Zandspecialist Van Aert snelt naar winst in Sint-Niklaas

zaterdag 23 december 2017 om 15:59
Zandspecialist Van Aert snelt naar winst in Sint-Niklaas

Foto: Sportfoto.nl - Orange Pictures

Wout van Aert heeft al bij al makkelijk de Waaslandcross in Sint-Niklaas op zijn naam geschreven. De wereldkampioen bleef Toon Aerts en Quinten Hermans voor.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Trage start, ontsierd door val
De broers Toon en Thijs Aerts gingen fors van start in recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. In de afwezigheid van de doorgaans snelle starter Mathieu van der Poel kregen zij de kans om zich in de eerste ronde aan het publiek te tonen. Ook de Duitser Marcel Meisen stak zijn neus aan het venster.

Wietse Bosmans en Tom Meeusen kenden minder geluk. Bosmans snelde Meeusen voorbij, net waar het parcours versmalde. De twee kwamen met elkaar in contact en gingen tegen de vlakte. Bosmans leek er ernstig aan toe. Hij verbeet de pijn en nam pas een paar minuten later zijn fiets weer vast.

In de eerste ronden bleven de verschillen veeleer beperkt. De renners van Telenet-Fidea Lions probeerden de wedstrijd wel open te breken, maar zij konden hun versnellingen nooit doortrekken. Na een twintigtal minuten wedstrijd hadden we nog steeds een tiental renners die wiel in wiel reden.

Tim Merlier breekt de koers open
Net voor half koers schudde Tim Merlier stevig aan de boom, met wereldkampioen Wout van Aert en Quinten Hermans in zijn spoor. Van Aert had zich tot dan toe nog niet echt getoond, maar in de lange zandstrook besloot hij dan toch zijn kwaliteiten te etaleren. Van Aert reed door het zand waar de rest moest lopen en bouwde in de daaropvolgende ronde een voorsprong van liefst een halve minuut uit op het drietal Aerts, Hermans en Merlier.

Daarna kon de wereldkampioen een versnelling terugschakelen en de rest van de wedstrijd al bij al gemakkelijk afwerken. Achter zijn rug vond Aerts zijn tweede adem en snelde hij zonder problemen naar de tweede plaats. Neoprof Quinten Hermans ging met de derde podiumplek aan de haal.

Uitslag Waaslandcross Sint-Niklaas 2017
1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions)
3. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions)
4. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
5. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
6. flag-de Marcel Meisen (Steylaerts-Betfirst)
7. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Betfirst)
8. flag-be Rob Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
9. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Fidea Lions)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)

Dit artikel delen:

22 Reacties

miguelon 23 december 2017 om 16:24

Sterkste crosser van het moment.

0
mark vv 23 december 2017 om 16:32

Daar gaan we weer….

0
jkjustin 23 december 2017 om 16:37

Wisselen de 1 voor de ander in

0
zipp404 23 december 2017 om 16:46

Die heeft ook weer even z’n momentje van succes mogen proeven bij afwezigheid van beter..
Nu even serieus, hij heeft een goede vorm te pakken, en straalt dat uit. Alhoewel ik geen fan van Wout ben, hoop ik op mooie battles.

0
Col du Bramont 23 december 2017 om 17:26

@miguelon, gaap.
Meer valt nu over het veldrijden nu ook niet te zeggen, gaap dus.
Doet VDP mee, wordt het nivo opgetild en wordt het leuk om maar te kijken.
Komt bij, de uitstraling van Aert is bepaald niet sympathiek te noemen en dat geldt voor zijn hele entourage. Een zuurpruim met een lage gunfactor :).

0
Arema Pro Cycling Team 23 december 2017 om 17:46

Saaïiiiiiii. Wint bij afwezigheid van..

0
Doomsday 23 december 2017 om 18:00

Van aert zelf gun ik het wel. Alleen die Niels Albert is zo een misselijke vent.

0
lathumnees 23 december 2017 om 18:16

Idd van aert juist wel sympathiek. Maar dat is toch altijd persoonlijk. Al valt t me op dat de meningen over albert wel vrij unaniem zijn:p

0
Samlambeej 23 december 2017 om 18:20

@Col du Bramont een crosser mag nog zó sympathiek zijn.. UWE vriend gaat hy nooit worden. Vent was best een leuke cross. Beetje rechtoe rechtan, Merlier en Hermans hebben nog eens vol meegestreden. Het is ze ‘gegund’

0
tylerhamilton 23 december 2017 om 18:37

@Col du Bramont
Dat ben ik niet met je eens ik vind van Aert juist wel sympathie uitstralen, maar hij heeft een wat ander karakter dan een Van der Poel. Alleen qua manier van koersen is Van der Poel wat leuker om naar te kijken, maar volgens mij zijn ze wel gebaat bij de onderlinge rivaliteit. Dat maakt het veldrijden leuk om naar te kijken.

0
Plaggie 23 december 2017 om 18:44

Van Aert is nu opeens zandspecialist?

0
adelaarvanantwerpen 23 december 2017 om 19:21

@Plaggie
Van Aert is volgens de meeste kenners ook een echte klasbak in het zand. Op zijn 20ste degradeerde hij iedereen in het zand van koksijde.

0
Spruch 23 december 2017 om 19:26

miguelon is nog het trauma aan het verwerken van de afgelopen maanden, waarin bleek dat er maar 1 iemand echt de sterkste is in het veldrijden en dat de komende jaren waarschijnlijk zal blijven.
On: Leuk voor Van Aert dat hij zo ook een paar ritjes mee kan pakken. Sympathieke vent met een Nederlandse vader, dus net zo Nederlands als Van der Poel. De concurrentie daaromtrent is dus niet nodig.

0
bloemist 23 december 2017 om 19:29

Wout Van Aert wordt hier afgerekend op een mindere periode,hij is 23 jaar van in september. Ze zijn gauw geteld die zo een erelijst konden voor leggen in de veldrit wereld op dezelfde leeftijd.En wie van de vroegere groten heeft een tegenstander van het MVDP. gehalte gehad ???.Zonder Mathieu was Wout al vier jaar op rij Wereldkampioen ,eentje bij de beloften mee gerekend.

0
DeGroteMolen 23 december 2017 om 19:50

Van Aert de beste crosser op 1 na. Kan door ziekte / pech / afwezigheid Van der Poel zijn trui nog enige bleke glans geven. Gelukkig voor hem en voor België. Ik schat volgende week weer back to normal.

0
assen 23 december 2017 om 20:28

Bloemist +1
mvdp en wva zijn veruit de beste.
Net als Liboton en Stamsnijder destijds.
Al is het verschil tussen Liboton en Stamsnijder iets groter dan tussen MvdP en wvA.

0
Mwielerfan 23 december 2017 om 21:10

Wva geldt al 3 jaar als zandspecialist. Kan er goed door rijden en de beste loper. Begin dit jaar kon vdp voor het eerst aan hem tippen in het zand

0
G99prblms 23 december 2017 om 22:23

Allebei de bovenstaande uitspraken zijn al heel lang niet meer waar. Maar hij is nog steeds een specialist, alleen niet meer dé specialist. Dus de titel klopt.

0
Schollekop 24 december 2017 om 11:11

Een cross zonder van Aert of van der Poel is gewoon saai. Het wordt pas de moeite waard als beiden in goede doen zijn en strijden op het scherpst van de snede.

0
Anketieletje 24 december 2017 om 11:53

Zoveel ‘Met-de-kop-in-het-zandspecialisten’ maken het gemakkelijk om van al die WF-reacties te smullen….

0
delgado 24 december 2017 om 17:01

Deze Van Aert tegen VDP wordt echt smullen. Hij staat weer messcherp, zowel fysiek als mentaal. Ook geen stroeve tred meer zoals we geregeld zagen in het begin van het seizoen, maar met een geweldige souplesse en power.

0
Arry1337 24 december 2017 om 21:19

@Schollekop
Ik kan het daar echt niet mee eens zijn. De veldrit gewonnen door Corné van Kessel, waarbij hij in ronde 1 onderuit gaat en na een hele inhaalrace nog Toon Aerts weet te verslaan was voor mij tot op heden de mooiste veldrit van het seizoen, wat betreft spanning.
En dat was zonder Mathieu en Wout.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone