Bekkenbreuk voor Vuillermoz na valpartij in klimtijdrit Ronde van Zwitserland
Vuillermoz op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 13 juni 2021 om 12:17

Bekkenbreuk voor Vuillermoz na valpartij in klimtijdrit Ronde van Zwitserland

Het zit Alexis Vuillermoz niet mee. De Franse puncheur van Total Direct Energie kwam gisteren zwaar ten val tijdens de klimtijdrit van de Ronde van Zwitserland en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar constateerden de artsen een bekkenbreuk.

Vuillermoz (33) is zo’n tien weken buiten strijd en mist zo de Tour de France en heel wat najaarswedstrijden. De ervaren Fransman stond voor aanvang van de klimtijdrit van Disentis Sedrun naar Andermatt nog keurig negentiende in het algemeen klassement, op iets minder dan zes minuten van leider Richard Carapaz.

Het is niet de eerste keer dat Vuillermoz last heeft van fysiek ongemak. Zo was hij in 2019 een tijdje uit de roulatie met een spier-peesblessure en brak hij datzelfde jaar ook zijn knieschijf in de Tour. Begin dit jaar moest hij twee maanden rusten met een schouderblessure na een vervelende buiteling in Parijs-Nice.

Vuillermoz – in het verleden actief voor AG2R La Mondiale – gaat vandaag onder het mes, zo laat zijn werkgever Total Direct Energie weten via social media.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2021 13:59
@redactie Heeft hij zo weinig voor Total direct energie gereden dat er alleen een foto van z'n oude ploeg geplaatst kan worden?

Edit redactie: Onze huisfotograaf Cor Vos heeft inderdaad nog geen foto's van Vuillermoz in het tenue van Total Direct Energie ;)
14 juni 2021 06:17
Dat wordt krapjes voor de Tour. Misschien krijgen we toch Nickie Terpstra te zien?
14 juni 2021 12:28
Ik vroeg me op voorhand al af of het eigenlijk wel verantwoord is om zo'n afdaling in een tijdrit te leggen. Maar ach de Tour organisatie heeft er ook geen moeite mee om de afdaling waarin ik het hardst ooit op een racefiets ging in de finale van een bergetappe te leggen. De Ventoux streep naar Maulecene. Jan Ulrich ging daar ooit nog eens de bocht uit. Dus wat nou risico's [cynisme bedoeld]. En ja natuurlijk is het als fan schitterend om naar te kijken, totdat je live (bijna) iemand dood ziet gaan.

Reacties zijn gesloten.