Zes renners Total Direct Energie langer aan zijde Niki Terpstra

donderdag 31 oktober 2019 om 16:30
Zes renners Total Direct Energie langer aan zijde Niki Terpstra

foto: Cor Vos

Total Direct Energie heeft de contracten van zes renners verlengd. Jérôme Cousin, Romain Sicard, Fabien Grellier en Paul Ourselin hebben twee jaar bijgetekend, terwijl Simon Sellier en Rein Taaramäe een handtekening hebben gezet onder een contract voor een seizoen. Dit maakte de Franse ploeg bekend via social media.

De meeste renners die een nieuwe verbintenis zijn aangegaan rijden al jaren voor de ploeg van Jean-René Bernaudeau, waar ook klassiekerspecialist Niki Terpstra zijn brood verdient. Taaramäe kwam er in 2018 als laatste van het gezelschap bij, de anderen koersen al minstens vier jaar in het shirt van de Franse formatie. Cousin is al vanaf 2010 actief voor de ploeg.

Total Direct Energie heeft zich aardig geroerd op de tarnsfermarkt. Het maakte eerder al bekend dat het Julien Simon, Dries Van Gestel, Lorrenzo Manzin, Marlon Gaillard, Valentin Ferron, Florian Maitre en Jérémy Cabot. Hiermee wordt het vertrek van zeven renners opgevangen. Thomas Boudat trekt naar Arkéa/Samsic, Perrig Quemeneur, Yohann Gène, Angelo Tulik, Alexandre Pichot, Bryan Nauleau en Axel Journiaux hebben aangegeven aan het einde van dit jaar te stoppen als profwielrenner.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vinyakke 31 oktober 2019 om 16:58

Weinig tot de verbeelding sprekende renners wel, en dan verlengen er 4 wel met 2 jaar!

IlPirata 31 oktober 2019 om 18:49

Franse ploeg wil door met Franse renners.

Jalabertje 31 oktober 2019 om 18:48

Wat zou het mooi zijn als we in 2020 de comeback van Terpstra kunnen vieren!

Theo Smits 1 november 2019 om 00:02

Moeten nog even Pieter Weening een contract geven
Als superknecht en vrijbuiter

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.