien… Maar door de opmerkingen van Hinault vrees ik voor het ergste :(

0
Magikdatzeggen 22 juni 2018 om 14:29

Als SKY meteen transparant had gereageerd en Froome in afwachting van een definitieve uitslag uit koers had gehouden dan hadden ze een punt. Nu zijn ze zelf de voornaamste oorzaak van alle commotie.

0
achtpuntzes 22 juni 2018 om 14:31

Ik vrees sowieso al voor het ergste, ongeacht wat Hinault hier over te melde heeft.

0
Veloburto 22 juni 2018 om 14:33

Sky is zeker schijnheilig, maar die Hinault en sommige Franse wielerfans zijn ook huichelaars van de bovenste plank zeg. Gatverdamme

0
nickdt 22 juni 2018 om 14:38

@Dumoman

Met of zonder die uitspraken van Hinault kan je er donder op zeggen dat een Franse idioot Froome van zijn fiets had geslagen/gaat slaan.

0
Timocycling 22 juni 2018 om 14:45

Complete onzin om nu Hinault als oorzaak te bestempelen van het gedrag van eventuele gekken die hem van de fiets zouden duwen. Hinault uit terechte zorgen en roept op tot staken van de renners (wellicht iets overdreven). Hij zegt nergens dat fans Froome maar van de fiets af moeten trekken.

Sky is deze commotie zelf schuld door de tijdrek techniek en schijnheiligheid toe te passen. Er moet gewoon een uitsluitsel komen over deze zaak op korte termijn en Froome zou eigenlijk ook niet meer de Tour mogen rijden.

0
Romāns Vainšteins 22 juni 2018 om 14:50

SKY maakt er zelf dit lulverhaal van, ze komen er gewoon zelf mee.

Mijns inziens zal er echt nooit en te never iemand zijn die daadwerkelijk het monsetr van Wielerstein van de fiets raggen gaat, een verzonnen probleem en waarschijnlijk de nooduitgangsmoes voor SKY om eventueel een huilstatement de deur uit te doen waarop zijn niet-starten gebaseerd wordt.

0
FondriestTF3 22 juni 2018 om 14:51

Op zich eens met Kerrison. Toch is het vooral de situatie die de ellende veroorzaakt. Iemand moet worden geschorst of vrijgesproken. Dit maanden en maanden laten dooretteren: funest voor het imago van de sport.

Geldt vooral voor de UCI dus.

In mindere mate ook voor Sky. De deelname van je renner is negatief voor de wielersport waar je zegt van te houden. Als je dat ‘houden van’ echt meende, had je ‘m direct op non-actief gezet en meegewerkt om de zaak te beeindigen in plaats van advocaten te gebruiken om de boel zo lang mogelijk te rekken.

0
Sjon 22 juni 2018 om 14:52

Mocht Froome werkelijk van zijn fiets worden gemept, dan is dat heel erg.

Tegelijkertijd denk ik niet dat je zijn veiligheid vergroot door er in de media op in te gaan. Beter bespreek je dan de veiligheid van Froome één-op-één met de organisatie (of eventueel de politie).

0
Bazzz 22 juni 2018 om 14:52

Hinault is gewoon een narcist en een hypocriete Fransoos. Volgens mij hoopt hij zelfs dat Froome iets overkomt door toedoen van anderen.
Hij is maar wat bang niet meer degene te zijn met de meeste tourzeges.

0
zomaareens 22 juni 2018 om 14:55

Je snapt toch zoiezo niet dat Froome er nog zin in heeft? En plezier is toch een eerste vereiste..

0
Lancearmstronghero 22 juni 2018 om 14:56

Lekker skyheilig

0
Romāns Vainšteins 22 juni 2018 om 14:58

Er is gewoon een vrij sterk ‘Froome rot op!’ – gevoel rond deze tour, wellicht moet hij dat ook eens bij zichzelf en de ploeg gaan zoeken.

0
Schollekop 22 juni 2018 om 14:58

Hė, hė, hebben ze het eindelijk door.
Beveiliging lukt natuurlijk voor geen meter. Je kunt moeilijk een paar duizend kilometer weg beveiligen en een paar hitsige fransen tussen honderdduizenden toeschouwers tegenhouden. In het belang van zijn veiligheid zou het beste zijn om Froome niet te laten starten.

0
xistnc 22 juni 2018 om 15:03
Quote van montventoux:
Hij roept op tot actie van renners. Niet van het publiek. Groot verschil.

Welnee, niks aan de hand.

Quote van jan jansen:
Hinault heeft gelijk. Staken en anders die Froome van zijn fiets aftrekken.

Oh, wacht.

0
Jacco van Stierop 22 juni 2018 om 15:04

Je schofterig gedragen, en als iemand daarover zijn ongezouten mening geeft in de slachtofferrol kruipen. Tuurlijk, het kwaad afschuiven op Hinault en zo te lezen trappen er nog velen in. Hinault zat zelf tot zijn nek vol met doping, hij is hypocriet, hij zit vol wrok en moet zijn mond houden. Je laat je immers niet hinderen door enige kennis.

Hinault valt te prijzen, tenminste nog iemand die letterlijk en figuurlijk het podium probeert schoon te vegen van ongewenste sujetten.

0
leegloper 22 juni 2018 om 15:10

Sky betreurt het dat de plannen van een drieweekse wielerronde in Frankrijk zijn uitgelekt: “Deze ‘Tour de France’ had vertrouwelijk moeten blijven, zodat we in een besloten setting de wedstrijd veilig hadden kunnen afwerken. Dan zou de wedstrijd het meest eerlijk verlopen en krijgt het de winnaar die het verdient.”

0
Jungle Man 22 juni 2018 om 15:15

Tsja,….. feit blijft dat Froome eigenlijk is gepakt met een hogere waarde dan toegestaan; oftewel eigenlijk heeft vals gespeeld (en daarbij het wielrennen in diskrediet heeft gebracht).
Het zou het beste zijn geweest dat ie destijds geschorst zou zijn, totdat ie zijn eventuele onschuld heeft kunnen bewijzen.
Bij het MPCC, die eerlijke sport nastreeft, had ie niet eens mee kunnen doen, maar daar is SKY geen lid van.
Wellicht is dit bericht de aanzet om Froome alsnog niet mee te nemen naar de Tour (sky wringt zich zo wel heel makkelijk in een slachtoffer rol), en wordt de Tour zo van een valsspeler gezuiverd.

0
TeamNL 22 juni 2018 om 15:16

Sky maakt zich zorgen om de veiligheid van Froome in Frankrijk, de rest van de wielerwereld maakt zich zorgen om de geloofwaardigheid van de wielersport.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone