Wouter Wippert wint slotrit Hongarije, eindwinst Krists Neilands

zondag 16 juni 2019 om 14:48
Wouter Wippert wint slotrit Hongarije, eindwinst Krists Neilands

foto: Cor Vos (archief)

De winst in de slotrit van de Ronde van Hongarije is gegaan naar Wouter Wippert. De Nederlandse sprinter van Evo Pro Racing was de snelste in de vlakke slotrit naar Székesfehérvár. Krists Neilands wist met overmacht de Ronde van Hongarije te winnen. De Let van Israel Cycling Academy zag zijn leiderstrui niet meer in gevaar komen.

Neilands greep in de tweede etappe de macht in deze editie. Na een bergachtig middenstuk van de rit kwam hij met een minuut voorsprong over de finish. In de vierde etappe met aankomst bergop wist Neilands ook te winnen, waarmee hij een kroon zette op zijn eindzege.

De slotrit eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door Wippert. Eerder deze ronde eindigde de Nederlander al als tweede in etappe 3b. Voor Wippert is het zijn derde seizoenszege, nadat hij ook al twee ritten won in een Bosnische rittenkoers.

Belangrijke punten voor Israel Cycling Academy
Voor Israel Cycling Academy is het alweer de vierde eindzege in een rittenkoers in de Europe Tour. Eerder al won Edwin Ávila de GP Beiras, pakte Davide Cimolai de eindzege in de Vuelta Castilla y Leon en ging de eindwinst in de Ronde van Estland naar Mihkel Raïm. Voor de Israëlische ploeg betekent dat een fiks aantal punten op de UCI-ranglijst, die volgend seizoen bepalend is voor de wildcards in de WorldTour-koersen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Grobbel 16 juni 2019 om 15:15

Dat gedoe met die wildcards, zou dat de reden zijn dat Israel Cycling Academy al die gênant zwak bezette, doch in punten overgewaardeerde rittenkoersen afgaat?

0
Nick Doup 16 juni 2019 om 15:27

Ja

0
Sagan=hulk 16 juni 2019 om 15:44

Dit rondje verdient wel gewoon een 2.1 waardering hoor. Heb al mindere 2.1 rondjes geweten.

0
osca freire gomez 16 juni 2019 om 16:50

En het werkt tot nu toe wel:
https://www.procyclingstats.com/rankings.php?id=40027&nation=&class=PCT&prev_entry_id=31671&filter=Filter&morefilters=0

Op dit moment staan ze tweede. Net aan voor Cofidis

0
katerkop 16 juni 2019 om 15:19

Leuk voor Wippert

0
Jandepandaman 16 juni 2019 om 15:37

Hofstetter en Belletti zijn niet de minste, netjes Wouter.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone