Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

vrijdag 22 juni 2018 om 14:01
Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

foto: Sirotti

Chris Froomes trainer Tim Kerisson heeft in een uitgebreid interview met The Guardian gereageerd op de uitspraken van Bernard Hinault aan het adres van Froome. Kerisson uit nu zijn zorgen over de veiligheid van Froome tijdens de Tour de France.

“Het is onverantwoord dat er dingen gezegd worden die woede of wrok aanwakkeren richting Chris. Ik denk dat een eerlijke behandeling in de media een verantwoorde vereiste is om de veiligheid van renners te waarborgen”, zegt Kerisson, die al jarenlang de trainer is van de Brit.

Hinault roept op tot staken
Vijfvoudig Tour de France-winnaar Hinault riep eerder deze week het peloton op te gaan staken. “Ik vind dat Chris Froome niet aan de start van de Tour mag staan, simpelweg omdat hij een positieve test heeft afgelegd. De UCI zou hem moeten zeggen: ‘Je bent gepakt, dus je blijft thuis.’ Contador zou een klacht moeten indienen. Tom Dumoulin ook, want hij eindigde in de Giro tweede achter Froome.” Sky noemde Hinault in een statement “slecht geïnformeerd”.

Kerisson realiseert zich dat de ontvangst van Froome in Frankrijk allerminst hartelijk kan gaan zijn. Sky heeft zich onlangs laten adviseren door beveiligingsspecialisten om de veiligheid van het team en Froome tijdens de Tour te verbeteren. “We hebben fantastische ervaringen met koersen in Frankrijk en met het Franse publiek. Maar we weten ook dat er een kleine groep is dat vijandig en haatdragend richting ons is”, aldus Kerisson.

Dit artikel delen:

73 Reacties

montventoux 22 juni 2018 om 16:25

@xistrnc wat is je punt? Klopt toch? Of heb ik een oproep gemist.
Dit frame komt van Sky. Communicatief en juridisch hebben ze het fantastisch voor elkaar. Verdeel en heers zo blijkt wel uit de reacties.

0
Koel 22 juni 2018 om 16:26

@Stablinsky
Kijk maar eens wat anderen er van vonden….
http://www.wielerflits.nl/nieuws/94724/positieve-en-negatieve-reacties-op-publiek-alpe-dhuez.html

0
52voor11achter 22 juni 2018 om 16:32

Als Sky het serieus vervelend vinden dan hadden ze eerder met bewijs moeten komen. Nu het zo lang duurt is het helemaal niet gek dat mensen boos worden over zijn deelname. Dat betekent nog niet dat iedereen hem van de fiets trekt.

0
montventoux 22 juni 2018 om 16:34

"Ook internationaal gaat er veel mis – in de zee of oceaan zwemt straks geen vis – De dokter gaf een overdosis salbutamol – Ja het is allemaal de schuld van Bernard Hinault" (vrij naar Jeroen Van Merwijk)

Schijnbaar roept Hinault nogal wat irritatie op. Ook andere renners die zich roeren (waarbij ik me kan voorstellen dat ze wat voorzichtiger want collega zijn); Kittel, Dumoulin, Bardet, Mollema … plaatsen in meer of mindere mate vraagtekens bij het in competitie blijven. Zijn die schuldig mocht Froome door een gek van z'n fiets gemept worden? Uiteraard niet.

Bocht 7 collectief in die Salbutamol-inhaler outfit uit de Giro lijkt me een prima statement. En Poels zal Froome wel uitleggen dat een vertragende polonaise gewoon een gezellig oud-Hollandse traditie is.

0
SprintMaster 22 juni 2018 om 16:48

Welkom in Frankrijk!
Het zijn Froome en Sky die met de confrontatiepolitiek begonnen zijn door de hele boel te traineren maar ondertussen wel vrolijk Froome blijven opstellen alsof er nooit iets gebeurd is. Dus nu niet gaan huilen als anderen dit zelfde spelletje gaan spelen. Wen er maar aan dat de hele kar met stront over ze heen gestort zal worden.

0
Col du Bramont 22 juni 2018 om 17:29

Ik maak me ernstig zorgen om de geloofwaardigheid van de Sky ploeg en Froome en stoor me zeer aan de imago schade die men aan het wielrennen toebrengt.
Verder erger ik me ook aan het feit dat nu 9 maanden na zijn fout plasje Sky op geen enkele manier aannemelijk heeft kunnen maken dat er een plausibele verklaring is voor de exorbitant hoge concentraties salbutamol die bij Froome zijn gevonden.
Ergenis, zorg en irritatie strijden hierbij om voorrang.

0
Lage rugpijn 22 juni 2018 om 17:45

Ach ja, het land dat virenque aanbidt….

0
ProfrondeZevenbergen 22 juni 2018 om 18:00

Zucht, dit is vast weer een Sky bash topic.

0
grootverzet 22 juni 2018 om 18:07

Een pop up gedachte: Reactie van ASO: We kunnen de veiligheid van Froome niet garanderen en geven daarom Froome geen startbewijs voor de Tour de France.

0
Velominatus 22 juni 2018 om 18:27

UCI had Froome al lang een startverbod op moeten leggen tot de zaak is afgehandeld. Op grond van de meting is er een bewijs dat Froome de regels heeft overtreden. Zelf zegt hij niets verkeerd gedaan te hebben. We moeten dus aan nemen dat hij nu nog steeds doet wat hij deed. Dat alleen al zou voldoende reden moeten zijn voor een startverbod tot de zaak is opgelost.
Sky zou niet moeten klagen, maar Chris aan de kant moeten houden en maximaal meewerken om snel tot een conclusie te komen.

0
Wielrennertje 22 juni 2018 om 18:29

Sky heeft het zelf zo ver laten komen.

0
Romāns Vainšteins 22 juni 2018 om 18:32

Hoe vaak zijn er al wielrenners van de fiets getrokken ? En waarom is het ineens aannemelijk dat iemand dat bij deze volledig steriele en totaal aan zijn meesters onderworpen ziel zou doen ? De beste robo zegt geen boe of ba verkeerd en is ondanks duidelijk in elkaar gesleuteld en aangedreven te zijn geenszins een persoon die genoeg woede oproept om hem persoonlijk te pakken te nemen.

Lachwekkende 'zorg' van SKY die op niets dan hun eigen fantasie gebaseerd is.

0
vanSpringel 22 juni 2018 om 19:07

Je hoeft Froome ook niet van zijn fiets te trekken. Je kunt ook onhandig een foto van hem maken. Zie cursus wielrenners fotograferen d.m.v. de volgende link:
https://www.youtube.com/watch?v=5JbbDYfnPCc

0
raboworld 22 juni 2018 om 19:30

Dit zal de eerste keer zijn dat ik blij bent dat door veiligheids reden een sporter niet mee kan doen aan sportwedstrijd maar als politiek geen oplossing komt zorgt het franse publiek er wel voor :)

0
TomDJ 22 juni 2018 om 22:26

Ik krijg bijna het idee dat sommige mensen hier Froome van zijn fiets zouden trekken, of het tenminste niet erg zouden vinden.
Dan hou ik mijn hart vast voor een half bezopen Franse meerenner.
Dat zou de wielersport pas schade toebrengen, als toeschouwers ‘het recht’ in eigen hand zouden nemen.
Ik vrees dat er niets anders opzit voor alle volgers dan af te wachten tot het WADA met een hopelijk rechtvaardige uitspraak zal komen.
Het is nog niet gebeurd, maar als ik Froome was zou ik me ook zorgen maken om eventuele acties van het publiek.

0
Covadonga 22 juni 2018 om 22:26

Dat Sky en Froome zich zorgen maken om de veiligheid is volkomen terecht. Wat dat betreft is dit een goed journalistiek bericht.
In de reacties zal er wel weer een grote anti-Froome sfeer heersen onder de vaste klagers. Succes mannen.

0
Frits des Jeux 22 juni 2018 om 23:01

@TomDJ maar hopen dat die reageerders niet naar bocht 7 afreizen

0
Kosmonaut 22 juni 2018 om 23:28

Terechte zorgen over iemand die onterecht mag starten.

0
Mwielerfan 22 juni 2018 om 23:40

Goed idee deze oproep van hinault. Misschien kan hij ook in staking zolang virenque en jalabert vereerd worden?

0
jan jansen 23 juni 2018 om 00:34

Het publiek wacht in deze al negen maanden op een eerlijke behandeling, tevergeefs.
Overigens is het grootste gedeelte van de fransen tegen de uitspraak van Hinault

0
Spruch 23 juni 2018 om 08:34

Sky zou zich wat meer zorgen moeten maken om de wielersport en geloofwaardigheid van de wielersport.

0
roygo80 23 juni 2018 om 12:46

Gewoon de Tour met z’n alle boycotten! Dan zijn we ook van dat chauvinistisch volk af! Ik vind de Tour toch al geen geweldige ronde!
Het word door de media groot gemaakt!
Geef mij maar gewoon de Giro of Vuelta!

0
Ballie 23 juni 2018 om 15:36

Gekke dingen kunnen gebeuren.

https://www.youtube.com/watch?v=ygLD2obyNJw

0

Headlines

Populair

Materiaalzone