Tour 2020: Wout van Aert wint spectaculaire waaieretappe in Lavaur

vrijdag 4 september 2020 om 17:08
Tour 2020: Wout van Aert wint spectaculaire waaieretappe in Lavaur

foto: Cor Vos

De zevende etappe van de Tour de France 2020 is gewonnen door Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma was na een vermakelijke waaieretappe, die van start tot finish voor spektakel zorgde, van 168 kilometer naar Lavaur de snelste van een klein peloton. Edvald Boasson Hagen werd tweede, Bryan Coquard derde. Een groep met Tadej Pogacar, Bauke Mollema en Mikel Landa verloor bijna anderhalve minuut.

BORA-hansgrohe gooit het spel op de wagen
De vooraf voorspelde wind had al vanaf kilometer nul invloed op de koers. Op de eerste klim van de dag, na 9 kilometer, trok het BORA-hansgrohe van Peter Sagan het peloton volledig uit elkaar. Bijna alle andere sprinters moesten op de Côte de Luzençon lossen. Enerzijds vanwege de flink oplopende weg, anderzijds vanwege het hoge tempo en de strakke wind in de zij.

BORA-hansgrohe nam het initiatief – foto: Cor Vos

Een peloton van 70 man wist onder aanvoering van BORA-hansgrohe twee minuten weg te rijden van een groep met groene trui Sam Bennett (de grote concurrent van Sagan), terwijl een groep met Caleb Ewan, Cees Bol, Alexander Kristoff en Mads Pedersen al snel meer dan drie minuten verloor. Die verschillen liepen alsmaar verder op.

Gelosten kansloos, De Gendt probeert het
Na 58 kilometer lag de tussensprint van de dag, waar Sagan nipt geklopt werd door Matteo Trentin. De Slowaak wist door zijn tweede plek virtueel de groene trui weer over te nemen van Bennett. Na de sprint hield BORA-hansgrohe de benen niet stil. Sterker nog, de Duitse formatie trok stevig door op de Col de Peyronnenc van derde categorie en liep zo alsmaar verder uit. Op die manier kon definitief een streep door de groep-Bennett en de groep-Bol/Ewan.

Vlak voor de top van de Peyronnenc ontsnapte Thomas De Gendt uit het peloton. Hij reed een halve minuut weg en zag BORA-hansgrohe en B&B Hotels-Vital Concept (dat kansen zag voor Bryan Coquard) de achtervolging leiden. Lange tijd schommelde de voorsprong van De Gendt tussen de 30 en de 50 seconden, maar met Castres in aantocht nam de nervositeit in het peloton toe en werd het gat met de rasaanvaller gedicht.

De finale werd gekleurd door waaiers – foto: Cor Vos

Waaiers in volle finale
Waarom Castres? Na de passage door die stad op 45 kilometer van de streep draaide de weg zo dat de wind opnieuw in waaierstand stond. INEOS Grenadiers trok het peloton direct in drie waaiers. Onder de slachtoffers Tadej Pogacar, Mikel Landa, Richie Porte, Bauke Mollema en Esteban Chaves. De twee geloste groepen vonden elkaar, maar verloren wel rap 45 seconden op de voorste waaier van een veertigtal renners. Daar viel het echter alles behalve stil.

Het gat tussen de voorste waaiers bleef lange tijd hangen rond de minuut. Richard Carapaz zat goed mee, maar reed op een zeer slecht moment lek en verloor daardoor de aansluiting. Hij belandde zielloos alleen tussen beide waaiers, ondanks hulp van de afgezakte Jonathan Castroviejo, en zakte terug in de tweede groep. Het verschil met die groep, met ook Pogacar en Mollema, schommelde rond de 1.10 minuut.

Sprint
In de finale waren alle ogen gericht op de overgebleven rappe mannen. Zo zette Tom Dumoulin zich in dienst van Wout van Aert en werden ook Sagan, Coquard en Boasson Hagen naar voren geloodst, maar in de laatste rechte lijn wist Van Aert met een paar ferme pedaalslagen zijn tweede etappezege van deze openingsweek op te eisen. Peter Sagan miste zijn sprint volledig en werd dertiende.

De groep met Pogacar, Carapaz, Mollema, Landa, Porte en Chaves kwam na 1.20 minuut over de finish in Lavaur. Adam Yates zat mee in de voorste groep, eindigde als negende in de daguitslag en behield de zo gele trui. Roglic blijft tweede op drie seconden en Guillaume Martin is – door het tijdverlies van Pogacar – de nieuwe nummer drie in het klassement, op negen seconden van Yates.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

237 Reacties

Paul Bus 4 september 2020 om 17:09

Oef dit was mooi

JasperMollema 4 september 2020 om 17:12

Prachtig Wout, met Tom als lead-out, mooi man!

Peetvader 4 september 2020 om 17:13

Lead out is nu wel een groot woord hè. Stuyven was meer zijn lead out.

Frank V 4 september 2020 om 17:27

Nee Hagen was leadout en Dumoulin heeft gedaan watie kon.

vevie 4 september 2020 om 17:13

HEERLIJKE ETAPPE. Meer van dit. MEER van dit

Krul 4 september 2020 om 17:38

Deze etappe maakt de saaiheid van de laatste dagen deels goed. Dit is wat wielrennen moet zijn. Ik denk dat de parcoursbouwers in alle rondes vaker rekening moeten houden met dit, want dit levert zeker spektakel op. Enige variabele lijkt de garantie op wind.

Erik33 4 september 2020 om 20:11

De afgelopen dagen waren ook mooi, dit was een toetje.

fietsvriend 4 september 2020 om 17:13

Waaieretappes – wat blijft het mooi.

En wat een etappe.

the student 4 september 2020 om 17:14

Hoe sprint Sagan hier niet top 10 na zo veel werk van zijn ploeg!

Merlinappa 4 september 2020 om 17:16

Door uit z’n pedaal te schieten vooral.

Olly 4 september 2020 om 17:16

Volgens mij schiet hij uit zijn pedaal

the student 4 september 2020 om 17:21

Positionering was sowieso al niet helemaal top.

Zal gezellig zijn daar aan de eettafel

zietemgaan 4 september 2020 om 17:47

Ja, ben benieuwd naar het antwoord van Bennett in de volgende dagen, 9 punten haal je wel op. En Sagan zit sowieso met interne twijfels, dat gaat er niet beter op geworden zijn, geen boost voor hem, zoveel is zeker.

SprintMaster 4 september 2020 om 17:54

Sagan zal zich nog een keer over een berg moeten hijsen voor de tussensprint.

Natte spons 4 september 2020 om 20:42

Blijkbaar zijn ketting eraf…

Groningen 4 september 2020 om 17:14

Genieten vandaag.
Mooi dat Sagan/Bora zo voor het groen strijdt, maar het sprinten lijkt hij totaal verleerd

Krul 4 september 2020 om 17:39

Is niet mooi, is nogal triest. Hij had graag het werk van zijn team beloond met een betere uitslag.

Groningen 4 september 2020 om 18:28

Dat was zeker wel mooi, omdat Sagan Bennett en co kwijt wilde heeft Bora vanaf het begin vol gas gegeven. Hadden ze dat in de eerste koershelft niet gedaan hadden we een heel andere etappe gekregen.

Zijn positionering in de sprint (ongeacht of hij uit de pedaal schiet) is wel treurig, maar mooi dat ze voor groen gaan en doordat hij zelfs in etappes als vandaag relatief weinig punten pakt kunnen we nog wel wat strijd voor groen verwachten. Dat leek mij tot een paar dagen geleden uitgesloten.

Burdincurutcheta 4 september 2020 om 17:14

Zoveel overschot. Begint fris aan de sprint, 5 keer trappen en klaar. Woutjeuh!!!

Ab Normaal 4 september 2020 om 17:14

Wat is die Wuyts toch een Droeftoeter. Weer roepen dat Wout het helemaal alleen moet doen.
Wat zit ‘t hem toch dwars dat een uitstekende Belg knecht is in een NLse ploeg.
Ploeg heeft gewoon keurig voor ‘m gewerkt Michel. Stop met zanikken.

Marik 4 september 2020 om 17:16

En het mooie is dat wout het helemaal niet alleen hoefde te doen. Wout komt in deze positie mede omdat hij in deze eliteploeg rijdt, laten we wel wezen.

platteprijs 4 september 2020 om 17:17

Uit edelmoedigheid zal Van Aert wel zeggen: dankzij het team, aldus Wuyts …

boenk 4 september 2020 om 17:20

Ploeg heeft in de eerste plaats gereden voor de klassementsmannen. Ze zullen van Aert wel minder/niet aan het werk gezet hebben, maar om te stellen dat de ploeg “voor hem” gewerkt heeft klopt ook niet. De TJV klassementsmannen en van Aert hadden gewoon gezamenlijke interesses. De sprint heeft hij opnieuw helemaal alleen moeten doen (zoals verwacht).

Klaver 4 september 2020 om 17:20

Tja als ge het nu nog altijd niet wilt inzien. Ik heb Wout zich ALLEEN zien positioneren. Misschien toch eens een afspraak maken bij de oogarts.

Nicholas Van de Velde 4 september 2020 om 17:21

Heb je een te klein tv’tje? Die Jumbo geelkoppen hebben helemaal niet voor Van Aert gewerkt in de sprint? Stop met op Wuyts te kappen als hij gelijk heeft? Wout zat alleen in de sprint. Koop een grotere tv.

Doordrijver 4 september 2020 om 17:24

Wat loop bij eigenlijk te droeftoeten? Dat zegt/denkt Wuyts namelijk helemaal niét.
We weten maar al te goed dat hij zich op zijn eentje perfect weet te plaatsen. Hij hoeft zelfs niet gebracht te worden en ‘wij’, Wuyts Inc. vinden hem geweldig op zijn plaats bij Jumbo.

Burdincurutcheta 4 september 2020 om 17:24

Wout mag zich sparen, maar doet het verder helemaal zelf.

Marik 4 september 2020 om 17:25

Beste Belgische vrienden, wees gewoon blij dat Van Aert in deze ploeg rijdt. Want mede daardoor komt hij in deze positie. Nee ze hebben vandaag niet de hele tijd voor Van Aert gereden, maar hij hoefde ook niet vol te werken. En Dumoulin hoeft zich niet voor hem te posten hè. En in de laatste 800 meter kan Wout zich inderdaad prima zelf redden. Is het nou zo moeilijk toe te geven dat deze Nederlandse ploeg fantastisch bij Van Aert past?

Klaver 4 september 2020 om 17:26

Wat niet wegneemt dat de kopmannen van Jumbo, zeker Dumoulin zich wel op kop hadden kunnen zetten in de laatste kilometers. Gezamelijke belangen: Van Aert voor de rot en Pogacar helemaal elimineren. Maar dat zal te veel gevraagd zijn…

Sephiroth 4 september 2020 om 17:28

Jongens.. Wout heeft niet meer meegeknecht de laatste 10-15 km en mocht zich sparen, vanaf een km of 3.5 tot een km of 1 heeft Tom voor hem gereden.. Dus hij heeft wel degelijk hulp gehad. Een grote lead out was er natuurlijk niet… dat zou ook enkel met een jansen of Martin gebeuren. Dus wat doet iedereen hier moeilijk.

TJV prio 1= klassement
TJV prio 2= Etappes met wie dan ook evt met ondersteuning overige knechten (en deze keer ook Tom zelfs)

Marik 4 september 2020 om 17:28

edit wf: dit draagt niets bij aan de discussie

Oh wat was het ook alweer? Ik weet het niet meer….

Klaver 4 september 2020 om 17:29

Marik, het steekt me tegen dat je de waarheid steeds verdraait. Van Aert heeft het team niet nodig om zich te kunnen handhaven in een waaierrit. Het is eerder andersom, het is zijn taak om de kopmannen door deze etappes te loodsen. En inderdaad, ik word misselijk van je onwetende naïveteit en jouw ****reacties wanneer iemand iets post wat niet in jouw zwart-gele kraam past.

edit wf: houd het netjes

Fassa Bortolo 4 september 2020 om 17:29

Of hij nu gelijk heeft of niet. Dat chauvinisme van Wuyts, of het nou over wva of de gendt gaat, wekt enorme irritatie op. Supporteren prima, ik supporter ook voor Wout. Maar de manier waarop Wuyts om de minuut erover begint is er voor mij over. Om over de ridicule opmerkingen over de positie van wva bij tjv nog maar niet te beginnen.

Marik 4 september 2020 om 17:31

Ik ga er niet eens meer op in. Succes in je nationalistische tunnel

Frank V 4 september 2020 om 17:31

Zo is het, Van Aert mocht zich sparen maar positioneert en trekt alleen aan. Misschien beter zo zonder Martin en Jansen. Dumoulin nog gedaan wat ie kon.

En nu vanaf morgen de grote Dumoulin en Roglic show ajb. Koersen!

Theo H 4 september 2020 om 17:32

Mooi, deze discussie over Van Aert. Steun van Dumoulin in aanloop naar sprint was leuk, maar stelde natuurlijk weinig voor. Zeker niet in vergelijking met wind die Van Aert de hele dag vangt door Roglic te beschermen, dat was zeker ook in de finale het geval.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:32

@klaver ken je het credo van klassementsrenners in de tour? sparen sparen sparen.. Het is niet dat TJV voor een top 10 rijd. Ze rijden voor plek 1 met realistische kansen.

Zouden Roglic en Tom enkel kans maken op plek 5-10: ja dan mogen ze zich zeker wel op kop zetten. nu heeft tom zich iig een km of 2-3 voor van Aert gezet en dat is al meer dan wat veel ploegen zouden toestaan (Astana, Ineos en FDJ zal je dat nooit zien doen)

Klaver 4 september 2020 om 17:33

edit wf: iets meer respect voor andere leden aub

Ab Normaal 4 september 2020 om 17:37

Hahaha, hiep hiep hallo, Calimero? Belgische vrienden: Dauphiné vergeten? Vorige etappe die hij won? Nu reed Dumoulin voor hem. En hadden de andere sprinters wel een lead out?
Wout is dus niet de enige die sprinter die het allemaal alleen moet doen.

Plus enige kopman in zijn klassiekers.
Die Nederlandse ploeg past als een handschoen bij jullie Wout.

Klaver 4 september 2020 om 17:39

Kom niet stellen dat Dumoulin zich op kop heeft gezet want dat was het niet. En dit weekend zullen we eerst een afwachten wat Dumoulin ervan bakt. Nog geen trap te veel gegeven, altijd op zijn wenken bediend geweest… Ik ben benieuwd.

Panache 4 september 2020 om 17:40

Ondanks dat geel het doel is hoefde Wout niet te knechten om het gat met o.a. Pogacar verder op te doen lopen, hij mocht sparen voor zijn sprint. Heel netjes van TJV.

Merlinappa 4 september 2020 om 17:40

Dumoulin hield Wout de laatste paar kilometers tot aan km1 wel degelijk uit de wind.

Ab Normaal 4 september 2020 om 17:40

Oh, en Klaver. Wout is in de Tour om te knechten voor Roglic en Tom. Niet andesom. Hij moet blij zijn dat hij voor eigen kans mag gaan van die tolerante Hollanders.
Bij andere ploegen zou hij dat niet mogen als knecht.

boenk 4 september 2020 om 17:42

Hahaha, Marik, nu moet van Aert nog blij zijn dat hij in deze eliteploeg “mag” rijden. Laat me iets weten wanneer je stand-up comedy in première gaat.

Deel Koeper 4 september 2020 om 17:44

@Ab Normaal

Het gebeurt sowieso vrij zelden dat de gele trui / topfavoriet ook een van de betere sprinters in het team heeft, maar de meest recente die ik me kan herinneren (Cavendish bij Wiggins) kreeg gewoon de nodige ruimte om zijn ding te doen. µ

Ik kan eigenlijk nauwelijks voorbeelden geven waarbij iemand met de sprintmogelijkheden van Van Aert zich dermate in dienst stelt van het team. Wat geen pleidooi is voor een andere tactiek bij Jumbo, maar het is echt niet gebruikelijk.

Burdincurutcheta 4 september 2020 om 17:44

Marik is vandaag niet zo de plezante als anders.

Krul 4 september 2020 om 17:44

Klaver snapt blijkbaar niet dat Jumbo Visma dit jaar de kans heeft de Tour te winnen en daar alles op zet. Het is juist super dat ze Van Aert de kans geven om zich in enkele sprints te mengen. Hij wint twee etappes zonder al teveel steun. Dat is toch super. Ik snap niet waar die zuurheid vandaan komt. Afgunst dat hij voor een ploeg rijdt met een Nederlandse licentie ipv Lotto Soudal of DQS? Geniet toch eens man.

Klaver 4 september 2020 om 17:48

In een doodgewone sprint geef ik je helemaal gelijk maar hier kan je doelstelling eraan koppelen om misschien wel de grootste concurrent helemaal te elimineren. En dan vind ik dat er wat meer moeite mocht gedaan worden.

boenk 4 september 2020 om 17:48

Het team heeft duidelijk voor van Aert gereden lol

https://sporza.be/nl/2020/09/04/tom-dumoulin-niet-normaal-ik-weet-echt-niet-wat-die-jongen-heeft~1599233818479/

Chippen 4 september 2020 om 17:51

@krul

de doorsnee vlaming ligt niet wakker van dqs of lotto. die zien echt wel 10 keer liever van aert of van avermaet of zelfs van asbroeck of debusschere winnen dan alaphilippe of ewan

dqs of lotto worden daar toch minder gezien als halve nationale ploeg zoals dat bij jumbo voor sommigen in nederland wel het geval lijkt

Klaver 4 september 2020 om 17:54

En daar komt de waarheid uit Dumoulin zijn mond. Iedereen de hele dag uit de wind gezet en dan het nog alleen naar zijn hand zetten. En toch moet hij volgens velen zijn ploegmaats dan maar uitvoerig bedanken. Jaja…Dit heeft niks met zuurheid te maken, maar wel om de juiste percepties.

Ab Normaal 4 september 2020 om 17:56

@Deel koeper
Wout is niet mee vanwege zijn sprintkwalititen maar vanweg zijn hardrij kwaliteiten. Cavendish ging mee als sprinter, die hoefde niet voor Wiggins te werken. Dat is het verschil.

Er is van te voren gezegd dat hij in dienst gaat rijden, dus ik snap dat constante gezeik niet. Was gewoon vooraf afgesproken, Wout is er mee akkoord gegaan en klaar lijkt me.

@Krul
Het is afgunst ja. Rolverdeling:
Van Aert, knecht.
En dat steekt. Zeker omdat het mede voor een Ollander is. En omdat Wout een topper is. En een topper laten knechten kan niet.

Wat heeft Cancellara al die jaren gedaan…

vocsnor 4 september 2020 om 17:57

Ik snap dit gezeur niet.
WVA wint Strade, MSR, een rit in de Dauphine, minstens 2 in de Tour.
Wie weet wordt ie nog wereldkampioen, wint ie Vlaanderen en Roubaix nog…. Allemaal koersen waarin hij vol gesteund zal worden.
En tussendoor is hij voor andere toppers in de ploeg een supergewaardeerde hulp.
Hoe kun je hier nou niet tevreden mee zijn?

Ab Normaal 4 september 2020 om 17:59

@vocsnor
Precies! Dat dus.

Krul 4 september 2020 om 18:00

@klaver – Zijn ploeg heeft nog 2 zware dagen voor de boeg, dus logisch dat ze zich nog enigzins sparen. Geniet toch eens man. Ik snap niet waar je zoveel zuurheid vandaan haalt na zo’n prachtige overwinning.

Klaver 4 september 2020 om 18:02

Dat klopt Vocsnor, maar ik ben niet akkoord dat Van Aert hier vandaag wint dankzij zijn ploeg zoals hier gesteld wordt. En nogmaals: geen zuurheid enkel de juiste perceptie.

Lalsacien 4 september 2020 om 18:04

Deze discussie lijkt meer op wie heeft de grootste. Kinderachtig gedoe van beide kanten door op de man te spelen!

Monsalve 4 september 2020 om 18:18

De waarheid ligt in het midden: kans is aanwezig dat van Aert niet in deze positie was gekomen zonder zijn ploeg, maar het is de klasse van Wout dat hij daarna wint. Een ander had dat waarschijnlijk niet gekund. Het is niet zo dat hij in een zetel bij de streep is afgeleverd, maar ook niet zo dat hij helemaal alleen naar voren komt. Jumbo+Wout is een typisch gevalletje van 1+1=3

Rudie Marien 4 september 2020 om 18:18

Wuyts ziet wel vaker niet alles…….bvb dat Demoulin Wout naar voor bracht, bvb dat ze de laatste 25 km Wout uit de wind hielden. Gelukkig heb je nog De Cauwer.
Op Eurosport is het al niet veel beter hoor.

Doordrijver 4 september 2020 om 18:24

Vanwaar komt dit robbertje bekvechten over knechten – Nederlandse dienst en jaloerse Belgen?
Ik denk dat geen enke wielerminnende Belg – niet beladen met het verstand van een struisvogel, want zo lopen er veéél rond op FB – niet blij is met het Wout +Jumbo huwelijk. Ook onze commentatoren beamen dat. Waar het eindeloze gezeik OP Wuyts vandaan komt is me een raadsel. Misschien eens wat artikels lezen en fragmenten bekijken buiten de uitzendingen. Niks dan lof. Het moge duidelijk zijn dat hij zijn ding mag doen en met plezier voor zijn kopmannen werkt, en zelf kopman is in de klassiekers.

madeinstars 4 september 2020 om 18:41

Je moet ook wel redelijk blind zijn om te zien dat WvA van Jumbo geen trap op kop hoefde doen. Jumbo laat Bennett en Kuss op rijden en laat WvA zich sparen, terwijl ze nota bene een concurrent als Pogacar enorme tijd aan de broek kunnen doen.

Nee, Dumoulin en Roglic tuigen inderdaad geen lead out op, maar dat lijkt me de meest logische zaak van de wereld. Die wisten ook wel dat Van Aert hier zelfs met een blinddoek om achterstevoren op de fiets die sprint ook wel had gewonnen.

Man, man, man. Dat je hier nog problemen van kan maken is wel echt van zo’n stuitende idiotie dat ik nauwelijks kan geloven dat mensen het serieus menen.

john 4 september 2020 om 18:43

Och zo lang Wout voor Jumbo fiets zullen die belgen blijven zeiken ,ze hebben het liefst dat hij voor die ploeg van die brulboei gaat fietsen dan kunnen ze niet meer zeiken want dan fiets hij voor Vlaanderens trots ,samen met Eddy den tweede

Klaver 4 september 2020 om 19:04

Made in Stars, lees de reactie van Dumoulin op Sporza en dan weet je of Van Aert vandaag geen trap heeft hoeven te geven.

Panache 4 september 2020 om 19:24

Belgen (niet generaliserend bedoeld): geniet van deze overwinning en zeik niet zo. TJV is hier voor het hoogste doel binnen het wielrennen. Geniet van de koers, morgen een zwaar gevecht bergop en dan profileert minimaal een andere TJV topper zich.

Frank V 4 september 2020 om 21:16

Vind het niet jammer dat hij voor Jumbo of voor Nederlanders moet rijden. Momenteel rijdt hij trouwens voor een Sloveen en moest hij voor Ineos voor Bernal moeten knechten zouden we hetzelfde pleiten voor zijn eigen kansen.

Dit wordt waarschijnlijk zijn beste jaar uit zijn carrière. Dat heeft hij vooral aan zijn talent te danken. Hij moet dat nu ten volle (kunnen) benutten.

Newschooler 5 september 2020 om 00:03

Haha gasten adem ff drie keer in en uit ofzo. Je zit je druk te maken op een internet forum.

Matxin 4 september 2020 om 17:14

Prachtig zege van Wout, en Jumbo ook als ploeg fantastisch gereden vandaag.

Ik moet nog wel even zeggen dat Wuyts tegenwoordig echt een verschrikkelijke populistische volksmenner is, gadverdamme zeg.

attickfan 4 september 2020 om 17:21

Die hele Wout mag niet voor zijn eigen kansen gaan discussie kan gelukkig de kast in.

nobrakes 4 september 2020 om 18:39

Om de hele “wout krijgt geen hulp van het team” discussie te starten

madeinstars 4 september 2020 om 18:42

Inderdaad geen enkele hulp van het team, daarom liet Jumbo klimmers Bennett en Kuss vol op kop rijden om concurrenten op achterstand te zetten, terwijl ze Wout (nota bene zo’n beetje de sterkste hardrijder van het peloton) zich lieten sparen.

Deel Koeper 4 september 2020 om 18:49

@madeinstars

Van Aert bleef steeds bij Roglic en heeft die vaak in de wind terug naar voren gebracht. Leek me toch eerder dat die niet weg mocht bij de matige wringer Roglic en dat het sparen voor een sprint daar eerder een toevallig/handig gevolg van was.

Marik 4 september 2020 om 17:14

Schitterend was het vandaag!!
Laten we hopen dat alle teleurgestelde volgers na gisteren na vandaag wel tevreden zijn hèhè. Dit was toch een veel beter scenario dan gisteren misschien 20 seconden pakken.

tvm 4 september 2020 om 17:14

Wie is de beste renner van dit moment? Ja wadde!

Poeksel 4 september 2020 om 17:25

Ja die rijdt bij Jumbo-Visma.
Maar Van Aert doet het ook goed!

Marik 4 september 2020 om 17:25

En geen schoudergebaartjes, een verademing.

Martino87 4 september 2020 om 17:26

Eenkhoorn

kleomantre 4 september 2020 om 17:40

Van Aert lijkt me stug, die pakt een seizoen als kwiat

nickdt 4 september 2020 om 17:15

Mooie overwinning. En wat zijn Kuss en Bennett sterk zeg.

Coquard sprinter af wat mij betreft als je zelfs b-sprinters (In verhouding), niet achter je kan houden.

harryjohan71 4 september 2020 om 17:17

Klopt, Bennett en Kuss perfect gereden, waardoor Van Aert geen kopwerk hoeft te doen.

Krul 4 september 2020 om 17:49

Ik snap ook niet dat Coquard altijd nog meesprint. Heb hem in mn Scorito ploegje gedaan omdat ie vaak wel een paar keer 5e wordt, maar dat zal ook wel zijn top zijn.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:15

stuyven deed niks mis, ik vond eerder dat Alaphilippe afweek. Mij benieuwen of het nog een staartje krijgt. In ieder geval een eerste super etappe gezien dank Bora. Hopelijk gaat Buchmann nog beter draaien :) Schachmann gun ik er ook nog wel eentje.

Jumbo mooi als team gereden iig enkel wat ironisch dat Jansen en Martin er in het begin aflagen :P

Peetvader 4 september 2020 om 17:17

Inderdaad ala rijdt gewoon zelf tegen Stuyven.

xistnc 4 september 2020 om 17:21

De scheuren ontstonden in oplopende stroken, dus niet zo raar. Een Rowe en veel sprinters moesten niet voor niets afhaken.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:24

@xistc raar is het ook niet, maar wel ironisch. Ik snap het helemaal en zou die twee ook niks verwijten.

Doordrijver 4 september 2020 om 17:26

Hier gebeurt helemaal niks. Alaflip schudt en zwaait naar alle kanten telkens hij sprint. Door zijn onstuimigheid raakt hij Stuyven en maakt misbaar.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:34

doordrijver en dat misbaar stoort mij. Hij is de geen die onregelmetair sprint en dan nog verontwaardigd zijn. Ik ben simpel weg voor strictere regelhandhaving van de UCI. Ook om de renners uiteindelijk te beschermen tegen zichzelf. Deze actie van Alaphilipe was duidelijk fout dus mag daar een straf op wat mij betreft.

xistnc 4 september 2020 om 17:36

@doordrijver
Dat schudden en zwaaien en misbaar moet maar eens afgelopen zijn, dan. Alsof dat de norm is.

Doordrijver 4 september 2020 om 19:04

Inderdaad. Hij verliest ook gewoon te vee’ energie op die manier.

Tuubke 4 september 2020 om 17:15

En Alaphilippe maar protesteren. Volgens mij komt het door zijn eigen nerveuze geslinger dat hij anderen raakt.

Olly 4 september 2020 om 17:16

Ja dacht ik ook te zien.

Merlinappa 4 september 2020 om 17:17

Absoluut. Hij gaat richting Stuyven.

Wheely 4 september 2020 om 17:17

Ja haha, gekkie

RainbowJersey 4 september 2020 om 17:33

Je ziet dat Stuyven gewoon rechts van de streep blijft rijden en Flipje erover komt met zijn ellebogen. Maar met die harkerige sprintstijl van hem is het wel vragen om problemen in een pelotonnetje

Olly 4 september 2020 om 17:15

WoW dit was geweldig om te zien, en ook nog een goede afloop als je een geel/zwarte bril op hebt. Voor sommige ploegen is dit een klein drama.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:24

met een groen witte cq groen zwarte bril vind ik het ook nog helemaal prima hoor :)

Olly 4 september 2020 om 17:55

@Sephiroth: Ja dat kan ik mijzelf ook wel voorstellen. Ook met een Roze bril van EF op helemaal top. En Pinot mag ook wel blij zijn.

Wheely 4 september 2020 om 17:16

Wat een rit, dit maakt alles goed!

WernerFranke 4 september 2020 om 17:16

Van Aert al bijna in het groen, en heeft nog maar 2x gesprint en alle tussensprints aan zich laten passeren. Toont maar hoe zwak/onregelmatig die strijd is dit jaar.

thorsen 4 september 2020 om 17:17

Goh, toch wel zonde voor Sagan dat zijn hele sprint verprutst wordt nadat zijn team de hele dag zo heeft gewerkt.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:23

Als je ziet hoe hij van helemaal links zoongeveer naar helemaal rechts jumped en dan in de knel komt met een renner die strak langs de rechter boarding rijd.. ja dan doe je het zelf

Pietspeed 4 september 2020 om 21:09

Eigenlijk de kern van de rit. Sagan had het megawerk van zijn team moeten afmaken en belonen! Zijn manoeuvre was behoorlijk roekeloos overigens.

vocsnor 4 september 2020 om 17:18

Jumbo Visma kan deze Tour niet verliezen.

orlando dani 4 september 2020 om 17:20

tour moet nog beginnen

Kosmonaut 4 september 2020 om 17:20

Dat dachten velen ook in de Dauphine.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:23

It ain’t over till the fat lady sings. Alles kan nog gebeuren en Ineos lijkt wat van hun bravoure te hebben gevonden. Ook bora en DFJ melden zich.

Wildebert 4 september 2020 om 20:09

Onzin Vocsnor, er kan nog van alles gebeuren.

platteprijs 4 september 2020 om 17:19

Zo nu hoop ik dat Frits van Eerd de opdracht geeft dat nu een keer een Nederlander bij Jumbo-Visma mag winnen. ’t is ook beter voor Wuyts.

doeme80 4 september 2020 om 17:32

Wuyts en hele het Vlaamse journaille wil Wout naar een Vlaamse ploeg, dat is overduidelijk.

xistnc 4 september 2020 om 17:42

Naesen en Greg bij Ag2r, Benoot bij Sunweb, Van Aert bij Jumbo. Waarom, denk je?

kleomantre 4 september 2020 om 18:30

Ze bakken er op kampioenschappen met elkaar weinig van, dus kan me indenken dat er een paar zijn die een wat andere omkadering zoeken

madeinstars 4 september 2020 om 19:14

Kan je je Van Aert voorstellen bij zo’n broddelploegje als Lotto. Zo geen platte prijs rijden. Maar daar hoor je die Calimero’s niet over.

thorsen 4 september 2020 om 17:20

Misschien gewoon naar een forum van Vlaams Belang gaan ipv hier ;)

Burdincurutcheta 4 september 2020 om 17:20

Nagels met koppen.

Sephiroth 4 september 2020 om 17:20

DSQ voor alaphilippe en Sagan wat mij betreft gaan over meer dan de helft van de weg… Stuyven sprint netjes rechtdoor en dan nog durft alaphilippe verontwaardigd te zijn. Ik mag hopen dat daar nog een momentje van bezinning komt…

platteprijs 4 september 2020 om 17:22

Eens, zeker Sagan.

xistnc 4 september 2020 om 17:22

Ze hadden gelukkig beide vooral zichzelf ermee.

Bruine Koersbroek 4 september 2020 om 17:26

Tja, helaas nog geen enkele straf voor gevaarlijk sprinten gezien deze Tour..

Maarten_85 4 september 2020 om 18:42

Sagan kon er misschien niet zoveel aan doen. Die NTT-renner liet wel erg onhandig lopen. Ik vermoed dat Sagan te laat kon reageren en daardoor zo bruusk moest uitwijken.

JasperMollema 4 september 2020 om 17:21

@ Thorsen +1

Ainu 4 september 2020 om 17:21

Heerlijk, zo’n waaierrit. Dat Van Aert ging winnen voelde je al een eindje voor de streep aankomen. Een man in deze vorm kan je gewoon niet afstoppen. Opsteker voor de tegenstand: bij Jumbo zullen ze weer aan de champagne zitten straks, misschien morgen niet zo fris meer.

thorsen 4 september 2020 om 17:22

De enige manier om ze te kloppen…gewoon dronken voeren.

Headlines

Materiaalzone

Populair