Marianne Vos begint haar crossseizoen in Essen

vrijdag 29 november 2019 om 16:05
Marianne Vos begint haar crossseizoen in Essen

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft haar voorlopige crossseizoen uit de doeken gedaan. De zevenvoudige wereldkampioene duikt volgende week zaterdag in Essen voor het eerst sinds het WK in Bogense weer het veld in.

Vos gaat na de veldrit van Essen tien dagen met haar ploeg CCC-Liv op trainingskamp, maar met name daarna krijgt de cross meer focus. “Ik heb ervoor gekozen om na afloop van het wegseizoen een break te nemen en tijd te pakken voor de opbouw naar de cyclocross. Het is daardoor een wat kort cross-seizoen geworden”, vertelt ze in een persbericht, dat vandaag is uitgegeven door haar ploeg.

De Brabantse erkent dat de late seizoensstart niet ideaal is met het oog op de punten die nodig zijn voor een goede startpositie. “Maar dat neem ik op de koop toe. Mensen die me kennen, weten dat ik met veel plezier cross en er dus ook deze winter graag een aantal rijd. Met name na het trainingskamp staan er weer meer wedstrijden gepland. Er zitten enkele mooie, grote crossen tussen.”

Wereldbeker
Vorig crossseizoen boekte Vos zeven overwinningen, waaronder in de Wereldbekers van Waterloo, Bern, Heusden-Zolder en Pont-Château. Ook schreef ze het wereldbekerklassement op haar naam. Ook tijdens de kampioenschappen was ze op de afspraak. Tijdens het EK veldrijden in Rosmalen werd ze tweede achter Annemarie Worst, tijdens het WK drie maanden later eindigde ze op de derde plaats.

Voorlopig crossprogramma Marianne Vos in 2019-20
flag-be Ethias Cross Essen (7-12)
flag-be Wereldbeker Namen (22-12)
flag-be Wereldbeker Heusden-Zolder (26-12)
flag-be DVV Trofee Brussels Universities Cross (5-1)
flag-nl NK veldrijden Rucphen (12-1)
flag-nl Wereldbeker Hoogerheide (26-1)
flag-wc WK veldrijden Dübendorf (2-2)

Dit artikel delen:

5 Reacties

Utrecht19 29 november 2019 om 16:40

Wel belangrijk dat ze mee gaat doen want een top 5 Nederlandse dames is echt te weinig. Moet minimaal een top 6 gaan worden met Vos erbij

Jan Blokland 29 november 2019 om 17:25

Vind ik ook hoor Utrecht19. Want tot nu toe was het maar magertjes wat de Nederlanders presteerden.
Maar alle gekheid op een stokje. Kasteleijn, Worst, Alvarado, in mindere maten Kapteijns, Shirin van Anrooij, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Puck Pieterse, Aniek van Alphen, Talitha de Jong. Vervolgens komt Brand erbij. En nu nog Vos. En dan zijn er bij de jeugd nog een paar opkomst. Wat een weelde.

SnellePelle 29 november 2019 om 18:00

Powerwomen!

Wradley Biggins 30 november 2019 om 11:23

Tot Sanne Cant weer, jammer genoeg, het wk wint!

Theo Bovengemiddelkamp 30 november 2019 om 10:38

Hoe sterker het deelnemersveld hoe leuker om naar te kijken.

Headlines

Materiaalzone

Populair