Wout van Aert wint opnieuw in Tour de France: “Deze is misschien nog wel specialer”

Wout van Aert wint opnieuw in Tour de France: “Deze is misschien nog wel specialer”
vrijdag 4 september 2020 om 17:31

Wout van Aert heeft zijn tweede etappezege van deze Tour de France binnen. De 25-jarige Belg was na een uiterst vermakelijke rit met waaierspektakel de snelste van een uitgedunde eerste groep. Hij klopte Edvald Boasson Hagen en Bryan Coquard. “Ik ben erg trots op deze overwinning”, zegt hij in het flashinterview.

Het was vandaag vanaf kilometer 0 meteen koers, legt de renner van Jumbo-Visma uit. “Het was heel indrukwekkend wat BORA-hansgrohe deed. Ze trokken hard door op dat eerste klimmetje, waardoor vrijwel alle sprinters al na negen kilometer waren gelost. Daarna zetten ze die lijn door en was het constant erg hectisch. Iedereen in de eerste groep had constant vrees voor nieuwe waaiers.”

Na een lange aanvalspoging van Thomas De Gendt, werden er op veertig kilometer van de meet weer echelons getrokken. Ditmaal was Team Ineos de dader, maar Jumbo-Visma zat met zes man in de eerste waaier. “In de finale hebben we dan veel energie gestopt in het vooraan blijven”, stelt Van Aert. “Ik moest me vandaag ontfermen over Primož Roglič en het is gelukt hem van voren te houden.”

Eindsprint
“Een aantal mannen voor het klassement verliezen nu toch tijd”, gaat hij verder. “En dan rond ik deze rit ook nog eens af. Wow! Dat er nog zo’n kleine groep zou overblijven op het eind, had ik niet verwacht. Ik besloot het daarom maar te proberen. Ze lanceerden de sprint al vroeg. Ik vond een slipstream en daarna op rechts een gaatje. Mijn timing was daarna perfect en zo kon ik nog eens winnen!”

Het is voor de winnaar van Strade Bianche en Milaan-San Remo nu ook al zijn tweede etappezege in deze Tour de France. Vorig jaar won hij ook al een rit. “Welke specialer is? Misschien dan toch wel deze. Ik was vanmorgen opgestaan met het idee om te werken voor de ploeg. Deze zege had ik dus niet verwacht, het is echt een verrassing voor mij. Maar ook dat het zo zwaar was vandaag en dus is het mooi om dat af te ronden.”


Lees hier het wedstrijdverslag

Dit artikel delen:

31 Reacties

kelderfan 4 september 2020 om 17:46

Die is echt speciaal. Dat smaakt naar meer.

Arie den Blanken 4 september 2020 om 20:21

De groen trui.

Stacey Dijkstra 4 september 2020 om 17:49

Ongelooflijk. Elke keer weer. Wat een winnaar!

Tripodboom 4 september 2020 om 18:14

Wint twee etappes Roglic een en zitten met hun kopmannen steeds in de eerste groep, maar staan niet eerste in het ploegenklassement. Ra ra hoe kan dat? Waarschijnlijk dan weer wel aan het eind van de Tour als het zo blijft gaan.

Glorious 4 september 2020 om 19:49

Omdat ze niet iedere etappe met 3 man bij de eerste groep zitten..

Maglia Rosa 4 september 2020 om 23:05

Jumbo gaat dat ploegenklassement natuurlijk niet winnen. Daarvoor moet je elke geslaagde vlucht minimaal 1 renner mee hebben. Daarnaast kun je in de bergritten beter 3 redelijk goede klimmers hebben die tot op de streep alles geven dan 2 kopmannen die top5 rijden en een 3e klimmer die parkeert na te hebben geknecht.

Het ploegenklassement zal daarom normaal gesproken gaan tussen EF en Movistar.

Wildebert 4 september 2020 om 18:18

Zo zie je hem met bidonnen geladen rijden. Zo wint Wout de sprint. Ausnahmetalent.

Gilberto 4 september 2020 om 18:45

Ben je redelijk ff van dat Evenepoel gezeik af tussen 2 kinderachtige kampen hier, krijge we dat kleuterige gedoe rond van Aert, kolere zeg… wat een niveau

Caravaggio 4 september 2020 om 19:53

Goed zo, Gilberto. Ik zag nog geen enkele toxische reactie op dit artikel dusver, maar jij bent er toch weer eens in geslaagd.

Quintenri 4 september 2020 om 20:02

Hoezo? Ik lees hier geen negatieve reacties hoor? Waar maak jij je druk in zeg?

Gilberto 4 september 2020 om 20:34

Moet je eens in het andere topic lezen over de uitslag van vandaag…

kleomantre 4 september 2020 om 18:54

Zo speciaal is deze niet, van de goede sprinters was alleen Sagan er bij. Die hij vorig jaar wint lijkt me well wat specialer, daar verslaat ie de wereldtop in sprinten in een etappe. Wel de enige memorabele etappe deze tour, in die zin ook gezien de snelheid en strijd onderweg dan wel tof om te winnen.

Klaver 4 september 2020 om 20:20

Kan het misschien zijn dat jij het enkel heel speciaal vindt als Mathieu eens iets wint?

Arie den Blanken 4 september 2020 om 20:23

Voor mij blijven zijn drie wereldtitels zijn grootste zeges.

kleomantre 4 september 2020 om 20:53

1 vd die 3 reed ie idd zeer straf rond, die bij Valkenburg geloof ik. Die was idd om in te lijsten met vervolgens een prachtige 3de plek met die krampen in de Strade als kersvers wk cyclo.

Burdincurutcheta 4 september 2020 om 23:21

Milaan-Sanremo vond ik ook wel een speciale; VDP los uit het wiel. Fantastisch.

Vic413 4 september 2020 om 23:37

@kleomantre
Correctie. 3 van die 3 reedt hij heel straf rond. Ook op het WK voor zijn hattrick was hij de beste man in koers, maar daar helaas genekt door materiaalpech, wat bij het veldrijden hoort.

kleomantre 5 september 2020 om 11:32

@vic413: Die waar VdP en Van Aert in elkaar haakten was ook prima ja nu ik er weer aan denk. VdP knakte daar denk ik mentaal, waar Van Aert door ging en de tegenslag van zich afwierp.

Die in Luxemburg is meer een meevaller die misschien toe te schrijven is aan zn mechanieker, of de persoon die de bandenkeuze voor hem heeft bepaald. Ook daar knakte misschien VdP wel door z’n 4de keer lek ofzo. Weet nog dat Lars Boom er na 5x lek maar gewoon mee kapte, maar goed dat is ook Lars Boom.

Je kan in ieder geval stellen dat WvA een doorzetter is die zich vanaf jongere jaren door tegenslag heen kan beuken. Dat zie je natuurlijk ook in dit seizoen terug na z’n blessure. Toon Aerts lijkt me ook zo’n strijder overigens. VdP heeft daar iig moeite mee gehad. Volgens mij is die pas ”’volwassen” geworden toen hij het helemaal liet lopen op de Koppenberg en daarna voor dat regelmatigheidsklassement iets van 4 a 5 minuten moest goedmaken en dat vervolgens in de resterende crossen deed. Vervolgens lukt het op het WK ook ondanks de druk. Daar lijkt WvA ook nu niet echt onder gebukt gaan, hoewel dat geneuzel over groen ‘m ook wel zal irriteren.

Mentaal is WvA gewoon top en die kan duidelijk goed naar doelen toewerken. Volgens mij liet-ie wel eens een veldrit lopen in de buurt van een WK, of ging er nog even speciaal voor op stage om fris aan de start te staan. Met die focus en mindset gaat-ie wellicht een bijzondere carriere tegemoet.

Gilberto 4 september 2020 om 20:35

Ik heb mij vandaag wel voor het eerst aan Wuyts geirriteert, wat een drammert

Hollow Knight 4 september 2020 om 21:08

Dat gezeur over Wuyts is nochtans ook irritant.

Gilberto 4 september 2020 om 21:30

Absoluut mee eens, bij het minst of geringste zaniken ze alweer over hem, wat hij ook zegt. Maar vandaag werd het voor mij toch ook voor het eerst TE hoor

Michelangelo 4 september 2020 om 22:52

Gilberto,
Ik heb de afgelopen jaren altijd Sporza opgezet ipv de NOS.

Maar de laatste tijd lijkt Wuyts meer fanboy dan verslaggever. Een beetje chauvinisme is niks mis mee, maar hij slaat volledig door.

Ik ben spontaan teruggezapt naar de NOS… en dat wil wat zeggen.

EDIT: zojuist ook nog Vive le Velo gekeken: goed interview met Wout, maar… wanneer gaan ze nou eindelijk hun bakkes houden over groen. Eerst Wuyts en Eddy, nu ook Karl Vannieuwkerke… Ik heb zelfs het idee dat Wout zelf zich eraan ergert!

Ze maken zich er compleet belachelijk mee daar bij Sporza!

Arie den Blanken 4 september 2020 om 22:59

De NOS is geen haar anders als het over chauvinisme gaat. Veel evenementen krijgen
slechts dan aandacht als ze NL succes ruiken. Ik vind Wuyts ook wel wat overdreven maar stem al meer dan veertig jaar op de VRT , nu Sporza, af en blijf daar trouw aan. Zenden tenminste altijd uit en hebben nu ook soms fraaie terugblikken uit de oude doos.

oscarito1908 4 september 2020 om 23:28

Le Brabançonne het vrouwtje wat niet kan zingen schaamde zich.

Michelangelo 5 september 2020 om 00:24

@oscarito, dat was inderdaad het dieptepunt van de avond. Zelfs wout had zichtbaar plaatsvervangende schaamte….

sooike 5 september 2020 om 08:43

Ik kijk ook al sinds mensenheugenis naar Sporza en dan vooral omdat Decauwer daar aan het woord is. Uitstekende “lezer” van de koers, treffende analyses en pas op de plaats als dat nodig is. Wuyts neem ik er bij, maar begin me wel steeds meer te ergeren aan zijn vaak misplaatste chauvinisme. Nu Boonen uit de koers is verdwenen richt hij zijn pijlen op Bennoot, Gilbert, Naessen en in mindere mate Van Aert. Hij is te veel Belg in zijn commentaar, anderzijds is het natuurlijk wel een Vlaamse zender. Maar Decauwer is iedere dag een genot ! Ducrot is al jarenlang een aanfluiting , in de avonduren moeiteloos gevolgd door “schooljuf” De Graaff. Alleen al de trailer met de aankondiging van de gasten van gisteravond was al een reden om niet te kijken !

Frank V 5 september 2020 om 11:41

Het is dat ze er me hier op attent maken want het chauvinisme van Wuyts ontgaat me meestal volledig. Op FR zenders hebben ze het vaak over Fransen op NL over NLers op ES over Spaanse enz. Je dient je doelpubliek.

Kijk vooral omdat ze op Sporza het best en het meest aangenaam die 3 uur volpraten. De voordelen wegen zwaarder dan de nadelen. Stem dus lekker af op Sporza.

oscarito1908 4 september 2020 om 23:25

Mooi dat hij het BK skipt.
Volgens mij heeft hij schijt aan de wensen van het Belgische volk. En terecht.

Burdincurutcheta 4 september 2020 om 23:32

Nee hoor. Er zijn gewoon zoveel koersen op een korte tijd dat hij wel keuzes moet maken.

oscarito1908 4 september 2020 om 23:41

Natuurlijk hij zegt zelf dat het hem niet interesseert wat er buiten het peloton over hem gezegd wordt.

Volgend jaar nog 3 jaar bijtekenen. Dat kan Patrick L hem niet garanderen.

Frank V 5 september 2020 om 11:46

Iemand met een beetje mensenkennis ziet meteen dat de nuchtere Kempenaar veel beter past bij deze Nederlandse bende dan bij de uitbundige jongens van DQS.

Headlines

Materiaalzone

Populair