Yves Lampaert blijft gespaard van operatie na sleutelbeenbreuk

vrijdag 7 augustus 2020 om 08:54
Yves Lampaert blijft gespaard van operatie na sleutelbeenbreuk

© Cor Vos

Goed én slecht nieuws voor Yves Lampaert. Het goede nieuws is dat hij niet geopereerd moet worden. Het slechte dat hij sowieso de Tour de France mist. “De kasseiklassiekers zijn wellicht wel mogelijk.”

Lampaert kwam woensdag ten val op zes kilometer van de finish van Milaan-Turijn en brak daarbij zijn linkersleutelbeen. De West-Vlaming vloog gisteren terug naar België en trok naar het ziekenhuis van Herentals, waar dokter Toon Claes hem verder onderzocht. Die achtte het niet nodig om te opereren.

“Het is een mooie breuk”, zegt Lampaert aan Het Nieuwsblad. “Ik ga nu de tijd nemen om te revalideren en hoop binnen vier à vijf weken weer in het peloton te zitten. Geen Tour dus, maar de kasseiklassiekers in oktober zullen er wel nog inzitten. Weliswaar met een andere voorbereiding.”

Tirreno-Adriatico wordt mogelijk (7 to 14 september) de wedstrijd waarin hij de competitie kan hervatten, gevolgd door de BinckBank Tour.

Dit artikel delen:

3 Reacties

vanSpringel 7 augustus 2020 om 09:38

Dit is werkelijk een hele zwaren bout voor den Yves. Nog een kort wegseizoen wat voor hem op deze manier rafelig tot een einde komt. Zie die gast altijd graag in de finale zijn kunsten tonen.

KnightBiker 7 augustus 2020 om 10:06

+1 leuke aanvallende renner die zijn gebreken kent en een prima team player is.

David 7 augustus 2020 om 10:28

Nu ja hij mist ronde maar tirreno en binck bank zijn ook mooie koersen om hem in vorm te krijgen v d klassiekers. Een geluk bij een ongeluk!
Spoedig herstel Yves!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair