Zijn Dombrowski en Roche de versterkingen bij Sunweb?

Zijn Dombrowski en Roche de versterkingen bij Sunweb?
dinsdag 28 augustus 2018 om 12:29

Sunweb is dicht bij een akkoord met Joe Dombrowski en Nicolas Roche, weet WielerFlits. Met het duo krijgt Tom Dumoulin bergop de gewenste ondersteuning  in zijn jacht op de eindzege in de Tour de France. Naast het aanbod voor de 27-jarige Amerikaan en de 34-jarige Ier, heeft Sunweb ook een contractvoorstel gedaan aan toptalent Marc Hirschi uit de eigen opleidingsploeg.

Met de komst van Dombrowski en Roche, geeft Sunweb-teammanager Iwan Spekenbrink gehoor aan de oproep van wielerfans en media om iets te doen aan de leegloop van de Duitse formatie. Kopman Dumoulin zag de afgelopen weken vertrouwenspersoon Laurens ten Dam en jarenlange knecht Simon Geschke vertrekken. Daarnaast besloten ook Lennard Hofstede en Mike Teunissen hun heil elders te zoeken; beiden gaan naar LottoNL-Jumbo. Roy Curvers keert in 2019 ook niet terug in de kleuren van Sunweb. De ervaren Limburger zet een punt achter zijn loopbaan.

Hirschi twijfelt
De Duitse ploeg heeft met Lennard Kämna, Jai Hindley en Michael Storer al enkele grote talenten voor het rondewerk in huis. Daar komt komend seizoen waarschijnlijk ook Hirschi bij. Afgelopen week vierde de Zwitser zijn twintigste verjaardag. Hij is de huidige Europees U23-kampioen op de weg en grossierde dit jaar in korte uitslagen in verschillende soorten wedstrijden. In de Ronde van de Toekomst stelde hij echter teleur met een 24ste plek. Hirschi twijfelt of hij nu al de overstap naar de profs moet maken.

Hirschi is eenzelfde soort type als Dumoulin – foto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018

Naar verluidt neigt het talent ernaar om zijn ja-woord te geven. Het zou voor Sunweb betekenen dat ze komend jaar vier profdebutanten op de loonlijst krijgen. Eerder werden al klassiekerrenner Cees Bol (23), veldrijder Joris Nieuwenhuis (22) en sprinttalent Max Kanter (20) gecontracteerd. Met Dombrowski en Roche erbij zit Sunweb op dit moment op een selectie van 21 renners, waar 22 het door de UCI bepaalde minimum is. Tom Stamsnijder is de enige nog overgebleven renner uit de huidige selectie met een aflopend contract.

Het lijstje van Dumoulin
Dit jaar werkte het team reeds met een krap rennersbestand van 23 coureurs. Mocht Hirschi besluiten de stap naar de profs te maken, dan heeft Sunweb op papier in ieder geval genoeg renners onder contract. Het lijkt dus aannemelijk dat Sunweb nog een aantal nieuwe namen presenteert. Dumoulin leverde na de Giro d’Italia een lijstje in met versterkingen bij de ploegleiding. Wie daarop staan, is onduidelijk. Na het vertrek van Ten Dam en Geschke, gaf de kopman toe dat er onrust binnen zijn team was. “Ik had ze er graag bijgehouden”, aldus Dumoulin. Het management maakt zich in ieder geval geen zorgen en heeft met de komst van Dombrowski en Roche geanticipeerd op hun vertrek.

Nicolas Roche – foto: Sirotti


Eerder deze maand presenteerde WielerFlits zeven potentiële klimknechten voor Dumoulin.

Dit artikel delen:

118 Reacties

Tour 30 augustus 2018 om 14:42

Zal weinig overblijven, behalve een fusie met Correndon/ Circus.
Ik ben bang dat het niet beter wordt voor Tom, dan Sam en Wilco.
Jammer die leegloop en de beloofde aankondiging waarin de nieuwe aankopen helder worden komt ook maar niet.
Sunweb communiceer normaliter betrouwbaar, deze keer een stuk minder, zorgelijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair