Yves Lampaert grapt met Wout van Aert na nieuws over fusie: “Wout kon er smakelijk om lachen”
foto: Cor Vos
donderdag 28 september 2023 om 15:56

Yves Lampaert grapt met Wout van Aert na nieuws over fusie: “Wout kon er smakelijk om lachen”

Het nieuws dat Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step aan een fusie werken voor 2024 heeft ook de renners van beide ploegen bereikt. Yves Lampaert heeft voor de start van het Circuit Franco-Belge aan Het Nieuwsblad verteld dat het de sfeer bij de Belgische ploeg niet veranderd heeft. “We wachten af en doen zoals altijd ons best”, aldus Lampaert.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb er hoe dan ook vertrouwen in en maak me geen zorgen. Als je zoals ik een contract hebt, zal alles wel correct verlopen. Vragen zijn er zeker, maar we wachten geduldig af”, vertelt de West-Vlaming, die al het nieuws over de fusie meekrijgt. Volgens onze informatie is het een kwestie van tijd voordat de spectaculaire fusie wordt beklonken.

“Sommige berichten zijn ook tegenstrijdig. Je leest dat het wel nog voor 2024 zou zijn, andere kranten zeggen dat dat niet kan. Voor hetzelfde geld komt het er dus nog niet van.”

Lampaert zocht ook contact met Wout van Aert, de kopman van Jumbo-Visma, met wie hij onlangs nog het EK reed. ‘Ik heb gezien dat je je geamuseerd hebt met mij op de kamer. Maar om nu meteen de ploeg over te nemen, dat is wel heel drastisch’, stuurde Lampaert met een knipoog. “Wout kon er smakelijk om lachen”, voegde hij er aan toe.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
4 Reacties
Sorteer op:
28 september 2023 16:23
:D :D :D, hè, hè wat luchtigheid (en wat wel duidelijk is dat er helemaal nog helemaal niets zeker is).
    28 september 2023 19:21
    Vandaag op de koers werd een stafflid van QuickStep gevraagd hoe het zat met die fusie… Zijn antwoord : voor mij is alles rond met Jumbo, kan volgend jaar beginnen, ze zetten mij aan kassa 13…
29 september 2023 11:29
Wat ik er uit lees is dat Lampi zijn informatie ook via de media tot zich moet nemen net als de fans. Als dat bij het bedrijf waar ik voor werk zo was zou ik goed over de zeik zijn.
    29 september 2023 11:53
    Ik denk dat bij de meeste bedrijven waar een fusie of overname speelt, alleen de directie en evt het hogere management op de hoogte is totdat alles rond is. Verschil is alleen dat het dan niet in de krant staat.

    Voor de wielersport is dit een groot gebeuren, maar bedrijfskundig gezien zijn dit twee middenbedrijven die fuseren, zoals in Nederland en België wekelijks gebeurt.

Reacties zijn gesloten.