Zeker vier, maximaal zes confrontaties tussen Van der Poel, Van Aert en Pidcock op komst
Foto: Cor Vos
donderdag 30 november 2023 om 09:30

Zeker vier, maximaal zes confrontaties tussen Van der Poel, Van Aert en Pidcock op komst

Nu ook Tom Pidcock zijn veldritprogramma voor de winter 2023-2024 wereldkundig heeft gemaakt, kunnen we opmaken waar we confrontaties zullen krijgen met de Brit, Wout van Aert en wereldkampioen Mathieu van der Poel. En wat blijkt? Vooral de Wereldbeker is de grote winnaar.

Vijf van de zes aangekondigde driestrijden spelen zich immers af in het regelmatigheidsklassement van de UCI, verder mag ook de X2O Trofee in Koksijde dromen van een prestigieus podium. De eerste keer dat we Pidcock, Van Aert en Van der Poel samen in actie zien, is in de Wereldbeker van Antwerpen, op 23 december. Een dag eerder kruisen Van Aert en Van der Poel al de degens tijdens de Zilvermeercross.

In totaal tekenen we voor zes confrontaties, hoewel er bij twee nog een slag om de arm wordt gehouden: Van Aert kondigde zijn deelnames aan de Wereldbekers in Zonhoven en Benidorm (respectievelijk op 7 en 21 januari) onder voorbehoud aan. Het kan straks in januari blijken dat hij beide Wereldbekers toch overslaat.

“Deze crossen vallen nagenoeg samen met het trainingskamp van Jumbo-Visma in januari en dat zorgt voor de nodige haken en ogen. Daarnaast speelt ook de opgebouwde vermoeidheid net voor en na het trainingskamp een rol in het uiteindelijke oordeel”, zei Van Aert daar eerder over.

Mocht Van Aert passen voor de twee laatste crossen op zijn programma, dan volgt de laatste driestrijd al in Koksijde, op 4 januari. In dat geval worden de drie slechts vier keer tegen elkaar uitgespeeld. Op het Wereldkampioenschap in Tabor tekent van de Grote Drie sowieso alleen titelverdediger Mathieu van der Poel present.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
29 november 2023 14:06
Grote Drie lol. Er zijn er maar 2. Pidcock heeft moeite met Iserbyt te verslaan, laat staan De Grote Twee
29 november 2023 12:58
Mathieu in vorm en zonder pech wint alle wedstrijden waar hij start
  29 november 2023 13:18
  Daarmee doe je een Van Aert in vorm en zonder pech toch een beetje tekort denk ik.
  29 november 2023 19:45
  Alleen in de baggercrossjes met weinig techniciteit schat ik wva hoger in, in de overige crossen zal mvdp inderdaad bijna altijd winnen van wva als ze beiden top zijn. Vdp is gewoon iets explosiever en technischer waardoor hij minder energie verspilt bij eenzelfde rondetijd.
29 november 2023 13:30
De Grote Drie, waarvan er eentje nog nooit een cross heeft gewonnen waarin de andere twee ook aan de start stonden...
  29 november 2023 13:39
  Tja ze hebben op een gegeven moment Toon Aerts ook tot de grote drie gerekend omdat die in het seizoen '18-'19 wva eens 3-4 geklopt had (had toen gewoon een slecht seizoen) en vdp één keer. In dat opzicht kan je Pidcock wel rechtvaardigen maar beide beweringen zijn inderdaad een beetje overdreven.
  29 november 2023 15:01
  Naast het regelmatig kloppen van de andere "Groten" hoor je dan w.m.b. ook minstens één wereldtitel achter je naam te hebben.

  De enige reden dat Pidcock een WK heeft gewonnen is omdat de locatie MvdP en WvA niet lekker uitkwam in hun trainingsopbouw richting het wegseizoen.

  Mooie renner hoor, maar m.i. totaal onvergelijkbaar met de twee fenomenen in de cross.
  29 november 2023 16:02
  In oktober 2021 verklaarden zowel Mathieu alsook Tom dat ze wél gingen deelnemen aan het WK'22 Fayetteville, waarbij ze beiden zeiden van deel te nemen uit respect voor de sport die hun groot maakte, alsook de kritiek zou oplaaien dat ze hun cross-winter enkel als voorbereidingprogramma voor hun wegseizoen zouden gebruiken.....bij Wout klonk het maandenlang: wel....niet....misschien, vanwege het dilemma met zijn trainingsopbouw voor het wegseizoen. Nu, gezien dit ook het geval was voor Mathieu en Tom, werd Wout door velen hierop afgerekend toen hij na "zogezegd maandenlang getwijfeld te hebben"....zijn kat stuurde.
  De énige reden dat Mathieu, ondanks eerdere bevestiging, dat WK niet reed? had niks te maken met "niet lekker uitkomen"....maar wél door geplaagd te zijn met de zwelling in een wervelschijf van zijn rug, waardoor hij onbepaalde tijd niet kon fietsen.
29 november 2023 13:18
Gekkies, er is helemaal geen Grote drie
  29 november 2023 13:22
  Precies. Zoals de grote volksschrijver Reve al schreef: ‘het werk van Mullis is niks als vullis’. Of bedoelde je dat niet?
30 november 2023 12:23
De grote 2 plus eentje die heel goed is maar het tot nu toe steeds aflegde tegen de 2. In de cross wel te verstaan.
29 november 2023 20:15
Mvdp laat wva 5 crossen winnen en wordt zelfwereldkampioen met of zonder wva of TP, old school Ala Jan raas en pa adri
  30 november 2023 07:08
  Ik zie Wout geen 5 crossen winnen tegen Mathieu dit seizoen, ik zou niet weten waarom vdp wva ooit zou laten winnen, dat zit niet in de genen van een killer. Dat wordt sowieso weer hard tegen onzacht.
  30 november 2023 11:26
  MvdP láát niemand crossen winnen. Hooguit laat hij een keer lopen als hij echt zijn dag niet heeft, maar crossen weggeven heeft hij nog nooit gedaan en ik kan me niet voorstellen dat zoiets ook maar eens gaat gebeuren. Zou ook een serieuze afknapper zijn en een slag in het gezicht van een startgeld betalende organisatie.
  30 november 2023 17:56
  Barry Batsbak ; Hoe zeker weetje dat? M.a.w. hoe goed ken jij MvdP persoonlijk of is dit een veronderstelling. Het gebeurt niet vaak maar toch wel vaker dan de mensen denken en in sommige gevallen juist op vervoek van de organisator,
30 november 2023 13:40
Wat zou het prachtig zijn als die vier confrontaties worden gewonnen door telkens een van de volgend renners: Iserbyt, Van Thourenhout, van der Haar , Nys , Ronhaar of Nieuwenhuis.

Reacties zijn gesloten.