Zdenek Stybar keert terug in het veld: “Op mijn mooiste fiets ooit”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 december 2019 om 09:28

Zdenek Stybar keert terug in het veld: “Op mijn mooiste fiets ooit”

Zdeněk Štybar keert vandaag terug in het veld tijdens de Ethias Cross in zijn woonplaats Essen. De drievoudige wereldkampioen bij de elite is alvast te spreken over zijn materiaal, zo is te lezen op zijn social media.

“Dit is waarschijnlijk de mooiste fiets die ik ooit heb gehad”, schrijft Štybar bij een foto van zijn gloednieuwe crossfiets. “Zelfs als de vorm er nog niet is, zal deze fiets me veel motivatie geven tijdens het afzien.” De veldrit in Essen is één van de acht crossen waarin de Tsjech present tekent. Hij sluit zijn korte crosscampagne af op Nieuwjaarsdag in Baal.

Naast Essen en de GP Sven Nys staan ook Zonhoven, Sint Niklaas, Zolder, Bredene, Loenhout en Diegem op zijn agenda. Hij gebruikt de terugkeer naar zijn oude liefde om zich voor te bereiden op het nieuwe wielerseizoen. Afgelopen winter reed hij in België vier crossen, maar hij wist geen top 10-klassering te behalen. Wel werd hij vierde op het Tsjechisch kampioenschap.

Marianne Vos
Niet alleen Štybar keert terug in de cross, ook Marianne Vos duikt in Essen weer het veld in. Het wordt haar eerste veldrit sinds het WK in Bogense.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 december 2019 09:42
Idd mooi stukje werk dit. Ik ben benieuwd wat hij klaar kan spelen.
7 december 2019 10:26
Damn dat is idd een heel mooie fiets. Zal vast net als vorig jaar in het middenveld eindigen, lastig om je naar voren te werken als je het van achter moet starten
    7 december 2019 10:50
    Of je moet Mathieu van de Poel heten.
7 december 2019 11:01
@nickdt, je was me net voor
7 december 2019 11:14
Zonde om hem vies te maken in de modder dan!
7 december 2019 11:54
Jammer dat door zijn weg-ambities, wat denk ik tot op heden nog niet gebracht heeft wat hij er van gehoopt had, de cross toch duidelijk op het tweede plan is komen te staan. Laatste vijf jaar heeft hij jammer genoeg geen potten meer kunnen breken op de cross. Hopen dat hij ooit het cross gevoel weer terug vindt.
7 december 2019 12:04
Stybar in HLN:

“Ik heb geluk dat Van der Poel dit weekend niet meedoet”, zegt hij. “Ik ben bang dat ik anders gedubbeld zou worden.”

"Of ik nog dik ‘sta’? Bwa, laat ons zeggen dat ik minder koud zal hebben dan de rest."
    7 december 2019 12:08
    Getuigt in elk geval van zelfkennis en humor......
    7 december 2019 13:03
    Hahaha leuke quote

Reacties zijn gesloten.