Zeeland mikt op nieuwe Tour-passage

Door , woensdag 9 december 2015 om 09:06
Zeeland mikt op nieuwe Tour-passage

Greipel wint op Neeltje Jans voor Sagan en Cancellara - Foto: Sirotti

Als het aan Zeeland ligt, keert de Tour de France daar op korte termijn terug. Dinsdag openbaarde de provincie een rapport met cijfers rondom de aankomst op Neeltje Jans, waarin duidelijk werd dat Zeeland en de sponsoren drie miljoen euro netto winst hebben geboekt. 

Opnieuw naar Neeltje Jans
De provincie stak in totaal €365.000,- in de komst van de Tour, de rest werd door sponsoren betaald. “Met name de sponsors die heel veel geld hebben ingebracht waren heel erg enthousiast”, vertelt gedeputeerde Ben de Reu aan Omroep Zeeland. “Ook met die sponsors hebben we de cijfers geëvalueerd en ook zij zouden de Tour graag nog een keer zien komen.” Mocht dat zo ver komen, weet De Reu ook al waar. “Dan gaat het weer op Neeltje Jans gebeuren, want daar krijgen we Christian Prudhomme niet meer van af. Het was fantastisch. Als die kans nog een keer komt moeten we hem grijpen.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

achtpuntzes 9 december 2015 om 13:34

@ LG:
nou, mijn ervaringen zijn toch anders.

Pecman 9 december 2015 om 15:03

Dit word een lange
Als eerste kan ik goed begrijpen dat voor de provincie Zeeland dit financieel relatief goed heeft uitgepakt en dan vooral de moeilijk te berekenen aandacht. Bij bijvoorbeeld de giro in Groningen is die aandacht weinig zinvol omdat het geen toeristisch gebied is in tegenstelling tot Zeeland. Limburg is beter af met een wk na mijn mening en ze hebben genoeg publiciteit met de AGR.

Verder snap ik wel waarom Zeeland weer een tour etappe wilt, maar niet waarom de tour zo vaak naar de zelfde gebieden in het buitenland gaat. Eigenlijk snap ik dat wel voor het geld en goed gelobby van Nederland. Zou het slimmer vinden van Zeeland om voor de giro ,vuelta of zelfs is een nk.

Voor de genen die iets tegen koersen in Zeeland heeft . Ten eerste is het niet zo dat in Zeeland geen mooie koers gemaakt kan worden. Wel wil ik zeggen dat er een verschil is tussen koersen in “Zeeland” en Zeeuws Vlaanderen.

Romāns Vainšteins 9 december 2015 om 15:43

Zeeland, prachtig, uniek stuk land.

Tour hebben ze echter net gehad, 10 jaartjes lekker wachten maar, probeer wat meer te maken van die World Ports (eendaags, heel lang, rechtsreekse, goede renners)

Purito 9 december 2015 om 15:59

Alleen al voor dit soort zinloze discussies, moet je de Tour gewoon in Frankrijk laten starten.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair