Wout van Aert wil zo snel mogelijk vertrekken voor hoogstestage

vrijdag 5 juni 2020 om 10:51
Wout van Aert wil zo snel mogelijk vertrekken voor hoogstestage

foto: Cor Vos

Als het aan Wout van Aert ligt, vertrekt hij zo snel mogelijk naar Livigno om aldaar een hoogtestage te beleggen. “Maar transport is voorlopig nog het grootste item”, zo klinkt het uit de mond van manager Jef Van den Bosch.

“Wanneer kan er weer gevlogen worden? Waar kan er dan naartoe gevlogen worden? Of hoe moet er met de auto worden gereden?”, vraagt hij zich af in Het Nieuwsblad. “Eigenlijk zou het Spaanse Girona zijn voorkeur genieten, maar reizen naar Spanje is momenteel nog geen optie. Dus onderzoekt Wout momenteel enkele pistes en het Italiaanse Livigno hoort daar zeker bij.”

Jumbo-Visma wil eind juli met de Tour-ploeg op hoogtestage gaan, maar die hoogstage komt voor Van Aert te laat. De Vlaming wil er namelijk op 1 augustus al staan, als de Strade Bianche wordt verreden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sjonge Jonge 5 juni 2020 om 10:59

Als Jumbo van Aert als kopman in de klassiekers wil opstellen, is het dan wel verstandig hem mee te nemen naar de Tour, waar hij zich ook uit elkaar zal moeten trekken als Roglic/Dumoulin/Kruijswijk meedoet voor de overwinning.
Aangezien winst in de Tour het enige doel is, kan dan niet beter een andere hardrijder (bijv. van Emden) meegaan naar de Tour en van Aert zich focussen op de klassiekers? Of heeft van Aert dan te weinig koersritme?

harryjohan71 5 juni 2020 om 11:26

Wout wil zelf ook graag de tour rijden. Hij mag in enkele etappes zijn eigen kans gaan en een tour overwinning is evenveel waard als een klassieker overwinning m.u.v. Strade, Roubaix, san remo en ronde van Vlaanderen. Tour staat bovenstaande klassiekers niet in de weg. Daarnaast hoeft hij in de bergetappes niet tot het eind bij de kopmannen te blijven, waardoor hij niet afgepeigerd uit de tour hoeft te komen.

Yeez 5 juni 2020 om 11:22

@sjonge jonge zo’n kort seizoen en een v aert die al tijden niet gekoerst heeft, dat moet geen probleem zijn.

Overigens kan hij prima 1 juli naar spanje zoals het er nu uit ziet. 3 weken op hoogte en dan aan zijn seizoen beginnen in de Strade

Maxime Coucke 5 juni 2020 om 15:17

Ik kan begrijpen dat Wout van Aert eerder op hoogtestage wil, hij rijdt de Strade Bianche, Milaan-San Remo, de Tour de France en tal van andere klassiekers. Dan is eind juli uiteraard te laat.

Arie den Blanken 5 juni 2020 om 16:33

Hij kan beter bij Sven Nys-logies intrekken en daar van de hoogtetent gebruik maken.

Samlambeej 5 juni 2020 om 17:00

SN logies schijnen nog gruwelijker te zijn dan SM logies.
Sven komt 's morgens 's middags en 's avonds aan tafel zitten om uit te leggen hoe je in het leven moet staan.

Charlie33 6 juni 2020 om 07:25

Dat wordt de Vaalserberg voor Wout.

Headlines

Materiaalzone

Populair