Zijn Dombrowski en Roche de versterkingen bij Sunweb?

Zijn Dombrowski en Roche de versterkingen bij Sunweb?
dinsdag 28 augustus 2018 om 12:29

Sunweb is dicht bij een akkoord met Joe Dombrowski en Nicolas Roche, weet WielerFlits. Met het duo krijgt Tom Dumoulin bergop de gewenste ondersteuning  in zijn jacht op de eindzege in de Tour de France. Naast het aanbod voor de 27-jarige Amerikaan en de 34-jarige Ier, heeft Sunweb ook een contractvoorstel gedaan aan toptalent Marc Hirschi uit de eigen opleidingsploeg.

Met de komst van Dombrowski en Roche, geeft Sunweb-teammanager Iwan Spekenbrink gehoor aan de oproep van wielerfans en media om iets te doen aan de leegloop van de Duitse formatie. Kopman Dumoulin zag de afgelopen weken vertrouwenspersoon Laurens ten Dam en jarenlange knecht Simon Geschke vertrekken. Daarnaast besloten ook Lennard Hofstede en Mike Teunissen hun heil elders te zoeken; beiden gaan naar LottoNL-Jumbo. Roy Curvers keert in 2019 ook niet terug in de kleuren van Sunweb. De ervaren Limburger zet een punt achter zijn loopbaan.

Hirschi twijfelt
De Duitse ploeg heeft met Lennard Kämna, Jai Hindley en Michael Storer al enkele grote talenten voor het rondewerk in huis. Daar komt komend seizoen waarschijnlijk ook Hirschi bij. Afgelopen week vierde de Zwitser zijn twintigste verjaardag. Hij is de huidige Europees U23-kampioen op de weg en grossierde dit jaar in korte uitslagen in verschillende soorten wedstrijden. In de Ronde van de Toekomst stelde hij echter teleur met een 24ste plek. Hirschi twijfelt of hij nu al de overstap naar de profs moet maken.

Hirschi is eenzelfde soort type als Dumoulin – foto: Jan Brychta/Vredeskoers 2018

Naar verluidt neigt het talent ernaar om zijn ja-woord te geven. Het zou voor Sunweb betekenen dat ze komend jaar vier profdebutanten op de loonlijst krijgen. Eerder werden al klassiekerrenner Cees Bol (23), veldrijder Joris Nieuwenhuis (22) en sprinttalent Max Kanter (20) gecontracteerd. Met Dombrowski en Roche erbij zit Sunweb op dit moment op een selectie van 21 renners, waar 22 het door de UCI bepaalde minimum is. Tom Stamsnijder is de enige nog overgebleven renner uit de huidige selectie met een aflopend contract.

Het lijstje van Dumoulin
Dit jaar werkte het team reeds met een krap rennersbestand van 23 coureurs. Mocht Hirschi besluiten de stap naar de profs te maken, dan heeft Sunweb op papier in ieder geval genoeg renners onder contract. Het lijkt dus aannemelijk dat Sunweb nog een aantal nieuwe namen presenteert. Dumoulin leverde na de Giro d’Italia een lijstje in met versterkingen bij de ploegleiding. Wie daarop staan, is onduidelijk. Na het vertrek van Ten Dam en Geschke, gaf de kopman toe dat er onrust binnen zijn team was. “Ik had ze er graag bijgehouden”, aldus Dumoulin. Het management maakt zich in ieder geval geen zorgen en heeft met de komst van Dombrowski en Roche geanticipeerd op hun vertrek.

Nicolas Roche – foto: Sirotti


Eerder deze maand presenteerde WielerFlits zeven potentiële klimknechten voor Dumoulin.

Dit artikel delen:

118 Reacties

wielrenner 28 augustus 2018 om 15:44

@bilthoven, je slaat de spijker op zijn kop. Die enorme uitloop van renners elk jaar bij Sunweb getuigt nu niet bepaald van een goede teamsfeer. Ik zou me wel 2x bedenken om bij zo’n ploeg te gaan rijden. Zodoende ben ik door die buitenlandse aankopen en al die wisselingen geen fan meer van team Sunweb.

Johnny7 28 augustus 2018 om 15:45

Dit waren de meest slechte namen van alle beschikbare opties en ze krijgen het dus voor elkaar om deze 2 namen te halen. Roche kan gewoon niet meer mee en ik zie Ten Dam nog beter klimmen om eerlijk te zijn. Dombrowski ook een klimmer die niet met de beste klimmers mee kan! Ik zou hier niet blij mee zijn als ik Dumoulin was.

Marcel1112 28 augustus 2018 om 16:10

Ten Dam beter dan Roche, die vorig jaar nog 14e in de Vuelta werd? Roche, die een topteam helpt TTTs te winnen? Roche die door falen van Porte en Dennis nu de aangewezen kopman voor BMC is voor deze Vuelta?

Magikdatzeggen 28 augustus 2018 om 22:51

Roche die vandaag bijna 2 minuten op de meeste andere kopmannen verloor?

ChefSpijker 28 augustus 2018 om 23:31

Nog altijd beter dan wat Ten Dam had gepresteerd waarschijnlijk.

LB117 28 augustus 2018 om 23:38

@ Mag ik dat zeggen, Roche die als wegkapitein en als 4e man voor Dumoulin meer gewicht in de schaal kan leggen als LTD…

Roche komt niet naar Sunweb om als kopman uitgespeeld te worden maar om gewoon bikkelhard te rijden voor dat Kelderman en Oomen TD moeten gaan afzetten.. en een goede bijdrage aan een TTT te kunnen leveren die Roche inderdaad

snoek1974 28 augustus 2018 om 15:51

Buchmann , Konrad en Reichenbach zouden prima opties naast Kragh , Oomen , Matthews om Kelderman en Dumoulin te ondersteunen .

Zie deze 3 liever komen dan Roche en Dombrowski , al zijn deze twee goede renners om de Vuelta te rijden en daar de kopman te ondersteunen , weet niet hoeveel budget Sunweb heeft

Jean Dumas 28 augustus 2018 om 16:05

Ik zou die Oostenrijkers van Bora nemen (Postl en Muhlberger). Goede breedterenners. Met Matthews als kopman naar de Giro en op volle sterkte naar de Tour. Dan in Vuelta Kelderman als kopman en kijken hoe ver Oomen komt.

KennyKlimmen 28 augustus 2018 om 16:15

Kevin de Bruyne en Vincent Kompany schijnen ook weg te willen bij hun team…

Mooie_Mario 28 augustus 2018 om 16:20

Jasper Philipsen naar Sunweb. Via Sporza.

peterwinnen 28 augustus 2018 om 16:21

Ze praten ook met Jasper Philipsen, meldt Sporza net

xistnc 28 augustus 2018 om 16:30

Zou die op het lijstje van Dumoulin staan?

theking 28 augustus 2018 om 16:35

Dit valt wel tegen om eerlijk te zijn. Had gehoopt op mohoric, schachmann of buchmann. Of in iedergeval 2 van deze 3. Ik denk dat er helaas geen financiële ruimte voor is.

west 28 augustus 2018 om 16:51

Roche lijkt mijeen uitstekende. Zo’n figuur die in zn uppie top20 kan rijden, kan samen met zijn ervaring, een boel betekenen voor een klassementsman.
Van het niveau Dombrowski hebben ze er volgens mij al 5 of 6 rondrijden met Tusveld, Kamna, die Australiers, Haga…

Deel Koeper 28 augustus 2018 om 17:22

Roche wordt volgend jaar 35, we zullen in deze Vuelta zien of die nog top 20 kan rijden, ik zou er niet op rekenen. Die kerel begint gewoon zijn leeftijd te voelen, is al een heel seizoen duidelijk, ze zijn niet allemaal Valverde.

Fabian. 28 augustus 2018 om 17:06

Veel negatieve reacties valt me op. Ik vind het gewoon goede aankopen.
Roche > Geschke,
Dombrowski > Ten Dam

"Tourploeg zal wel iets worden als Tom, Wilco, Oomen, Roche, Matthews, Arndt, Andersen en nog een type Haga"

Dat is toch een fantastische ploeg? 4 renners die top 20 kunnen rijden, waarvan 2 top 10 als ze kopman zijn. Kragh Andersen gaat lang mee op het valsplatte en met Matthews, Arndt en Haga kan je zelfs de leidertrui op het vlakke perfect verdedigen.

Dan heb je voor de Giro en Vuelta nog Oomen en Kelderman als kopman (of andersom) met Dombrowski en Tusveld als knechten. Ik ken wel ploegen die er slechter aan toe zijn.

Ze hebben veel jonge renners die ze een verbeterd contract hebben gegeven. Als je dan redelijk quite kan spelen wat betreft transfers, ga je er op vooruit.

In de klassiekers is de ploeg dan wel een stuk minder, maar de focus ligt in eerste instantie op de klassementen.

Davide_Formolo 28 augustus 2018 om 17:51

Dombrowski presteert toch vrij weinig de laatste jaren. Nu hoor ik je denken: ‘Ten Dam toch evenmin’. Klopt, maar het is wel iemand die schwung en ervaring in een team brengt en goed in het team ligt. Iets dat niet onderschat mag worden in een drieweekse ronde.

Wat Geschke betreft, geldt een beetje hetzelfde. Behalve dat Geschke wel nog presteert. Afgelopen Tour toch een van de belangrijkste knechten van Dumoulin. Roche is oké, maar op leeftijd en eerlijk is eerlijk wanneer heb je hem voor zijn kopmannen (Porte, TJ, Greg) zien knechten? Ik geloof ik nog nooit. Altijd onzichtbaar in de grote rondes en dan top 20 eindigen met wat geluk.

rvb 28 augustus 2018 om 23:31

Aankopen ??

Johnny7 28 augustus 2018 om 18:03

Voor de Roche lovers: Wat kan hij geweldig klimmen inderdaad, ook vandaag weer!

Hou toch op man, we hebben mannen nodig van het niveau Reichenbach en dan krijg je Roche die ook nog eens 35 zal worden volgend jaar, het moet niet gekker worden.

Huubi 28 augustus 2018 om 18:06

Buchmanmn er nog bij, + 1 of 2 renners voor het vlakke en in de breedte (je moet immers veel.rijden)

Giroditaliafan 28 augustus 2018 om 18:24

Laten ze die Buchmann heel snel contracteren!! Goeie renner!! En ook niet van mediterrane of Zuid-Amerikaanse afkomst, waar ze blijkbaar niet van houden bij SunWeb…. (waarom weet ik ook niet….)

IlPirata 28 augustus 2018 om 18:33

Buchmann , Konrad en Reichenbach worden hier als optie gezien, maar die gaan alle 3 gewoon bij hun ploeg blijven. Sunweb is te laat in actie gekomen en/of hadden Geschke of Ten Dam een verbeterde aanbieding moeten doen.
Dumoulin heeft nu meer aan renners als Nieve,,Ellisonde, Sergio henao of Kangert of Jan Hirt, maar zijn allen te duur of onder contract. Zonde dit.
Met Roche en Dombrowski kom je gewoon te kort .

boehoe 28 augustus 2018 om 19:00

Ik mis in bovenstaand artikel nog dat ook bauhaus vertrekt.

Zijn er bij sunweb nog mannen met aflopende contracten, oftewel kan de leegloop groter worden?

kielabokki 28 augustus 2018 om 19:05

En idd. als het nieuwtje klopt, kudos voor Youri/WF.

Joachim Agostinho 28 augustus 2018 om 19:07

Il Pirata
Ten Dam kan het al lang niet meer bolwerken en Geschke? Vandaag gekeken?

IlPirata 28 augustus 2018 om 19:31

@
Joachim Agostinho Geschke was in de tour prima in orde hoor. Ik hoop gewoon dat ze bij Sunwb de noodzaak ervan in zien van een sterke ploeg rond Dumoulin, want o.a. Bernal zit er snel aan te komen. Dus veel meer steun in het hooggebergte zou erg wenselijk zijn en ik vind dat met roche en dombrowski ietjes te mager als je naar de resultaten kijkt van deze twee renners de laatste twee/drie jaar.

MME 28 augustus 2018 om 20:39

Lachlan Morton heeft voor volgend jaar ook nog geen contract. Lijkt me wel een renner voor Sunweb

rvb 28 augustus 2018 om 23:24

Waar gaat dit dan over?? De Deutschland tour??

krypton 28 augustus 2018 om 23:40

Roche kan in principe nog best nuttig zijn, maar Dombrowski rijdt al jaren zo slecht dat ik dat niet meer goed zie komen eigenlijk. Het zijn in ieder geval geen topknechten.

peervaneynthoven 29 augustus 2018 om 00:53

Wat een namen vallen hier toch van renners als mogelijke ondersteuning voor “onze” Tom. Hij noemt er zelf ook een aantal. Tot nu toe is zijn ploeg er echter niet in geslaagd om ook maar één van die “knechten” aan te trekken. Misschien willen de genoemde en gesuggereerde versterkingen wel helemaal niet naar deze ploeg en moet het management vanwege een beperkt budget het in de nu aangetrokken categorie Roche/Dombrowski blijven zoeken. Dumoulin heeft daar waarschijnlijk zo zijn bedenkingen bij die hij waarschijnlijk binnenskamers houdt. Maar goed, het tij kan nog keren. Dat verdient de (vaak)” ideale schoonzoon” Dumoulin zeker om zijn successen uit te bouwen. Anders gauw naar een andere ploeg!

Prima Facie 29 augustus 2018 om 10:11

Dombrovski kan niet goed genoeg dalen en tijdrijden. Als klimmer wel goed, maar als er renner te beperkt. Roche is over de top. Achteruitgang tov geschke en ten dam

Arema Pro Cycling Team 29 augustus 2018 om 10:36

Die Philipsen heeft toch nog contract en volgens mij ook geen clausule?

Jan Blokland 29 augustus 2018 om 11:06

Super knechten lijkt me. Buchmann ben ik niet zo voor. Met Dumoulin, Oomen, Kelderman, Matthews heeft Sunweeb toppers genoeg. Mohoric zou ook nog mooi zijn geweest, maar die zal wel te duur worden. Aan de andere kant zou dat misschien helemaal niet stroken met Dumoulin of Kelderman. Tevens zou dat voor Oomen een belemmering kunnen zijn.

Sonsbach Allstars 29 augustus 2018 om 12:51

opvallend inderdaad. De redactie heeft dit verhaal aan de andere kant niet aangepast…is het dan toch waar…? Het blijft ons zo wel bezig houden he, die mogelijke vervangers van Dumoulin.

Headlines

Materiaalzone

Populair