Sky neemt in statement afstand van ‘slecht geïnformeerde’ Hinault

Door Koen Middendorp, donderdag 21 juni 2018 om 12:43

foto: Sirotti

Sky heeft in een statement gereageerd op de uitspraken van Bernard Hinault. De vijfvoudig Tourwinnaar riep in de Franse krant Ouest France het peloton op te staken tegen de deelname van Chris Froome aan de Tour de France. “Het is teleurstellend dat hij opnieuw feitelijke onjuistheden de wereld in slingert over een zaak waar hij geen verstand van heeft”, aldus de Britse ploeg.

Hinault voert al langer een kruistocht tegen de viervoudig Tourwinnaar. Hij ergert zich vooral aan de trage besluitvorming. “We veroordeelden Alberto Contador voor een soortgelijk vergrijp. Contador accepteerde zijn straf, maar hij (Froome) zou zonder straf kunnen wegkomen? Ergens moet je een streep trekken. Maar zoals altijd weten mensen niet hoe ze een knoop moeten doorhakken als dat nodig is.”

Le Blaireau pleit dan ook voor een staking. “Het peloton moet afstappen en staken: als hij aan het vertrek staat, starten we niet. Het peloton is te aardig. Ventoline is verboden, ook als het niet veel is. De regels zijn voor iedereen hetzelfde”, aldus Hinault.

Sky: “Geen sprake van positieve test”
Sky laat in een reactie weten dat de opmerkingen van Hinault onverantwoord zijn. “Het laat zien dat hij slecht geïnformeerd is. Chris heeft nooit positief getest, er is enkel sprake van een afwijkend analyseresultaat voor een voorgeschreven astmamiddel. Als ex-renner zou hij toch moeten zijn voor eerlijkheid voor iedere sporter. Op dit moment is het toegestaan voor Chris om te koersen.”

De Britse miljoenenformatie benadrukt nogmaals dat het niet blij is met de huidige gang van zaken. “Deze zaak had eigenlijk vertrouwelijk moeten blijven, om zodoende de atleet te beschermen en de feiten hun werk te laten doen. Zowel Chris als het team volgen het door de UCI in gang gezette proces. ”

“Het is duidelijk dat we te maken hebben met een moeilijke situatie, en we willen zelf de zaak zo snel mogelijk oplossen. Nu is Chris volledig gefocust op de Tour de France, en dergelijke ongefundeerde uitspraken zullen zijn voorbereiding op de mooiste koers van de wereld niet verstoren”, aldus Sky.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties