Zieke Mathieu van der Poel slaat veldrit Maldegem over

Zieke Mathieu van der Poel slaat veldrit Maldegem over

Foto: Jos Kafoe (archief)

woensdag 7 februari 2018 om 10:40

Mathieu van der Poel start vandaag niet in de Parkcross van Maldegem. De nummer drie van het afgelopen WK veldrijden kampt met maag- en darmproblemen. Met het oog op komend weekend neemt onze landgenoot rust.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Jammer”, zegt Van der Poel in een persbericht van zijn ploeg Corendon-Cirus. “Ik had graag gereden in Maldegem, waar ik vorig jaar nog won. Maar de dagen na het WK kreeg ik last van maag en darmen. Ik heb nog tot vanmorgen gewacht om een beslissing te nemen, maar met Lille en Hoogstraten voor de deur is het beter om eerst uit te zieken.”

Kersvers wereldkampioen Wout van Aert ontbreekt vandaag ook in Maldegem. Hij geniet van een vakantie. Bij de vrouwen is wereldkampioene Sanne Cant wel van de partij. De cross is vanaf 13.30 uur live te volgen via een Volg Hier.

Dit artikel delen:

32 Reacties

Stenalic 7 februari 2018 om 10:53

Aha!

DeGroteMolen 7 februari 2018 om 11:47

Aha indeed. Wout wint alleen bij ziekte / pech Van der Poel? A la Namen?

Wielerfan1987 7 februari 2018 om 11:48

Dus toch al iets onder de leden afgelopen zondag, dat verklaart een hoop

aardappeljager 7 februari 2018 om 11:57

Kan een verklaring zijn, maar is helemaal niet zeker dat hij hier zondag ook al last van had.

Het feit dat hij daar achter vanthourenhout eindigt doet het wel vermoeden, al denk ik dat ook een fitte Mathieu niet opgewassen zou zijn tegen de Wout van zondag

LaurentJalabert 7 februari 2018 om 12:01

Nou nou. Die conclusie zou ik toch niet trekken hoor. Namen werd hij er ook gewoon opgelegd op een klimparcours en hier idem dito. WvA was gewoon sterker op dit parcours.

Ik sluit niet uit dat hij er even ook gewoon niet zoveel zin in heeft en het feit dat een keer meer naar de wc is gegaan aangrijpt om zich ziek te melden.

bloemist 7 februari 2018 om 12:07

Neem Wout weg en Mathieu is al ieder jaar wereldkampioen, scheelt hem vier titels. Het zou afgelopen zondag niet anders geweest zijn. Iedereen heeft toch kunnen zien hoe hij in de laatste ronde Toon Aerts nog op 40 seconden zet en heel dicht kwam bij Michael Vanthourenhout. Een beetje rust en zaterdag en zondag zal er na een week vriezen van ziekte niets meer te merken zijn.

Romāns Vainšteins 7 februari 2018 om 12:10

Mooi bericht voor de Poellikers, ik geloof er niks van en denk dat dit met name een handige marketingstrategie is om alle adepten een jaar lang ‘maar zonder ziekte was het allemaal zus en zo gegaan’ op te kunnen blaffen.

Geraint 7 februari 2018 om 12:16

De stress is op zijn darmen geslagen.

Emergo 7 februari 2018 om 12:20

@RV Het is maar goed dat het wegseizoen weer is begonnen dan hoeft de veldritfrustratie hier niet meer geuit te worden.

moa 7 februari 2018 om 12:35

Is al zo lang in vorm. Seizoen is iets te lang gebleken. De vermoeidheid van de laatste twee weken zorgt ervoor dat ie wat ziekjes wordt.

Merlinappa 7 februari 2018 om 12:48

@laurent

Op de Koppenberg was Mathieu wel de sterkste, misschien wel de cross met de meeste hoogtemeters. ;)

Doordrijver 7 februari 2018 om 12:54

Namen was een offday. Vorig jaar was Namen een om van te smullen duel… En toen was VA beter en VdP ‘minder’ door de voorbereiding.

jooprioolpijp 7 februari 2018 om 12:56

Helemaal eens met @moa. Na zo’n lange vormpiek is de koek waarschijnlijk op, en in zekere zin vind ik dat heel geruststellend – houd niet zo van mannen die het hele jaar goed zijn. Verder geloof ik er niks van dat dit voor de bühne is, zo’n type is VDP niet. Dat vermoeidheid op de maag/darmen slaat is ook goed mogelijk. Ik heb zelf een paar keer mogen meemaken dat ik na een iets te intensieve & langdurige inspanning eigenlijk geen eten meer kon verteren. Wat er inging kwam er gewoon weer uit, ondanks dat ik enorme honger had. Kortom, tijd voor een rustperiode, en dan knallen op de MTB!

LaurentJalabert 7 februari 2018 om 13:12

@Merlinappa toen was WvA nog niet op niveau.

yo-eddy 7 februari 2018 om 14:30

@Laurent Jalabert …. Ja, zo ken ik er nog wel wat .. uiteindelijk was VdP 26 x op niveau en Wout 9x ….

schipperaar 7 februari 2018 om 15:04

Poellijkers liggen geen nacht wakker van zijn dramatisch verlies natuurlijk, echte fans weten nl dat ie het hele jaar werelds reed en heeft dus geen excuus nodig voor zijn falen, wva had gewoon de grootste motor dit keer.

Samlambeej 7 februari 2018 om 15:10

Sorry, Adrie gaf aan. Eerste tekenen pas dinsdagmiddag en David voegt eraan toe dat hy niet ziek Ziek is. Waarom zou hy ook komen? Hier rij ik nog met mijn damesfiets aan 30 door

O59 7 februari 2018 om 15:22

Misschien moeten we aan Michel Wuyts eens een verklaring vragen … hahahah. Misschien vindt hij een verklaring in de raket lancering van Elon Musk :-)

Romāns Vainšteins 7 februari 2018 om 15:22

Poellikers liggen er wel degelijk wakker van en de voorbeelden daarvan gaan we genoeg zien nog > ’27-8′ ‘Vraagtekens…’ ‘Onthutste darmpjes’ etcetc

schipperaar 7 februari 2018 om 15:30

@rv
De enige vraagtekens betreft wva natuurlijk die een explosieve ronde overleefde en zelfs overnam maar jouw glazen bol overtreft alles natuurlijk. En Poellijkers is met ij, afkomstigen van Poeldijk.
@tt
Zoals de waard is….

vlek 7 februari 2018 om 15:34

Dat hij afgelopen zondag tussen mannen reed waar hij normaal minuten voor zou moeten eindigen heeft uiteraard een oorzaak. Goed mogelijk dat dit (een deel van) die oorzaak is.

TykkeThor 7 februari 2018 om 16:30

@RV
Wat een lulkoek. Als je ooit een interview met die gast hebt gezien snap je wel dat hij zo niet in elkaar zit.

DeGroteMolen 7 februari 2018 om 16:41

Het zit wel heel heel erg diep bij RV: Van Aert een heel seizoen nederlaag op nederlaag moeten zien incasseren, hulpeloos ploeterend in de achtergrond behoudens pech of ziekte van de superieure Van der Poel. Ook volgend jaar wordt Van Aert iedere week afgedroogd ‘tenzij’.

Geraint 7 februari 2018 om 17:57

@DeGroteMolen,

Jij kan anders ook je antipathie voor Wout niet verbergen hoor. Al even triestig.

Doomsday 7 februari 2018 om 19:26

Mathieu kan dan het meeste talent hebben, de meeste wedstrijden winnen, zolang je geen wk wint doe je naar mijn mening iets verkeerd. Excuses zoals ziekte, lekke banden, of het stoten van zijn grote teen (dat is er vast volgend jaar aan de hand) doen daar niks aan af. WvA piekt gewoon beter en daarmee de meer succesvolle renner.

Headlines

Materiaalzone

Populair