Zeeland mikt op nieuwe Tour-passage

Door , woensdag 9 december 2015 om 09:06
Zeeland mikt op nieuwe Tour-passage

Greipel wint op Neeltje Jans voor Sagan en Cancellara - Foto: Sirotti

Als het aan Zeeland ligt, keert de Tour de France daar op korte termijn terug. Dinsdag openbaarde de provincie een rapport met cijfers rondom de aankomst op Neeltje Jans, waarin duidelijk werd dat Zeeland en de sponsoren drie miljoen euro netto winst hebben geboekt. 

Opnieuw naar Neeltje Jans
De provincie stak in totaal €365.000,- in de komst van de Tour, de rest werd door sponsoren betaald. “Met name de sponsors die heel veel geld hebben ingebracht waren heel erg enthousiast”, vertelt gedeputeerde Ben de Reu aan Omroep Zeeland. “Ook met die sponsors hebben we de cijfers geëvalueerd en ook zij zouden de Tour graag nog een keer zien komen.” Mocht dat zo ver komen, weet De Reu ook al waar. “Dan gaat het weer op Neeltje Jans gebeuren, want daar krijgen we Christian Prudhomme niet meer van af. Het was fantastisch. Als die kans nog een keer komt moeten we hem grijpen.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

billi 9 december 2015 om 09:22

maar als de Tour voorlopig niet naar Nederland komt, zoals het er uit ziet na het akefietje tussen ASO en KNWU, zal het ook Zeeland niet passeren …

LinusGerdemann 9 december 2015 om 09:26

Eerst wel weer eens de beurt aan Limburg. Vorig jaar geluk gehad met het weer daar, maar anders was het net zo’n saai ritje als naar Antwerpen in 2010 geworden met alleen maar een hoop onnodige slachtoffers door valpartijen.

Laatste man 9 december 2015 om 09:35

Prima. Altijd mooie etappes.

De verzuurde reactie waarvan je wist dat die ging komen is er ook weer.

john 9 december 2015 om 10:26

Zeeland maakt in een dag (3 milj) meer winst als Limburg in een week WK (2milj verlies)

Hakkie2 9 december 2015 om 11:23

Zeeland is één van de mooiste gebieden in Nederland voor een wielerwedstrijd. Als het naar Nederland komt, vind ik Zeeland prima. Maar liever zie ik de Tour gewoon al die geweldige gebieden in Frankrijk aan doen.

LinusGerdemann 9 december 2015 om 11:29

Ongepast! Let op je woorden! – YIJ

Jeff®ey 9 december 2015 om 11:41

On-topic, svp -YIJ

LinusGerdemann 9 december 2015 om 11:54

On-topic, svp – YIJ

albertooo 9 december 2015 om 11:57

@john
De organisatie in Limburg maakte verlies doordat een WK duurder is en minder sponsoren genereert, maar er waren zonder twijfel veel toeristen naar het hele gebied gekomen.

Hakkie2 9 december 2015 om 12:09

Zeeland heeft het wielrennen juist altijd heel sympathiek ontvangen. Met de Tour was ik er niet, maar vele andere koersen werd ik heel vriendelijk geholpen. In Limburg is juist mijn ervaring dat bewoners van de plaatsen heel chagrijnig zijn dat ze al hun parkeerplaatsen weer kwijt zijn. Kan ik me ook wel voorstellen, er is veel te veel wielrennen in dat kleine gebied. En dan heb je ook nog al die amateurfietsers die denken dat de hele weg van hen is.

Mijn ervaringen in Zeeland (een prachtig gebied, trouwens) zijn louter positief.

LinusGerdemann 9 december 2015 om 12:29

On-topic, svp – YIJ

Doomsday 9 december 2015 om 12:29

@ LinusGerdemann
Ik denk dat Zeeuwen al bij voorbaat tabak hebben van jouw gedrag en uitstraling. Je kunt moeilijk verklaren dat zeeuwen, qua recreatie een van de meest florerende gebieden, niet weten hoe ze met recreanten moeten omgaan.

Hopelijk komt het evenement spoedig weer naar Zeeland.

Zjoske 9 december 2015 om 12:38

On-topic, svp – YIJ

Hakkie2 9 december 2015 om 12:42

@Linus: ik ben geboren Utrechter, opgegroeid in Gelderland en woon nu in Alphen aan den Rijn. Ik heb mijn stamboom uitgezocht en die komt volledig uit Groningen… Hoezo doe je die enorm rare aanname?

LinusGerdemann 9 december 2015 om 12:46

@Hakkie2 omdat je je hele leven wel aan het Zuid Hollandse hebt aangepast.

@Zjoske nee ik woon er zelfs ver vandaan. Maar als ik ergens heen wil wil ik het leuk hebben en niet ontvangen worden zoals daar regelmatig gebeurd is. De ronde van Drenthe bijvoorbeeld is ook geweldig quamensen. T is iets van daar. En dat mag ik uitspreken.

@Doomsday haha ohja want jij kent mij..droom lekker verder.. ik geef alleen mijn mening over daar. In dit land heb je die vrijheid.

achtpuntzes 9 december 2015 om 12:50

van de cijfers klopt zoals gewoonlijk geen fluit. eigenlijk was het een fiasco, de kosten voor Zeeland vielen met 365.000 euro een kwart miljoen hoger uit dan de begrote 70.000. maar goed, beetje goochelen met de cijfers en iedereen is weer blij. :)
verder generaliserende onzin van LG. ik heb in elke provincie aardige en minder aardige mensen ontmoet.

vlek 9 december 2015 om 12:55

De interessantste grote ronde ritten op Nederlandse bodem, ritten die me nog helder voor de geest staan, waren twee ritten in Zeeland. Ik zal er weinig op tegen hebben wanneer de Tour weer op Neeltje Jans finisht.

Hakkie2 9 december 2015 om 12:58

@Linus: als jij alphen aan den rijn als ‘bijna zeeland’ beschrijft, weet iedereen hier ook weer wat voor kennis jij hebt. Hartje randstad, dat is alphen aan den rijn. Ik voel me trouwens het meest Gelderlander, als ik me aan een provincie zou moeten binden.

Maar Zeeland is wat mij betreft de meest gastvrije provincie, dat is mijn ervaring. Iedereen is daar ook gericht op het helpen van toeristen, daar leven ze namelijk bijna allemaal van. Jij kunt een andere ervaring hebben, maar beschouw die ervaring gewoon niet als dé waarheid.

Doomsday 9 december 2015 om 12:59

On-topic, svp – YIJ

@ Achtpuntzes:
Dat het een fiasco was kwam met name door het weer. Dit maakte de koers interessanter maar heeft de toeschouwers huiswaarts gestuurd.

achtpuntzes 9 december 2015 om 13:02

@ doomsday:
mijn punt is dat Zeeland het doet laten voorkomen dat het een groot financieel succes was, terwijl dat dus in feite gewoon het tegenovergestelde was. bijna altijd wordt er zwaar gelogen in zulke rapporten en dat ben ik een beetje beu.
er wordt gesproken over 180.000 man langs de weg in Zeeland. langs welke weg, vraag ik me dan af, want ik heb ze niet gezien tijdens de wedstrijd.

LinusGerdemann 9 december 2015 om 13:03

On-topic, svp – YIJ

vlek 9 december 2015 om 13:09
Quote:
Jij kunt een andere ervaring hebben, maar beschouw die ervaring gewoon niet als dé waarheid.

Dit. Behoorlijk irritant hoe ongastvrij enkele hier staan tegenover reactie met een ander perspectief.

achtpuntzes 9 december 2015 om 13:09

@ LG:
met zo’n instelling wordt je denk ik nergens vriendelijk ontvangen, lijkt me.

LinusGerdemann 9 december 2015 om 13:15

8.6 zoals eerder gezegd. Buiten Zeeland heb ik louter positieve ervaringen. Van Groningen tot aan Limburg. Alleen West Brabant rondom Hoogerheide kom ik ook niet graag. Maar goed je ma dat niet uitspreken, maar ik doe het toch

Doomsday 9 december 2015 om 13:30

@ achtpuntzes:
Daar heb je gelijk in. Op moment dat je een kritisch rapport schrijft met negatieve conclusies krijg je politiek de handen niet op elkaar om dit nog een keer te organiseren. In zoverre wordt het draaien aan “knoppen” geaccepteerd.
180.00 man langs de weg. Ik denk dat ze alle zeeuwse inwoners die niet op vakantie waren hebben meegeteld;) en als je maar ruim genoeg kijkt woont elke Zeeuws langs de weg.

@ linus: Ik hoop dat je snapt dat je met zulke uitspraken weerstand op roept.

Headlines

Materiaalzone

Populair