ZLM Tour op zoek naar nieuwe sponsor

ZLM Tour op zoek naar nieuwe sponsor

Passage van de World Ports Classic door Zeeland - Foto: ASO

donderdag 26 november 2015 om 13:29

De beloftenkoers ZLM Roompot Tour moet opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Na de komende editie trekt Roompot Vakanties zich terug als voornaamste geldschieter van de tweedaagse UCI Nations Cup u23-koers. Volgens Omroep Zeeland wil het bedrijf meer geld steken in haar ProContinentale wielerploeg.

Organisatie toont begrip
Juist door de intrede van het Zeeuwse vakantiebedrijf kon de ZLM Tour het voorbije jaar uitgroeien naar een meerdaagse wedstrijd, waar het voorheen een vlakke eendagskoers was in de Nations Cup U23. “We waarderen het wel dat Roompot ons al in een vroeg stadium op de hoogte heeft gebracht”, vindt voorzitter Eddie Bogaert. De zoektocht naar nieuwe sponsoren kan vrijwel direct starten, daar het routeschema voor komend seizoen al rond is. De tweedaagse zal op vrijdag aftrappen met een ploegentijdrit in en rond Tholen, waarna er ritten tussen Kamperland en Zierikzee (vrijdagmiddag) en van en naar Goes (zaterdag) op het programma staan. Roompot Vakanties vindt haar oorsprong in Kamperland.

Denen heersen in editie 2015
Dit seizoen stond er in deze volgorde een korte openingsetappe (Kamperland – Zierikzee, 122km), een ploegentijdrit (in en rond Kamperland, 24,8km) en een grote ronde door de provincie met Goes als start- en aankomstplaats (177,2km). Denemarken won de twee etappes en de ploegentijdrit, waardoor het gehele podium rood met wit kleurde. Giant-Alpecin-aanwinst Søren Kragh Andersen pakte het eindklassement, voor landgenoten Mads Pedersen en Michael Carbel Svendgaard.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone