Joshua Huppertz wint Arno Wallaard Memorial na fotofinish

zaterdag 21 april 2018 om 18:27
Joshua Huppertz wint Arno Wallaard Memorial na fotofinish

foto: Holland Cup

Joshua Huppertz heeft de Arno Wallaard Memorial op zijn naam geschreven. De 23-jarige Duitser van Lotto-Kern Haus was in de straten van Meerkerk nipt sneller dan Cees Bol, die op de tweede plaats eindigde. Dion Beukeboom was derde. Huppertz volgt op de erelijst de Belg Timothy Stevens op.

De tweede wedstrijd in de Holland Cup voerde het peloton in verschillende omlopen langs de hoogtepunten van de polder in de Alblasserwaard. Het startsein werd rond half drie gegeven voor de 186 kilometer lange koers en het tempo lag meteen hoog. Enkele renners probeerden weg te komen, maar zonder succes.

Hoog tempo
Stijn De Bock en Wim Kleinman wisten een gaatje te slaan na het eerste koersuur, dat werd afgewimpeld met een gemiddelde snelheid van 48,6 kilometer per uur. Het duo slaagde er niet in om weg te blijven en werd ingerekend. De Bock probeerde het even later opnieuw, maar ook zijn tweede aanval hield geen stand.

De piepjonge Thymen Arensman (18) gaf de aanzet voor de volgende ontsnapping en hij zag Maikel Zijlaard en Mario Sprengler aansluiten. Ze pakten een halve minuut, maar werden bijgehaald door een omvangrijke achtervolgende groep van twintig renners. Michiel Dieleman, Joshua Huppertz, Cees Bol en Tim Kerkhof waren de volgende namen in de kopgroep.

Sprint met vijf
Het kwartet kwam op kop bij het ingaan van de laatste 25 kilometer. De samenwerking was goed en dat bracht de vluchters een halve minuut voorsprong. Het peloton wilde maar wat graag de vluchters weer inrekenen, waardoor de marge slonk als sneeuw voor de zon. Op tien kilometer van de finish reed Dion Beukeboom weg uit het grote pak.

Beukeboom, die in augustus een aanval doet op het werelduurrecord, sloot niet veel later aan bij de koplopers. Het peloton viel in de slotfase even stil en dat was goed nieuws voor de vijf mannen vooraan: daardoor mochten zij gaan uitmaken wie de winst zou pakken. Een sprint met vijf moest de beslissing brengen.

Fotofinish
Cees Bol ging de sprint aan en leek af te stevenen op de overwinning, maar Joshua Huppertz wist nog langszij te komen. De winnaar was met het blote oog moeilijk aan te wijzen, maar de fotofinish wees uit dat de Duitser zijn voorwiel net iets eerder over de aankomstlijn had gedrukt. Voor Bol restte de tweede plaats, Dion Beukeboom was derde.

De 22-jarige Bol, die koerst voor SEG Racing Academy, is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement van de Holland Cup. Zijn tweede plaats volstond om de koppositie over te nemen van Mikkel Bjerg, de winnaar van de Dorpenomloop Rucphen. De Holland Cup telt totaal zes wedstrijden en de volgende manche is op 12 mei : de Ronde van Overijssel.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ikbenprocycling 21 april 2018 om 18:33

Flarden gekeken. Zeer zure afloop voor Bol. Die verkeersdrempel op 25 m was net even te veel.

Jphernam7046 21 april 2018 om 18:45

edit wf: niet doen

CeRo 21 april 2018 om 18:59

Zeer mooi in beeld gebracht, goed bezig WF!

Borsje 21 april 2018 om 19:12

Heb met veel plezier gekeken. Top van WF.

rahimns 21 april 2018 om 19:23

Vond het helemaal niet saai…. maar smaken verschillen blijkbaar.

luukje1100 21 april 2018 om 21:57

Top in beeld gebracht. Niveau doet niks af van de sensatie.

brambino 30 april 2018 om 21:36

Daan van de Berg is een ware kenner van de koers, de streek en de mannen. driewerf hoera!

Headlines

Materiaalzone

Populair