Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

vrijdag 22 juni 2018 om 14:01
Zorgen om veiligheid Chris Froome in Frankrijk

foto: Sirotti

Chris Froomes trainer Tim Kerisson heeft in een uitgebreid interview met The Guardian gereageerd op de uitspraken van Bernard Hinault aan het adres van Froome. Kerisson uit nu zijn zorgen over de veiligheid van Froome tijdens de Tour de France.

“Het is onverantwoord dat er dingen gezegd worden die woede of wrok aanwakkeren richting Chris. Ik denk dat een eerlijke behandeling in de media een verantwoorde vereiste is om de veiligheid van renners te waarborgen”, zegt Kerisson, die al jarenlang de trainer is van de Brit.

Hinault roept op tot staken
Vijfvoudig Tour de France-winnaar Hinault riep eerder deze week het peloton op te gaan staken. “Ik vind dat Chris Froome niet aan de start van de Tour mag staan, simpelweg omdat hij een positieve test heeft afgelegd. De UCI zou hem moeten zeggen: ‘Je bent gepakt, dus je blijft thuis.’ Contador zou een klacht moeten indienen. Tom Dumoulin ook, want hij eindigde in de Giro tweede achter Froome.” Sky noemde Hinault in een statement “slecht geïnformeerd”.

Kerisson realiseert zich dat de ontvangst van Froome in Frankrijk allerminst hartelijk kan gaan zijn. Sky heeft zich onlangs laten adviseren door beveiligingsspecialisten om de veiligheid van het team en Froome tijdens de Tour te verbeteren. “We hebben fantastische ervaringen met koersen in Frankrijk en met het Franse publiek. Maar we weten ook dat er een kleine groep is dat vijandig en haatdragend richting ons is”, aldus Kerisson.

Dit artikel delen:

73 Reacties

Polleke 22 juni 2018 om 15:20

Het plan van ASO werkt voorlopig….een bekend ex/medewerker/chou.chou het vuurtje laten aanwakkeren en straks CF uit ‘veiligheidsgronden’ uit hun Tour houden….faut le faire…

0
Timocycling 22 juni 2018 om 15:21

Ongelooflijk dat mensen nog in dit toneelstukje trappen. Dit is gewoon een kopie van de Armstrong-tactiek. Tegenstanders afmaken en in diskrediet brengen en voor de rest schijnheilig met een plaat voor de kop stug volhouden. Froome kan over een paar jaar ook bij Oprah op de koffie.

0
klimmer99 22 juni 2018 om 15:21

Als Sky nu eens duidelijk zou informeren waarom het allemaal zo lang moet duren en wat ze juist doen om te bewijzen dat er niets aan de hand zou zijn, dan kon iedereen oordelen. Maar nu reageren ze enkel op aantijgingen en zeggen ze dat mensen niet goed geïnformeerd zijn, maar zelf geven ze geen enkele info en zeggen ze enkel dat de zaak vertrouwelijk had moeten blijven. Transparantie is ver te zoeken. Is er trouwens al iets bekend over de testen van de Giro en zeker die van die bewuste rit.

0
SolitaryShell 22 juni 2018 om 15:23
Quote:
Het is onverantwoord dat er dingen gezegd worden die woede of wrok aanwakkeren richting Chris

ROTFLOL

0
leegloper 22 juni 2018 om 15:24

@Timocycling,
Hij maakt Hinault toch niet af? Hij noemt dit soort uitspraken gewoon onverantwoordelijk.

0
horsm 22 juni 2018 om 15:25

Sorry, maar er was in het verleden al erg veel vijandigheid richting Froome. Er is zelfs pis naar hem gegooid. De opmerkingen van Hinault lijken dit soort dingen te legitimeren. Ik kan me voorstellen dat Kerisson zich zorgen maakt: wielrenners zijn kwetsbaar. Dus om dat nou ‘slachtoffergedrag’ te noemen.

Verder is het wel aan de UCI om dit op te lossen, gewoon via procedures, protocollen, en regels. Zolang ze Froome niet schorsen mag hij starten.

0
Timocycling 22 juni 2018 om 15:29

@Leegloper: ik zeg enkel dat Sky de Armstrong-tactiek hanteert. Niet meteen afmaken, meer in diskrediet brengen in dit geval. Overduidelijk zelfs.

De opmerkingen van Hinault legitimeren helemaal niets. Omdat één iemand iets roept krijg ik ineens een vrijbrief om gekke dingen te gaan doen??

0
Pol 22 juni 2018 om 15:32

Er is geen ploeg die zo negatief in het doping gebeuren is als Sky.En toch zijn de meeste nog helemaal gek van die ploeg.Bij elke ploeg was hij al geschorst geweest, maar bij Sky zeggen ze suf kijken en dom lachen daar bereik je het meeste mee.

0
Djoop 22 juni 2018 om 15:32

Een kleine groep? Sky probeert de realiteit weer eens te kleuren. Denk toch dat een ruime meerderheid Froome liever niet ziet starten, bovenal vind dat die zaak eerst afgehandeld moet worden.
Hoe dan ook, ik hoop dat de beschonken idioten langs de weg geen domme dingen doen, al was het alleen maar omdat je er gerust op kan zijn dat Sky de slachtofferrol zal melken.

0
Stablinksy 22 juni 2018 om 15:39

Hinault zou ook mogen staken tegen de aanwezigheid van Virenque in de Tour. Die loopt daar nog altijd rond als was hij de Zonnekoning zelf. Zou die al een pak rammel gekregen hebben van de moreel verheven Franse wielersupporters? Ik denk het niet.

0
SolitaryShell 22 juni 2018 om 15:40

@horsm

Het is slachtoffergedrag omdat we van die Kerisson helemaal niets negatiefs meer over Froome zouden mogen zeggen omdat dit mogelijk reacties zou kunnen uitlokken.

Vrij vertaald: ,,Jullie moeten allemaal je gore rotsmoel over Froome dichthouden”.

Ik zie ook absoluut niet in hoe kritiek hebben op Froome in een medium meteen blijk zou geven van ‘een oneerlijke behandeling’. Dictatoriale trekjes principes zijn dat.

0
Skedel 22 juni 2018 om 15:40

Alles staat of valt ook bij hoe je je opstelt, en dat is in het geval van Sky als de telefoon-bediende van de chinees als je belt om te vertellen dat ze je extra bak nasi vergeten zijn, dan kunnen ze ineens geen Nederlands meer spreken en begrijpen je niet zo goed.
Alles wat er tijdens de Tour met Froome zou gebeuren zou helemaal hun eigen verdienste zijn, naast een miniem aandeel van de doping autoriteiten.

0
horsm 22 juni 2018 om 15:44

Ik vind ook dat Sky wel e.e.a. heeft uit te leggen, maar wat mij betreft zijn ploegen als Quickstep, Astana, Katusha, en Movistar die werken of hebben gewerkt met dubieuze artsen, trainers en managers even problematisch als Sky. Het gaat om een astma-middel. Niet om bloedtransfusies of EPO, etc. Deze affaire had natuurlijk nooit zo lang mogen duren, maar laten we wel dingen binnen proportie zien.

@Timocycling. Voor veel mensen is Hinault niet zomaar ‘een iemand.’

0
SolitaryShell 22 juni 2018 om 15:50

@horsm

Als Froome er niet in slaagt om aan te tonen dat hij door normaal te inhaleren aan deze hilarisch hoge waarde is gekomen, dan staat dat gebruik precies gelijk aan het gebruiken van EPO of het plaatsen van een bloedtransfusie.

0
horsm 22 juni 2018 om 15:52

@SolitaryShell, hmmm…. ik vond het in het interview nog wel gaan. Ik kan me voorstellen dat er legitieme veiligheidszorgen over Froome zijn.

En trouwens: er is toch nog geen uitspraak? Stel dat Sky wel kan aantonen dat Froome geen dopingregels heeft overtreden maar dat er een meetfout is geweest. Dat zou zomaar kunnen. Het team heeft zich er de laatste jaren op gericht om constant tegen de grens aan te zitten van wat toelaatbaar is. Het zou me verbazen als ze ineens in een gril ver die grens overgingen. Het zou kunnen, maar ik vind een meetfout op basis van een uitzonderlijke situatie even aannemelijk – of in ieder geval: nog lang niet zo onwaarschijnlijk als iedereen hier veronderstelt.

0
horsm 22 juni 2018 om 15:54

@Solitary, nee toch? Ulissi was toch voor 9 maanden geschorst en op EPO staat toch 2 jaar?

0
nickdt 22 juni 2018 om 15:56

@Horsm

Zijn waarden waren meer dan Petacchi en Ulissi bij elkaar, dus een meetfout is het sowieso niet, want dan is dat bij Petacchi en Ulissi ook het geval geweest.

0
Baukema Tomoulin 22 juni 2018 om 15:57

No shit Sherlock. En als je eens diep in je geweten graaft, wiens fout is dat?

0
Alto de angliru 22 juni 2018 om 16:00

Lekker skynheilig weer, heb het helemaal gehad net deze soap.

0
Koel 22 juni 2018 om 16:06

Weinig verschil met de Middeleeuwen..
Gedraag je normaal en sportief, wat je er ook van vindt!
En vwb de "onsportieve" Franse supporters, het NL kermisvolk in bocht 7 van de Alpe d'Huez
kan er ook wat van…

0
laminaat 22 juni 2018 om 16:12

sky is als een groep kakkerlakken hoe vuiler hoe liever baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

0
guyremgabdel 22 juni 2018 om 16:16

@TeamNl : prachtig geformuleerd. Ik ben het helemaal met je eens.
Het is een regelrechte aanslag op de geloofwaardigheid van de wielersport dat Froome aan de start zal staan. Niet moeilijk dat sponsors er straks geen geld meer in willen pompen. En dan verschillende renners zonder werk. Of gaat Sky voor opvang zorgen in “vluchtelingenkampen” ?

0
Stablinksy 22 juni 2018 om 16:16

@Koel
Dat kan je niet vergelijken. De meeste renners vinden de Nederlandse bocht best wel leuk. Ja ze zijn wat uitgelaten, maar volgens mij hebben ze nog niemand van de fiets geklopt? Kijk maar eens wat Quinziato en Adam Hansen er van vonden:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150725_01791167

0
Hensie 22 juni 2018 om 16:20

Een eerlijke behandeling? Dat willen jullie bij Sky helemaam niet, want dan zou Froomey al lang geschorst zijn.

Aan eencellige onverlaten die Froome – of elke andere willekeurige rennen – van de fiets zouden (willen) trekken of ga ik geen eens woorden vuil maken.

0
wilco zolderman 22 juni 2018 om 16:20

@Skedel, heerlijke vergelijking hahaha

0

Headlines

Populair

Materiaalzone