Wout van Aert wint spectaculaire Gent-Wevelgem na waaiers

zondag 28 maart 2021 om 15:59
Wout van Aert wint spectaculaire Gent-Wevelgem na waaiers

foto: Cor Vos

Gent-Wevelgem 2021 is gewonnen door Wout van Aert. De kopman van Jumbo-Visma was na bijna 250 kilometer koers als eerste aan de finish in Wevelgem. Hij won de sprint van een kopgroep van zeven na een straffe waaiereditie, na goed voorbereidend werk van ploegmaat Nathan Van Hooydonck. Giacomo Nizzolo werd tweede, Matteo Trentin derde.

Waaiers breken de koers open
Nadat een kopgroep van vier (Laurenz Rex, Stefan Bissegger, Daniel Arroyave en Yevgeniy Fedorov) al vroeg was weggereden, spatte het peloton uit elkaar door de flink opstekende wind. Een waaier van ruim twintig renners maakte zich los, met onder meer Sam Bennett, Wout van Aert, Sonny Colbrelli, Michael Matthews, Luka Mezgec, Giacomo Nizzolo, Matteo Trentin, Stefan Küng, Danny van Poppel en Timothy Dupont. Zij rekenden de kopgroep in en reden het peloton op twee minuten achterstand.

In het peloton moesten de ploegen die de slag gemist hadden achtervolgen. Door de wind werd het peloton ook in groepen uiteen gescheurd. Onder aanvoering van Deceuninck-Quick-Step en Alpecin-Fenix werd het gat tot de groep-Van Aert verkleind. Zo probeerden Zdenek Stybar, Davide Ballerini, Oscar Riesebeek en Luke Durbridge met zijn vieren de oversteek te maken uit een achtervolgend peloton, maar dat ging moeizaam.

foto: Cor Vos

Achtervolging komt moeilijk op gang
Op de eerste klim van de Kemmelberg werd de kopgroep wat uitgedund, terwijl de groep-Stybar wat groter werd. Ondanks steun van Yves Lampaert, Oliver Naesen, Søren Kragh Andersen en Gianni Vermeersch kwamen zij niet dichter dan 30 seconden van de kopgroep. Zij waaiden terug in een peloton met Greg Van Avermaet en Arnaud Démare, waar het tempo wat stilviel. In de kopgroep hield BikeExchange, dat meerdere helpers had in dienst van Matthews. Het verschil schommelde lange tijd rond de minuut.

Op de tweede keer Kemmelberg namen Van Hooydonck en Van Aert het initiatief in de kopgroep. Alleen Trentin, Colbrelli, Küng, Matthews, Bennett, Van Poppel en Nizzolo konden volgen. De negen draaiden goed samen en hielden de achtervolgers op meer dan een minuut. Een poging van Lampaert en Vermeersch om de oversteek te maken eindigde in een chasse patate; zij zakten ruim 40 kilometer voor de finish terug in het uitgedunde peloton. Door werk van Alpecin-Fenix en Deceuninck-Quick-Step werd het gat langzaam teruggebracht tot een minuut.

foto: Cor Vos

Kopgroep blijft samen op Kemmelberg
De laatste keer Kemmelberg, ook de laatste klim van de dag, volgde op 35 kilometer van de meet. De kopgroep bleef er intact en zag de eerste achtervolgende groep naderen tot op 55 seconden seconden, maar veel dichter kwamen die jagers niet. Een opvallend beeld vlak na de Kemmel: Sam Bennett ging over zijn nek. De Ierse sprinter was zó diep gegaan dat hij op de fiets moest overgeven. Gelukkig voor hem kon hij snel weer meedraaien.

Twintig kilometer voor de meet was de voorsprong van de negen nog altijd 50 seconden. Dat Anthony Turgis uit de achtervolgende groep kon wegrijden, toonde aan dat de samenwerking daar niet ideaal was. In de kopgroep werden een moegestreden Bennett en Van Poppel straf uit het wiel gereden door een snedige demarrage van Van Hooydonck. Alleen Van Aert, Küng, Trentin, Colbrelli, Matthews en Nizzolo konden hem volgen bij het ingaan van de laatste vijftien kilometer.

Zevental strijdt om de zege
Door een brand in de buurt van de finish werd in extremis de laatste vijf kilometer gewijzigd. De totale afstand werd daardoor ook iets langer dan gepland. Dat was voor de zeven koplopers geen probleem, want zij hadden in de finale alle tijd omdat de achtervolgers definitief uitgeschakeld waren voor de zege.

De kopgroep bleef goed ronddraaien, mede door een stevige meewind. Op twee kilometer van de meet demarreerde Küng, maar die versnelling had weinig resultaat. Van Hooydonck hield vervolgens in dienst van Van Aert het tempo zo hoog mogelijk. Küng ging als eerste de sprint aan, maar werd geremonteerd door een ijzersterke Van Aert.

Van Aert oppermachtig in sprint
De Belgische topfavoriet nam de kop en stond die niet meer af. Hij verwees daarmee Europees kampioen Giacomo Nizzolo en diens landgenoot Matteo Trentin naar de plaatsen twee en drie. Van Aert zorgt daarmee voor de vijftigste Belgische overwinning in Gent-Wevelgem. Hij is de opvolger van Mads Pedersen, die ontbrak vanwege coronaperikelen binnen Trek-Segafredo. Dylan van Baarle werd op de achtste plaats de beste Nederlander.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

130 Reacties

Murcia 28 maart 2021 om 16:33

Weer een schitterende koers met een geweldige winnaar, die sprint van Wout was weer subliem. Heel vroeg in de koers goed opgelet en daardoor AG2R, DQS en Alpecin de regie afgepakt. Nathan laat zien wat voor mogelijkheden hij heeft en waarom hij verpieterde bij CCC. De manier waarop hij Kung vernederde en het elimineren van Sam was geweldig. Voor Wout en de ploeg geeft dat weer een boost en een heerlijk gevoel dat de eerste zege in de Vlaamse koersen binnen is. Ook weer genoten van de beelden en het commentaar.

kelderfan 28 maart 2021 om 16:48

Helemaal eens met je relaas, want die Van Hooydonck was in deze een belangrijke pion.

Beer 28 maart 2021 om 16:45

Fantastische overwinning! Vrijdag liep het tactisch nog volledig mis bij Wout, vandaag bleef hij foutloos en is het raak. Dank u Van Hooydonck!

flores 28 maart 2021 om 16:48

Van Hooydonk de man van de wedstrijd,mag ook eens gezegd worden. Bij de wielersport mensen die waar ik gekeken heb vinden ze Van Hooydonk allemaal de man die de wedstijd verdiend had. Maar zoals altijd het beste paard krijgt de haver niet,meestal de beste sprinter wel,maar niet alleen de haver maar ook de centen.
Wout waar ik grote fan van ben vind ik wel een mooie winnaar.

S'mon 28 maart 2021 om 17:52

Zijn Wout en Nathan geen vrienden? Misschien staat hij een deel van het geld af, of gaan ze (na corona) eens een lekker stukje eten.

Michelangelo 28 maart 2021 om 16:54

Ik zei bij het begin van de live uitzending dat het lastig zou worden om de groep vooraan terug te pakken. Die bleven heerlijk ronddraaien, daar kom je bijna niet op terug.

De blauwe mannen, tja… Vrijdag zit je in een zetel, vandaag word je in het pak genaaid.

Mooie winnaar, en ook mooi dat Van Hooydonck met zijn optreden wat mensen op zijn plaats heeft gezet. Ik had ergens gehoopt op Nizzolo (heb wel sympathie voor die ploeg en kunnen wel een overwinning gebruiken), maar met Wout als winnaar kan ik ook prima leven.

djerkson 28 maart 2021 om 16:55

De koersen in Vlaanderen leveren toch altijd spektakel op, uren kijkplezier gegarandeerd. Ik mis dat toch wat bij de andere eendagskoersen, Roubaix uitgezonderd. De Amstel is wel sterk verbeterd op dat vlak de laatste jaren, al vrees ik wel wat voor de ‘parcourskoers’ (geen pleonasme) dit jaar.

Derrick 28 maart 2021 om 16:57

Een helper mee en Van Aert maakt het af. Zo simpel is het. Slim gezien om niet vol door te trekken op de Kemmel en vooral rustig de Kemmel af als eerste man zodat Van Hooydonck terug kon aansluiten. Hopelijk de komende weken meer van dat.

Jooop 28 maart 2021 om 17:00

En elke koers waarin die helper niet mee is ligt het dus aan de ploeg zeker. Zo blijft Van Aert hoe dan ook de held. Sterke overwinning vandaag. Sterkste ploeg in combinatie met de sterkste man.

Anketieletje 28 maart 2021 om 17:46

Sterkste man met de benen? ‘Ja!’ Sterkste man met kop en schouders? ‘Nee!’

Franco Ballerini 28 maart 2021 om 16:58

Die oorlogsgraven blijven indrukwekkend. Alleen jammer dat bij de gedenkplaats waar de vijanden met Kerstmis een potje voetbal speelden de Duitse vlag omgekeerd hing… Misschien dat hier een Belg meeleest die dat bij de stichting die dat monument onderhoudt onder de aandacht kan brengen.

Gilberto 28 maart 2021 om 20:24

Was mij ook opgevallen idd

bartp25 28 maart 2021 om 17:01

Ik kan het me niet herinneren dat deceuninck quickstep of de voorlopers daarvan zo is weggeblazen in een waaierrit. Desondanks vond ik stybar veel macht uitstralen die gaat er staan volgende week. Bennett toch chapeau, zo ontzettend diep gaan kun je alleen maar respect voor hebben. Tjv sterk, enige kritiekpuntje is dat er misschien wel iemand bij groep 3 has mogen zitten. Van Aert en van hooydonck zeer slim gespeeld. Wva die aangaf niet iedereen eraf wilde rijden op de laatste kemmel dus die had daar nog wel harder gekund.

Jean Dumas 28 maart 2021 om 17:05

Wat mij opvalt is dat ze op Sporza blijer zijn met Wout en Wevelgem dan met Stuyven en Sanremo.

klootje kriekeljon 28 maart 2021 om 17:07

Ze hadden zelfs speciaal statistiekblokjes gemaakt voor van Aert bij Sporza. ‘Won vanaf 2019 alleen maar WT-koersen’.

Jooop 28 maart 2021 om 17:07

Ja, maar Gent Wevelgem is dan ook een monument, in tegenstelling tot MSR.

Murcia 28 maart 2021 om 17:10

Iedereen die vorig jaar hun uitzendingen rond de Tour hebben gezien weet dat de adoratie voor hem immens is bij Sporza. Ze hadden zelfs een keer de zangeres die een aubade bracht aan Wout waarvoor hij zich zichtbaar geneerde. Gelukkig zat hij toen door Covid op zijn hotelkamer ipv aan een tafel want dat was te pijnlijk. Ik ben een fan van de coureur maar voor dat gelik ben ik te nuchter.

kroketten 28 maart 2021 om 17:13

Hoe dan precies? Milano-Sanremo werd trouwens op VTM uitgezonden.

Quintenri 28 maart 2021 om 17:32

@klootje

Ze hadden ook statistiekblokjes voor Trentin, Naesen, Bennett enzoverder… Dus ik zou hier niet te veel waarde aan vast hechten ;).

Romāns Vainšteins 28 maart 2021 om 17:33

@ Murcia, echt? Wat erg zeg, van Aert zelf lijkt me namelijk net zo’n grote fan van dat type gereetlik als een Mollema.

klootje kriekeljon 28 maart 2021 om 17:06

Ene week van Aert op het menu, de andere week VDP. Decadent leven.

Anketieletje 28 maart 2021 om 17:58

Volgende week kun je kiezen uit twee hoofdgerechten!

WaarRoglicIsVuur 28 maart 2021 om 17:30

Je zal toch in de volgauto zitten toen Benett de maag even leegde. Mooi om te zien, zo tot het gaatje kunnen gaan. En daarna weer een happie eten om tóch voeding te hebben, weer SPROETS! Wel vreemd van DQS dat ze (waarschijnlijk) niet hebben gezegd: Sam, dit gaat niet goed. Je gaat zo nooit winnen. Doe kallem aan.

Piet Watersgoot 28 maart 2021 om 17:52

Ik verbaas me erover dat linkeballen verdwenen is uit het wielrennen. Kan iemand mij uitleggen waarom Kung, Matthews, van Poppel en Bennet zich volledig geven? Die demarrage van kung was gewoon genant. Het is toch oerdom dat hij zich niet achterin de groep gezet heeft? Bennett spauwt zijn ingewanden er bijna uit, pikt vervolgens weer vrolijk in en wordt 10 minuten later op het vlakke uit het wiel gereden.
Trentin en colbrelli, die beide al 5 jaar geen sprint gewonnen hebben, laten zich ook als makke schapen naar de slachtbank leiden. Nizzolo is de enige die ik nogcenige kans gaf op 5 km van de meet. Zou het echt zo zijn dat de rest geaccepteerd heeft dat mathieu, wout of een belgisch blauwhemd de koers wint, en top 5 rijden al voldoende is?

Murcia 28 maart 2021 om 18:38

Iedereen in de kopgroep heeft een behoorlijke sprint in de benen en demarreren betekend je sprint opofferen. Als dan ook nog de grote favoriet een ploegmaat heeft om die eerste aanval te neutraliseren wordt de animo niet groter. Tel daarbij op de afmatting die deze koers was gezien de vroege afscheiding door waaiers en je hebt een groot gedeelte van de verklaring denk ik.

Peter_de_Grootste 28 maart 2021 om 18:52

Je kunt toch als colbrelli zijnde gewoon niet mee over nemen? Op deze manier weet je 100% zeker dat je niet wint? Of 3 italianen kunnen toch een slagje maken? Je gaat mij niet wijsmaken dat sonny, bling en trentin ook maar 1% kans hadden om te winnen. Als ik kung was geweest had ik absoluut geen kopwerk gedaan. En hoezo trekt hij de sprint aan?
Ik heb het idee dat een topklassering te belangrijk wordt gemaakt. In de koers telt imo alleen winst. Maar vandaag reed er 1 om te winnen en de rest reed voor een top 7, kwalijk!

lepel 28 maart 2021 om 18:55

@Piet, ik heb vrijdag nog genoeg mensen zien linkeballen in de E3, daar begonnen ze zelfs al op 40km van de meet.

oscarito1908 28 maart 2021 om 20:41

De wind speelde ook een grote rol. Vorig jaar was het nogal linkeballen.

Huubi 28 maart 2021 om 18:16

Bennet had moeten melden dat hij zichzelf niet goed voelde. Dan had op 30 kilometer van het einde DQS nog iets kunnen doen, wellicht.

KennyKlimmen 28 maart 2021 om 18:17

Bennet binnen op 4:40! Die zal na afloop niet meer op de rollers gezeten hebben.

ProfrondeZevenbergen 28 maart 2021 om 18:43

Ik vind de kop van dit artikel wat overdreven. Het was leuk, maar zeker niet spectaculair. Mooie winnaar met dank aan de ploeg.

de nieuweMerckx 28 maart 2021 om 18:45

Saai. Doet denken aan de hoogdagen van Boonen: daar rijden we mee naar de meet en daar gaan we hem er even opleggen….

Lalsacien 28 maart 2021 om 19:02

Als renners domineren zijn de wedstrijden over het algemeen saai. Anquetil, Merckx, Hinault, Indurain, Armstrong, Froome….

Peter_de_Grootste 28 maart 2021 om 20:11

Precies, ze proberen het niet eens. Waarom zou je de longen uit je lijf rijden zonder iets te proberen? Ze zullen, buiten nizzolo, toch niet serieus gedacht hebben wout te kloppen in een sprint? Ik ben serieus al 3 uur aan het bedenken waarom kung, sonny, trentin en matthewsgeen enkele poging gedaan hebben de koers te winnen, of iig wout ook maar een beetje onder druk te zetten

Geit in mijn Kelderman 28 maart 2021 om 19:02

Van Hooijdonk man van de wedstrijd. Dat heb ik sinds 2002 ook niet meer gezegd. Wat was die man sterk.

Laatste man 28 maart 2021 om 21:21

Haha mooie!

yo-eddy 28 maart 2021 om 19:47

Machtige winst, veruit sterkste en een kratje bier voor van Hooydonk

antilek 28 maart 2021 om 20:07

Zegt genoeg over de kopgroep omdat o.a. v Poppel en v Hooijdonk lang konden volgen. Voor de rest zwakke medevluchters waardoor Wout wel erg makkelijk kon winnen.

oscarito1908 28 maart 2021 om 20:43

De koers gezien? Van Hooydonck de sterkste van in koers.

VerstandOpNul 28 maart 2021 om 20:56

Had DQS pech dat Bennett onwel werd, of hebben ze tactisch verkeerde keuzes gemaakt?
Ik neig naar het laatste.. Bennett kan leuk sprinten, maar heeft toch niet de inhoud voor een hele dag volle bak koersen..

LB108 28 maart 2021 om 21:02

Zullen Trek en Bora maar mooi vanuit hun zetel de koers kijken en dan zien dat een vrouwtje met kind even naar de koers komen en manlief komt omhelsen en kussen.. teambubbel, wat teambubbel? Iedere keer hetzelfde bij Wout, vind ik eigenlijk weinig respect tov alle anderen..

S. Morgenstern 28 maart 2021 om 21:11

Ik heb de indruk dat Van Aert heel serieus bezig is met de situatie. Zat overal met een mondkapje op, waar anderen dat niet deden. Ik denk niet zijn vrouw niet mee is in dat verhaal of dat anderen naar hem kijken als iemand die het niet zo nauw neemt met de voorzorgsmaatregelen.

yo-eddy 28 maart 2021 om 21:13

Die gast zit gewoon thuis tijdens de Vlaamse koersen …. vrouw en kind onderdeel vd bubbel. Doe niet zo spastisch hierover.

Laatste man 28 maart 2021 om 21:22

Ik vind je reactie vooral kinderachtig.

rahimns 29 maart 2021 om 13:41

Vandaag ook in het AD een stuk over Wout en dat hij dus buiten de koers en zijn trainingen niet buiten komt. Hij heeft zich dus helemaal afgesloten van de buitenwereld buiten zijn vrouw en ploeggenoten om. Die neemt dit juist ontzettend serieus.

Laatste man 28 maart 2021 om 21:23

Mooie koers weer. Blijft altijd een mooi spel in Wevelgem. Verstandig gekoerst van Jumbo. DSQ en Alpecin probeerden het steeds met 1-2 man en nooit collectief.

Dr op en dr over 29 maart 2021 om 00:23

Prachtig mooie zege voor Wout.

En eerlijk is eerlijk. Ik ben vaak kritisch op de Jumbo ploeg als het gaat om hun presteren in de kasseien wedstrijden, maar vandaag hebben ze zich echt uitstekend getoond. En dan heb ik het niet enkel over Nathan en Wout, maar ook over de heren die het afstopwerk verrichte in de achtergrond.

Petje af en de complimenten. :)

S. Morgenstern 29 maart 2021 om 00:36

Alsnog slechts twee man bij de eerste dertig

Dr op en dr over 29 maart 2021 om 09:20

S. Morgenstern ..> Dat kan inderdaad wel zijn. Maar de mannen die geen top dertig reden hebben toch zeker een belangrijke bijdrage geleverd. Op het moment dat AG2R in die tweede groep op kop aan het rammen was, (Schär vooral), zat er toch continu een mannetje in het wiel.

De waarde daarvan is niet te onderschatten. Niets vervelender dan volle bak te geven, achterom te kijken voor eventuele hulp, en dan in de lachende tronie van één van de Jumbo heren te kijken.

Ow…. and by the way, bij de weg ….. Met terugwerkende kracht moet ik overigens m’n ongelijk toegeven. Ik had zelf maar eens de moeite genomen om alle top dertig uitslagen per ploeg op te tellen van de kasseien wedstrijden in 2019. En het was inderdaad zo dat Jumbo in dat jaar de tweede ploeg was qua aantal top dertig resultaten in dat soort races. (Moet ik er wel bij vermelden dat dit grotendeels te danken was aan Gent – Wevelgem, waar ze met vijf of zes man in de top dertig reden. Maar dat mag niets uitmaken, want zo heeft iedere ploeg wel blijkbaar een race die hen beter ligt als de anderen.)

Dus bij deze wilde ik je toch even zeggen dat je gelijk had.

Ere wie ere toekomt ! ;)

S. Morgenstern 29 maart 2021 om 09:43

Respect! Beetje jammer alsnog van de opmerking van vrijdag, maar deze moeite wordt zeker gewaardeerd.

Michelangelo 29 maart 2021 om 09:49

Begreep dat in Het Nieuwsblad VDP senior zijn mening had gegeven over de overwinning van Wout in Gent Wevelgem. Dat ze het Wout niet echt moeilijk hebben gemaakt.

Op sommige fora heeft hij hier de volle laag over gekregen, maar ik begrijp de strekking van zijn verhaal volledig. Het was geen makkelijke overwinning (hij heeft er hard voor moeten rijden), maar uiteindelijk is er weinig tactisch gespeeld. Op een halve poging van Kung na zijn ze allemaal braaf naar de streep gereden. Terwijl daar wel degelijk ruimte voor was.

Waren ze allemaal overtuigd van hun eigen sprint? Konden ze niet beter? Was Van Hooijdonck echt zo sterk? Of was het gewoon (achteraf) tactisch heel dom? Waren ze allemaal al lang blij met een ereplaats?

Gitan 29 maart 2021 om 09:51

Deed me wat denken aan jouw relaasjes. “Ik wil niets afdoen aan zijn overwinning, mààr…”

Dr op en dr over 29 maart 2021 om 10:30

Mijn bescheiden mening is dat de sleutel naar winst vooral was dat Deceuninck al vroegtijdig werd uitgeschakeld.

De mannen die in die eerste waaier zaten hebben toch 180 kilometer lang behoorlijk door gestampt. Complimenten dan ook richting team Bike Exchange, die het hebben aangedurfd om al zeer vroeg de knuppel in het hoenderhok te gooien.

De race had zich naar alle waarschijnlijkheid geheel anders verlopen hadden er meer Deceuninck renners in die eerste grote groep van dertig+ renners bevonden. Daar waar "the Wolvepack" eerder deze week nog geroemd werd, daar vond ik ze nu toch een stuk minder goed voor de dag komen.

De pogingen van Stybar/Ballerini om met z'n tweeën vanuit de achtergrond richting de koplopers te rijden vond ik persoonlijk niet slim, als je beseft dat ze in die tweede grote groep ook Lampaert, Van Lerberghe en Morkov nog hadden. Dit hadden ze slimmer moeten uitspelen.

Daarin tegen moet gewoon eerlijk toegegeven worden dat ook de pogingen van Styby en Balle tot niets leiden, wat aangeeft dat er toch behoorlijk hard werd doorgereden in de groep Matthews/Van Aert.

Dus gestolen durf ik deze koers absoluut niet te noemen. Volgens mij heeft iedere renner die zich in de eerste groep bevond toch een behoorlijke duit in het zakje gedaan. Het is nu niet dat een Van Aert zich ergens in het midden van de groep heeft weggestoken gedurende de eerste 200 km, ik heb hem, en alle overige, regelmatig de kop zien nemen. (Waarbij ik wel de kanttekening maak dat de mannen van team Bike Exchange het merendeel deden. Wat me ook logisch leek gezien hun overtal.)

Als er niet was doorgereden dan hadden renners zich van achteruit echt wel weer aangesloten bij groep één. Ik heb me later gisterenavond nog zitten afvragen hoe de koers zich verlopen had mocht Mezgec geen pech hebben gehad. Naast Jumbo zou ook team Bike Exchange dan hoogstwaarschijnlijk met twee mannetjes in de diepe finale aanwezig geweest. Misschien hadden we dan wel een iets tactischere finale gehad ?

Hoe dan ook, de winnaars hebben 180 km in de aanval gereden, en dan kan je onmogelijk zeggen dat er iets gestolen is.

Michelangelo 29 maart 2021 om 10:44

Dropendrover,
Ben het wel met jouw relaas eens. Ik denk ook niet dat we iemand in de kopgroep gisteren zou kunnen beschuldigen van een “gestolen overwinning” mocht iemand anders dan Wout hebben gewonnen.

Ik denk ook dat iedereen de juiste man mee had, behalve DQS. Bennett wil je wel na de laatste Kemmel voorop hebben, maar niet als hij al de hele dag mee in de wind heeft gereden. Dan kom je toch uit op de wat klassiekere types. Matthews zat met zijn halve ploeg voorop, en types als Nizzolo maken m.i. meer kans bij een dergelijk koersverloop dan in een pure massasprint.

Wat je gisteren mooi kon zien is dat je tegen een sterke waaier / kopgroep eigenlijk geen schijn van kans hebt. Die mannen vooraan draaiden gewoon “rustig” rond, en dan kom je daar gewoon niet bij met 2 of 3 man. Ballerini, Stybar en Lampaert wapperden zo weer terug naar achteren. Wat mij betreft duidelijk een misrekening van de blauwe brigade (maar die fout zullen ze volgende week niet maken verwacht ik).

Derrick 29 maart 2021 om 11:57

Achterlijke Adrie is weer in topvorm. Wanneer de concurrentie wint was de tegenstand maar minnetjes, wanneer Mathieu wint is het een groot nummer. Als je hoort dat Adrie de Tirreno van Van Aert verdienstelijk vond, dan weet je genoeg. Betreurenswaardig dat Het Nieuwsblad hem nog een podium geeft.

Limal 29 maart 2021 om 12:30

Over welke fora heb je het Michelangelo? Of is dit eigenlijk ook maar stemmingmakerij? ;-p

Het probleem is volgens mij niet de column van Adrie vdP, maar dat het achter de betaalmuur zit en de titels steeds zo gekozen worden dat het de meeste reacties uitlokt. Ik ben zelf niet geabboneerd op Het Nieuwsblad (dat de laatste decennia sterk richting niveau tabbloid is afgegleden) maar van het korte stukje dat je gratis kan zien enkele quotes:

“Elke week ontleedt Adrie van der Poel, ex-renner en ‘vader van’, de koers van het weekend aan de hand van drie frappante vaststellingen.”

Mijn interpretatie: ze bellen de man op, laten hem wat over de koers palaveren en selecteren dan drie insteken die de anonieme journalist omtovert tot een column.

“Voor een goed begrip: ik wil niets afdoen aan de zege van Wout van Aert. Heel sterk, heel snel. Van Aert is de verdiende winnaar van Gent-Wevelgem. Máár: het is hem wel …”

Waarop dus dat stukje van de titel volgt. Hierbij kan je enkel op dat laatste deel focussen en in je gat gebeten reageren, zoals Derrick, maar op zich is er natuurlijk niets mis met de analyse die hij maakt (en waarvan we de genuanceerde details niet kennen, tenzij men een abonnement heeft).

Derrick 29 maart 2021 om 12:51

Ik kan u ondertusssen een handvol misprijzende quotes neerschrijven van Adri aan het adres van Van Aert. Hij lijkt zich meer bezig te houden met Van Aert dan met zijn eigen zoon en dat straalt ondertussen al af op het koersgedrag van Mathieu. Als Adrie graag wil dat Mathieu binnen de kortste keren niet meer geliefd wil zijn bij het Vlaamse publiek, moet hij zo vooral verder blijven drammen. Adrie is de overtreffende trap van Lefevre.

Gitan 29 maart 2021 om 12:52

Het is natuurlijk wel wat flauw om overwinningen van bepaalde renners of ploegen altijd proberen te nuanceren.

Ja Asgreen wint, máár hij heeft wel hulp van de motoren. Ja van Aert wint, máár de andere sprinters leggen hem niks in de weg. Om dan bij een overwinning van een ander, pak nu bv. eens Mathieu van der Poel, ongeacht het koersverloop lyrisch te zijn. Zeg maar het model Michelangelo om binnen WF-termen te blijven.

deffil 29 maart 2021 om 10:54

Mooie koers gezien. Vanaf het begin gekoerst met het spel van de waaiers. Constant een gevecht om seconden en mannetjes tellen in een heroïsch decor met een aantrekkelijk parcours. Dit was koers op hoog niveau

Headlines

Materiaalzone

Populair