Zes beloftevolle Duitsers in de running voor stageplaats Katusha-Alpecin
Joshua Huppertz won vorig jaar de Arno Wallaard Memorial - foto: Holland Cup
woensdag 19 juni 2019 om 12:52

Zes beloftevolle Duitsers in de running voor stageplaats Katusha-Alpecin

De winnaar van de Topcompetitie krijgt zoals bekend de kans om zich te bewijzen bij Katusha Alpecin. Maar de WorldTour-ploeg heeft ook voor een Duits wielertalent een stageplaats. In samenwerking met het Duitse RennRad magazine is de ploeg op zoek naar de ‘Super Stagiaire’. Na een eerste selectieronde zijn er nog zes renners in de race voor het felbegeerde stagecontract.

Aaron Grosser, Patrick Haller, Yuri Hollmann, Joshua Huppertz, Miguel Heidemann en Richard Banusch hebben de eerste schifting overleefd. Hoewel in de reglementen van de wedstrijd staat dat de talenten niet ouder mogen zijn dan 23 jaar is er voor Huppertz, vorig jaar winnaar van de Arno Wallaard Memorial, een uitzondering gemaakt.

Ondanks het feit dat Huppertz 24 jaar oud is heeft de jury besloten hem toe te laten tot de ronde, waarin hij het moet opnemen tegen zijn jongere concullega’s. “We zijn verrast dat hij nog niet voor een ProContinentale of een WorldTour-ploeg heeft gereden. Hij verdient een tweede kans”, is jurylid en ploegbaas José Azevedo van mening.

Wie na de tweede ronde als winnaar uit de bus komt mag namens de WorldTour-formatie uitkomen in koersen als de Arctic Race of Norway, Deutschland Tour, Tour of Britain, Sparkassen Münsterland Giro, Milaan-Turijn en Parijs-Tours.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
19 juni 2019 12:57
als je enig talent heb blijf je ver weg bij dat zwarte gat
19 juni 2019 13:18
Ik vind het eerlijk gezegd een wat vaag verhaal. De eerste ronde, de tweede ronde... wat houden die rondes in?
Verder wat raar dat je een reglement opstelt en daar dan meteen van afwijkt. Stel dan geen leeftijdslimiet.
19 juni 2019 13:29
Rutsch is eigenlijk de enige jonge Duitser die zich heeft laten zien dit seizoen.
19 juni 2019 14:11
Als ik op PCS de U23 ranking voor duitsers er bij zoek staan Jannik Steimle, Arron Grosser en Jonas Rutsch bovenaan.
https://www.procyclingstats.com/rankings.php?id=40160&nation=de&team=&page=0&prev_rnk_days=1&younger=&older=&limit=100&filter=Filter&morefilters=1
    19 juni 2019 15:04
    Steimle ook idd. Dacht dat dat een Oostenrijker was. Grosser heeft volgens mij zijn punten vooral in die koers in Bosnië gehaald.
19 juni 2019 14:14
Heel opmerkelijk dat Jonas Rutsch hier niet bij zit. Reed onlangs nog heel sterk in Rund in Köln en de ronde van Luxemburg.
19 juni 2019 16:02
Misschien is het verstandiger als die prutsers in de begeleiding van Katusha eens stage gaan lopen bij de amateurs. Misschien leren ze nog eens wat?
19 juni 2019 16:07
Wedstrijdje via 'n wielerblad, prijs in de topcompetitie...

Blijkbaar de manier om aan stageplekken te komen, als renners met echt talent afhaken omdat ze geen zin hebben in deze puinhoop.

Reacties zijn gesloten.